pogled na sotesko reke Donave kolesarska tura Donava

Najbolj priljubljena evropska kolesarska transverzala Passau - Dunaj! Klasika vseh klasik in imenitna tura za vse začetnike tovrstnih potovanj. Primerno za vse, mlajše, starejše in družine. Za ljubitelje lepe pokrajine in zgodovinskih krajev. Od bavarskega pivskega vrča do Sacher torte.

Presežki potovanja:

  • Passau - mesto treh rek
  • vijugava Donava v soteski Schlögener
  • cesarska palača v Greinu
  • vinorodni Wachau
  • Tulln - cvetlična prestolnica Avstrije

Passau - Dunaj

Helia potovanja
od 975 €
Odhod
10.8.2024
Trajanje
6 dni / 5 noči
Država
Avstrija, Nemčija
Začetna točka
Ljubljana, vstop Kranj, Jesenice
Dolžina
360 km
Težavnost
2

Iz Passaua do Dunaja ob Modri reki

Pot ob Donavi sodi med najbolj priljubljena evropska skupinska kolesarska potovanja. Omogoča spoznavanje številnih zanimivosti in znamenitosti: od baročnega mesteca Schärding ali Wernsteina, nemškega Passaua od koder je Donava plovna, glavnega mesta Gornje Avstrije Linza, do številnih idiličnih vasi vinogradniškega Wachaua. Krems (svetovno znan samostan), Tulln botanično središče Avstrije in palače Klosterneuburga vabijo k postanku in ogledu.

Narava poti: v celoti kolesarska steza, v celoti ravna ali se rahlo spušča. Primerna tudi za družine in začetnike.

Program

1.dan: Schärding - Passau - Gornja dolina Donave (↔ 60 km, ↑ 150 m ↓ 250 m).

Zgodaj zjutraj srečanje udeležencev v Ljubljani. Po turski avtocesti se mimo Salzburga odpeljemo v Schärdinga, kjer sedemo na kolo. Iz Schärdinga do Passau-a je čudovita kolesarska pot vzdolž reke Inn (17 km). Passau, mesto treh rek, je znan po številnih znamenitostih kot so Veste Oberhaus, mestna katedrala z največjimi cerkvenimi orglami na svetu. Popoldne se ustavimo še ob samostanu Engelhartszell, potem pa bo vožnje za prvi dan že dovolj. (N)

2. dan: Gornja dolina Donave - Linz (↔ 65 km, ↑ 260 m ↓ 500 m).

V poznem jutru peljemo čez znamenito serpentino Donave pri Schlögenu. Med kolesarjenjem proti vzhodu vozimo mimo številnih cerkvenih spomenikov ob poti. Kosilo bo ob koncu soteske v simpatičnem Aschaffenburgu. Popoldne pridemo do tretjega največjega avstrijskega mesta - Linza. Večerni sprehod do starega mestnega trga ob Donavi vas zagotovo navduši in ne pozabimo se niti posladkati z linškimi piškoti! (Z, N)

3. dan: Linz / Grein (↔ 65 km, ↑ 130 m ↓ 140 m).

Kolesarsko potovanje ta dan vodi po enkratni pokrajini z lepo urejenimi kmetijami. Linz zapustimo skozi lokalno rekreacijsko območje in kolesarimo skozi Mauthausen ali Enns, enega najstarejših mest v Avstriji do jezera Wallsee. Skozi Ardagger, nato prečkamo donavski most in prispemo v mestece Grein, ki označuje začetek prve donavske soteske "Strudengau". Tukaj lahko obiščemo mestni grad, najstarejše mestno gledališče v deželi in muzej. (Z, N)

4. dan: Grein - Wachau (↔ 50 km, ↑ 160 m ↓ 180 m).

Danes kolesarimo skozi Strudengau vzdolž južne meje Donave do starega romanskega mesta Ybbs. Donavo spet prečkamo čez jez elektrarne Ybbs-Persenbeug in pridemo v Marbach skozi Nibelungengau. Visoko nad mestom leži slavna romarska točka Marie Taferl. Skozi "Mali Pöchlarn" kolesarimo ob jezu elektrarne Melk, ki krona današnje kolesarjenje s čudovitim baročnim benediktinskim samostanom, ki stoji na vrhu skalnatega klifa in gleda na reko. (Z, N)

5. dan: Wachau - Tulln (↔ 75 km, ↑ 690 m ↓ 720 m).

Današnja cesarska etapa nas vodi najprej od Melka do slikovitega Wachaua, znanega po vinogradih in marelicah. Slikamo se z Willendorfsko Venero, kavico pa spijemo v turističnem Dürnsteinu, najbolj fotografiranem kraju na avstrijski Donavi. Ustavimo se tudi za obisk starega središča Krems ter sosednjih mestec Stein in Mautern. Nad mestom stoji mogočen samostan Göttweig. Zaključimo v mestu rož, Tullnu. (Z, N)

6. dan: Tulln - Dunaj (↔ 40 km, ↑ 190 m ↓ 210 m).

Dopoldne nas čaka vožnja skozi sotesko pri Greifensteinu do Klosterneuburga pod pobočji Kahlenberga. Mogočno avguštinsko opatijo je 1730 osnoval Karel VI. Zgledoval se je po španskem Escorialu in ustvaril zelo zanimiv spomenik svoje dobe. Opoldne prikolesarimo do našega cilja Dunaja. Mestu ne bomo posvečali veliko časa, za kako sacher tortico in kave pa bo. Popoldne zapustimo prestolnico in se mimo Gradca in Maribora pozno zvečer vrnemo v Ljubljano. (Z)

Potovanje od Passaua do Dunaja je na voljo tudi v individualni obliki. Več o tem potovanju...

Cena

Cena na osebo: 975 €

Za prijave do 30.4.2024 - popust 80 EUR na osebo.

Cena je izračunana ob udeležbi 8 oseb.

Cena vključuje: prevoz udeležencev in koles z udobnim turističnim kombijem na relaciji Ljubljana - Schärding in Dunaj - Ljubljana. Pet nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi TWC v hotelih in gostiščih 3*. Prevoz glavne prtljage med hoteli in spremljevalno vozilo ves čas kolesarjenja. Vodenje in potovalno knjižico. Organizacijo potovanja in DDV.

Doplačila po želji: enoposteljna soba 160 €. Najem kolesa 110 € (klasično potovalno kolo, 24 prestav, stranska torba) električno kolo 270 €.

Obvezna doplačila: strošek prijave 15 € (na prijavo). Prevoz in rokovanje z vašim električnim kolesom 15 EUR.

Možna doplačila: ob udeležbi od 6 do 7 oseb se obračuna doplačilo 60 € na osebo. Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predvidena za največje število udeležencev. Potnik se nepreklicno strinja, da ne more odstopiti od sklenjene pogodbe če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja glede na končno število prijav.

Najmanjše število prijavljenih: 6 oseb.

Cena ne vključuje: kosil, večerij in vstopnin.

Zavarovanja

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek Zavarovanja rizika odpovedi in bo obračunan skladno z doplačili na končno ceno rezervacije za vse osebe na rezervaciji, če se stranka zanj odloči. Informativna cena zavarovanja znaša za osnovni aranžma (soba, brez doplačil) 98 EUR za dve osebi / 49 EUR za eno osebo. V primeru odpovedi potovanja s strani organizatorja, je znesek zavarovanja rizika odpovedi v celoti povrnjen. 

Celostna informacija o zavarovanju odpovednega rizika - Evropsko zavarovanje:

Skupinsko nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.

Dodatne informacije

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 15.11.2023. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 30 dni pred odhodom preostanek poračunane končne skupne cene

Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Potovalni dokument: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

Kolesa

Potovanja se lahko udeležite s svojim ali najamete naše kolo. Najem omogoča brezskrbno kolesarjenje - če pride do okvare, takoj dobite nadomestno kolo in še naprej uživate v potovanju. Ob najemu električnega kolesa, spremljevalci poskrbijo tudi za polnjenje baterije in vsakodnevno pripravo kolesa. Ko se dan začne, preprosto sedete na že "ogreto" kolo. 

Najamete lahko standardno potovalno kolo ali električno treking kolo

Standardno kolo

Helia oranžno potovalno standardno kolo

Kolesa so prirejena posebej za Helio in udobna kolesarska potovanja. Lahki trekingi imajo 24 prestav, števec, vključena je 24 litrska potovalna torba in ključavnica.

Helia električno potovalno kolo

Električna kolesa SCOTT Sub Active so odlična za kolesarske ture. Touring okvir omogoča udobno daljšo vožnjo. Imajo 9 mehanskih in 4 elektronske prestave, avtonomija baterije je 90 km. Tudi ta so opremljena s potovalnimi torbami in ključavnico.

Helia potovanja

Natisni  

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.