Presežniki

  • spust s planote Asiago, od koder se odpira razgled vse do Benetk in Ferrare
  • vožnja nad reko Brento
  • spust od tirolskih gradov do Bassana
  • baccala alla vicentina v domači gostilni
  • kavica in sladoled na renesančnem šahovskem trgu Marostice
  • sprehod po Asolu v spremstvu očarljive Laure
  • šalami, sirčki in in in vse najboljše, kar ta nudi bogata dežela

Dolce Veneto

Helia potovanja
465 EUR
Odhod
8.9.2023
Trajanje
3 dni / 2 noči
Država
Italija
Začetna točka
Ljubljana, vstop možen v Postojni in Vrtojbi
Dolžina
160 km
Težavnost
2

Gurmansko in kolesarsko razvajanje v bližnji Benečiji

Praznični vikend v sončni sosednji Benečiji. Vikend bomo izkoristili za tri lahke kolesarske ture ter uživali v gostoljubnosti in gastronomski ponudbi sosednje dežele. Nič lepšega kot večerni sladoled ob mostu čez Brento.

Narava poti: v celoti raven teren, spust, en krajši vzpon (približno 200 m). Stranske poti, večji del asfaltirane ceste z malo prometa in kolesarske steze. Potovanje je primerno za vsakogar.

Program

1. dan: Ljubljana - Asiago - Marostica - Bassano del Grappa (↔ 37 km, ↑ 310 m ↓ 1.200 m).

Zgodnje jutranji odhod iz Ljubljane proti Vicenzi, nato se z avtobusom povzpnemo do gorske planote Asiago. V gostilnici Tre Pezzi si privoščimo prav poseben kapučin in brioš ter zamenjamo prevozno sredstvo. Po planoti se malo zapeljemo po kolesarski stezi, v Asiagu se zaustavimo za ogled mavzoleja padlim prve svetovne vojne. Po dolgem kolesarskem spustu prispemo v slikovito srednjeveško Marostico, ki slovi po "živem turnirju šaha". Čas bo za ogled spodnjega gradu, obzidja in mogočnih mestnih vrat. Popoldne nadaljujemo s kolesi vse do našega hotela v Bassanu del Grappa. (H)

2. dan: Bassano del Grappa - Valsugana - Bassano del Grappa (↔ 76 km, ↑ 370 m ↓ 700 m).

Za zanimiv začetek dneva se zjutraj zapeljemo do jezera Caldonazzo pri kraju Borgo Valsugana. Na začetku vozimo skozi neskončne sadovnjake, nato pa nas čaka enkratna pot po dolini Brente, kjer je kolesarska steza delno vratolomno speljana na ploščah nad deročo reko. Spustili se bomo približno 700 metrov in uživali v čudovitih vertikalnih panoramah in pogledih na mogočne cesarske avstrijske trdnjave nad ozko dolino. (Z, H)

3. dan: Bassano del Grappa - Asolo - Nervessa della Bataglia (↔ 50 km, ↑ 350 m ↓ 380 m).

Udobna, ravninska kolesarska etapa vodi proti antičnemu Asolu, enemu izmed najlepših krajev v regiji. Do vstopa v mesto nas čaka krajši vzpon. Tu nas počaka domačinka Laura in nas pelje na ogled mesta za oči in brbončice. Običajno suhoparni kulturni ogled bo tokrat sočno začinjen s postanki pri kulinaričnih umetnikih. Penince, šalami, kancete in domači sladoled - živijo! Napol onemogli nadaljujemo po ravnini, pod vznožjem furlanski gričev do brega slovite Piave, kjer sklenemo naše kolesarjenje. Preostane nam samo še povratek v Ljubljano kamor prispemo v večernih urah. (Z)

Cena

Cena na osebo: 465 €

Cena vključuje: prevoz udeležencev in koles s kombijem na omenjenih relacijah. Dve nočitvi z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu 3* v središču Bassana. Kulinarični sprehod po Asolu (vodeno, pokušina prosecca, olivnega olja, domačih sirov z narezki, kave in tipične mestne sladice). Slovenskega spremljevalca v kombiju z licenco GZS. Organizacijo potovanja, cestnine, lokalne davke in DDV.

Doplačilo po želji: standardno touring kolo 45 €, električno kolo 135 €. Enoposteljna soba 60 €.

Cena ne vključuje: vstopnin, pijač, dodatnih obrokov in ostalih izdatkov, ki niso vključeni v ceno potovanja.

Obvezna doplačila: strošek prijave 15 € (na prijavo).

Možna doplačila: ob udeležbi manj od 8 oseb se obračunajo doplačila:
6 do 7 oseb 35 € na osebo.

Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predvidena za največje število udeležencev. Potnik se nepreklicno strinja, da ne more odstopiti od sklenjene pogodbe če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja glede na končno število prijav.

Najmanjše število prijavljenih: 6 oseb.

Zavarovanja

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek zavarovanja rizika odpovedi in bo obračunan skladno z doplačili na končno ceno rezervacije za vse osebe na rezervaciji, če se stranka zanj odloči. Informativna cena zavarovanja znaša za osnovni aranžma (soba, brez doplačil) 46 EUR za dve osebi / 35 EUR za eno osebo. V primeru odpovedi potovanja s strani organizatorja, je znesek zavarovanja rizika odpovedi v celoti povrnjen. 

Celostna informacija o zavarovanju odpovednega rizika - Evropsko zavarovanje:

Zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo.

Celostna informacija o zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini CORIS:

Skupinsko nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.

Dodatne informacije

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 14.12.2022. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom preostanek poračunane končne skupne cene

Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Potovalni dokument: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

Kolesa

Potovanja se lahko udeležite s svojim ali najamete naše kolo. Najem omogoča brezskrbno kolesarjenje - če pride do okvare, takoj dobite nadomestno kolo in še naprej uživate v potovanju. Ob najemu električnega kolesa spremljevalci poskrbijo tudi za polnjenje baterije in vsakodnevno pripravo kolesa. Ko se dan začne, preprosto sedete na že "ogreto" kolo. 

Najamete lahko standardno potovalno kolo ali električno treking kolo.

Standardno kolo

Helia oranžno potovalno standardno kolo

Kolesa so prirejena posebej za Helio in udobna kolesarska potovanja. Lahki trekingi imajo 24 prestav, števec, vključena je 24 litrska potovalna torba in ključavnica.

Helia električno potovalno kolo

Električna kolesa SCOTT Sub Active so odlična za kolesarske ture. Touring okvir omogoča udobno daljšo vožnjo. Imajo 9 mehanskih in 4 elektronske prestave, avtonomija baterije je 90 km. Tudi ta so opremljena s potovalnimi torbami in ključavnico.


Helia potovanja

Natisni  

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.