skupinica kolesarjev ob jezeru pod Dachsteinom

Vzhodno od Salzburga leži pokrajina Salzkamergutt, ki jo krasi biserni niz gorskih jezer! Zavita v tančico skrivnostnih dogodkov iz konca druge vojne vabijo na enkratno kolesarsko potovanje. Kopanje v kristalno čisti vodi z razgledi na pogorja Dachstein in Losser pa je res enkratno doživetje. Nastanjeni smo v hotelčku Agathawirt, ki je tudi zgodovinska in gostinska posebnost!

Presežniki potovanja:

  • gorski pejsaži masiva Dachsteina
  • z vlakom na Štajersko, skozi Gornjo Avstrijo v Solnograško v enem samem dnevu
  • kolesarjenje čez jeklene mreže nad Hallstattskim jezerom
  • cesarska kavica melange in slastne torte v Bad Ischlu

Jezera Solnograške

Helia potovanja
od 590 €
Odhod
21.6. in 13.9.2024
Trajanje
3 dni
Država
Avstrija
Začetna točka
Ljubljana, vstop tudi v Kranju in na Jesenicah
Dolžina
140 km
Težavnost
2

Vandranje ob avstrijskih alpskih biserih

Malce skrivnostna jezera Salzkammerguta vabijo ne le na priobalno kolesarsko vožnjo, pač pa tudi kak na kak del poti z vlakom ali ladjico ali na sprotno osvežitev v kristalno čistih globokih vodah. V teh krajih se življenje še ni čisto izvilo iz preteklosti cesarice Sissi. Skušnjava vas bo zvabila na pecivo in slaščice v elegantnih slaščičarnah in na koncu te poti se boste strinjali s cesarjem Francem Jožefom, ki je tu preživljal poletja - "Bilo je zelo lepo in veselilo nas je!"

Narava poti: stranske ceste in kolesarske steze.

Program

1. dan: (Ljubljana) - Hallstatt - Sveta Agata (↔ 36 km, ↑ 290 m ↓ 690 m).

Iz Ljubljane po Turski avtocesti dosežemo Pongau in jezero Gosau pod mogočnim Dachsteinom. Kolesarjenje začnemo pod Dachsteinom in se spustimo v dolino do Hallstatta ob istoimenskem jezeru. Idilično mestece ob istoimenskem jezeru je na vsaki turistični razglednici Avstrije, mi pa si vzamemo čas za sprostitev na mestnem trgu. Kolesarska pot ob vzhodni obali jezera šteje med najlepše na svetu. Čez jezero je videti Dachstein in Hallstatt. Ves čas potovanja bomo nato nočili v vasici Sveta Agata pri Bad Goisernu - domovini gojzarjev. (V, N)

2. dan: Sveta Agata - Tauplitz - Bad Aussee - Sveta Agata (↔ 50 km, ↑ 420 m ↓ 620 m ).

Zjutraj se z vlakom in kolesi v vagonu zapeljemo v hrib do štajerskega Tauplitza. Na planoti pod dachsteinskim masivom kolesarimo od znamenite skakalnice v Kulmu ob skrivnostnih gorskih jezerih Grundlsee in Altaussee - nacisti naj bi v njune globine poskrili nakradene zaklade. Časa bo dovolj za osvežitev, poleti tudi za kopanje. S planote se z vlakom vrnemo nazaj v Sveto Agato. (Z, V, N)

3. dan: Sveta Agata / Bad Goisern - St. Wolfgang - Abersee - (Ljubljana) (↔ 37 km, ↑ 250 m, ↓ 230 m).

Dopoldne se spustimo v cesarsko zdravilišče Bad Ischl - sem sta vneto hodila cesar in cesarica, saj naj bi zdravilne vode pomagale širiti družino. Časa bo dovolj tudi za ogled cesaričinega dvorca. Kolesarimo proti severu in na kolesih kmalu dosežemo zadnje jezero na poti - Wolfgangsee. V prav nemško kičastem Svetem Bolfenku (tu vse leto praznujejo advent :)) si v znamenitem Belem Konjičku (iz Leharjevih operet) privoščimo zadnjo kavico in za piko na i jezero preplujemo z majhnim trajektom ter v Sankt Gilgnu na Aberseeju zašpilimo kolesarjenje. Mimo Salzburga in Beljaka se pozno zvečer vrnemo v Ljubljano. (Z)

Cena

Cena na osebo: 590 €

Cena je izračunana ob udeležbi 8 oseb.

Cena vključuje: prevoz oseb in koles z udobnim turističnim kombijem iz Ljubljane po navedenih relacijah, dva polpenziona v dvoposteljni sobi v hotelu 3*. Železniško vozovnico Bad Goisern - Tauplitz. Spremljevalni kombi prvi in tretji dan. Turistično vodenje slovenskega vodnika z licenco GZS, potovalno knjižico. Organizacijo potovanja, cestnine, tunelnine ter DDV.

Doplačila po želji: enoposteljna soba 60 €. Najem kolesa 60 € (klasično potovalno kolo, 24 prestav, stranska torba). Električno kolo 150 €.

Obvezna doplačila: strošek prijave 15 € (na prijavo).

Možna doplačila: ob udeležbi od 6 do 7 oseb se obračuna doplačilo 40 € na osebo. Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predvidena za največje število udeležencev. Potnik se nepreklicno strinja, da ne more odstopiti od sklenjene pogodbe če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja glede na končno število prijav.

Najmanjše število prijavljenih: 6 oseb.

Cena ne vključuje: kosil in vstopnin.

Zavarovanja

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek zavarovanja rizika odpovedi in bo obračunan skladno z doplačili na končno ceno rezervacije za vse osebe na rezervaciji, če se stranka zanj odloči. Informativna cena zavarovanja znaša za osnovni aranžma (soba, brez doplačil) 74 EUR za dve osebi / 37 EUR za eno osebo. V primeru odpovedi potovanja s strani organizatorja, je znesek zavarovanja rizika odpovedi v celoti povrnjen. 

Celostna informacija o zavarovanju odpovednega rizika - Evropsko zavarovanje:

Skupinsko nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.

Dodatne informacije

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 14.11.2023. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 30 dni pred odhodom preostanek poračunane končne skupne cene

Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Potovalni dokument: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

Kolesa

Potovanja se lahko udeležite s svojim ali najamete naše kolo. Najem omogoča brezskrbno kolesarjenje - če pride do okvare, takoj dobite nadomestno kolo in še naprej uživate v potovanju. Ob najemu električnega kolesa, spremljevalci poskrbijo tudi za polnjenje baterije in vsakodnevno pripravo kolesa. Ko se dan začne, preprosto sedete na že "ogreto" kolo. 

Najamete lahko standardno potovalno kolo ali električno treking kolo

Standardno kolo

Helia oranžno potovalno standardno kolo

Kolesa so prirejena posebej za Helio in udobna kolesarska potovanja. Lahki trekingi imajo 24 prestav, števec, vključena je 24 litrska potovalna torba in ključavnica.

Helia električno potovalno kolo

Električna kolesa SCOTT Sub Active so odlična za kolesarske ture. Touring okvir omogoča udobno daljšo vožnjo. Imajo 9 mehanskih in 4 elektronske prestave, avtonomija baterije je 90 km. Tudi ta so opremljena s potovalnimi torbami in ključavnico.

Helia potovanja

Natisni  

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.