kolesar na stezi skupinsko kolesarjenje Helia ob Muri

Kolesarjenje od prvih kapljic Mure pod Turami do mejnega Razkrižja. Od modrih encijanov mimo štajerski vinorodnih gričev do panonske ravnice...

Presežki potovanja:

  • gorski pejsaži prvega dne
  • kosilo na baročnem trgu Tamswega
  • večno sončni Murau
  • soteska Mure pri Leobnu
  • idilična vasica Frohnleiten pred Grazem
  • kopanje v Wildonskem jezeru
  • zaključek pri brodu čez Muro

Kolesarjenje ob Muri

Helia potovanja
od 875 €
Odhod
29.5. in 10.7.2024
Trajanje
5 dni
Država
Avstrija
Začetna točka
Ljubljana, vstop tudi Kranj, Radovljica, Jesenice
Dolžina
320 km
Težavnost
2

Klasično kolesarsko potovanje za vsakogar

Kolesarjenje ob Muri sodi med najlepša skupinska kolesarska potovanja. Slab kilometer pod izvirom Mure na Solnograškem se začne kolesarska pot, ki vodi iz srca Alp v Panonsko nižino - od modrih encijanov do vinske trte. V petih lahkih etapah se v hladu ob reki spustite od gorskih kmetij do slovenske meje pri Cmureku. Le redka potovanja s kolesi ponujajo toliko - gradove, njihove ostanke, alpske vasice, nenavadne muzeje, pivovarne, kjer boste pogasili žejo, do baročnega Gradca in štajerskih goric…

Narava poti: tura poteka po kolesarskih stezah in mirnih stranskih poteh, nekaj gričev je okrog Judenburga, sicer spuščajoč ali raven teren ob reki. Dnevne etape so sicer nekaj daljše, vendar je ves čas zraven spremno vozilo, ki vam na vašo željo pomaga skrajšati pot.

Program

1. dan: Muhr - St. Michael - Stadl an der Muhr ( ↔ 55 km, ↑ 180 m, ↓ 650 m).

V zgodnji jutranji urah odhod iz Ljubljane. Skozi karavanški in Katschberg predor se odpeljemo v dolino Mure pod Visokimi Turami. Zamenjamo prevozno sredstvo in kolesarsko potovanje se lahko začne. Prva etapa etapa vodi po gorski dolini, obdani s slapovi do Tamswega, kjer spijemo kavo in se podpremo s kislim solnograškim jabolčnim zavitkom v baročnem mestnem jedru. Popoldne ob ozkotirni železnici in pod starimi gradovi sledimo gorski Muri in prespimo v že štajerskem mestecu Stadl na Muri. (H, V)

2. dan: Stadl an der Muhr - Judenburg okolica ( ↔ 70 km, ↑ 450 m, ↓ 630 m).

Razgiban dan z nekaj krajšimi vzponi (največ 80 m). Dopoldne vozimo skozi sotesko reke v Nizkih Turah; ustavimo se za namakanje v vaških tolmunih ali za carski praženec s kompotom v najbolj sončnem kraju Avstrije Murauu. Mimo ruševin starih gradov pridemo do Judenburga. Mesto, ki ga poznamo po tragičnem uporu slovenskih vojakov ob koncu prve svetovne vojne. Če noge ne bodo preveč utrujene, se velja povzpeti na mestni stolp, od koder je lep razgled po okolici. (Z, H, V)

3. dan: Judenburg - Bruck an der Mur ( ↔ 70 km, ↓ 380 m, ↓ 600 m).

Na poti od hotela se peljemo mimo edinega avstrijskega vojaškega letališča. Pozneje se dolina Mure zoži. Vrhunec dneva bo kosilo v vrtni restavraciji pivovarne Gösser. Ponudba cmokov, prest, golaža in piva je odlična, pa tudi staro središče rudarskega Leobna je lepo! K sreči do konca kolesarskega dneva v Brucku na Muri ne bo več daleč. (Z, H, V)

4. dan: Bruck an der Mur - Gradec ( ↔ 60 km, ↑ 470 m, ↓ 600 m).

V Brucku Mura naredi koleno in mi zapeljemo proti jugu. Kolesarska steza vijuga med hribi in soteskami, po lepi naravi, mimo številnih kmetij in sadovnjaki. Osrednji postanek dneva bo v Frohnleitnu. Vasica je kot s kake reklamne razglednice za Štajersko, mi pa si na mestnem trgu privoščimo kosilo. Popoldne kolesarimo do Gradca. Sprehodimo se po prijetnem mestu, pobožamo pasji kip in naravnamo ure po grajskem stolpu. Spodaj nas čakata prijazni vesoljček, mestni otok na Muri in večerja v pristni štajerski gostilni. (Z, H, V)

5. dan: Gradec - Cmurek ( ↔ 65 km, ↑ 100 m, ↓ 210 m).

Peljemo se proti jugu in Lipnici. Dežela slovi po pridelovanju buč, zato se ustavimo pri kmetih, ki jih predelujejo v okusna olja in druge izvedene dobrote. Za osvežitev si tokrat kar spotoma privoščimo kopanje na jezercu pri Wildonu. Popoldne pri Šentilju ob brodu čez  Muro dosežemo slovensko mejo. Naše kolesarjenje se tu konča, nazdravimo s kozarčkom domačega belega in se v Ljubljano prek Maribora vrnemo v večernih urah. (Z)

Cena

Cena na osebo: 875 €

Cena je izračunana ob udeležbi 8 oseb.

Cena vključuje: prevoz iz Ljubljane z udobnim turističnim kombijem, štiri polpenzione v dvoposteljnih sobah TWC v penzionih ali hotelih 3* in 4*. Spremljevalno vozilo in prevoz prtljage med hoteli. Organizacijo potovanja in DDV.

Doplačila po želji: enoposteljna soba 120 €. Najem kolesa 100 € (klasično potovalno kolo, 24 prestav, stranska torba). Električno kolo 250 €.

Obvezna doplačila: strošek prijave 15 € (na prijavo).

Možna doplačila: ob udeležbi od 6 do 7 oseb se obračuna doplačilo 65 € na osebo. Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predvidena za največje število udeležencev. Potnik se nepreklicno strinja, da ne more odstopiti od sklenjene pogodbe če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja glede na končno število prijav.

Najmanjše število prijavljenih: 6 oseb.

Cena ne vključuje: kosil in vstopnin.

Zavarovanja

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek Zavarovanja rizika odpovedi in bo obračunan skladno z doplačili na končno ceno rezervacije za vse osebe na rezervaciji, če se stranka zanj odloči. Informativna cena zavarovanja znaša za osnovni aranžma (soba, brez doplačil) 98 EUR za dve osebi / 49 EUR za eno osebo. V primeru odpovedi potovanja s strani organizatorja, je znesek zavarovanja rizika odpovedi v celoti povrnjen. 

Celostna informacija o zavarovanju odpovednega rizika - Evropsko zavarovanje:

Skupinsko nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.

Dodatne informacije

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 20.11.2023. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 30 dni pred odhodom preostanek poračunane končne skupne cene

Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Potovalni dokument: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

Kolesa

Potovanja se lahko udeležite s svojim ali najamete naše kolo. Najem omogoča brezskrbno kolesarjenje - če pride do okvare, takoj dobite nadomestno kolo in še naprej uživate v potovanju. Ob najemu električnega kolesa, spremljevalci poskrbijo tudi za polnjenje baterije in vsakodnevno pripravo kolesa. Ko se dan začne, preprosto sedete na že "ogreto" kolo. 

Najamete lahko standardno potovalno kolo ali električno treking kolo

Standardno kolo

Helia oranžno potovalno standardno kolo

Kolesa so prirejena posebej za Helio in udobna kolesarska potovanja. Lahki trekingi imajo 24 prestav, števec, vključena je 24 litrska potovalna torba in ključavnica.

Helia električno potovalno kolo

Električna kolesa SCOTT Sub Active so odlična za kolesarske ture. Touring okvir omogoča udobno daljšo vožnjo. Imajo 9 mehanskih in 4 elektronske prestave, avtonomija baterije je 90 km. Tudi ta so opremljena s potovalnimi torbami in ključavnico.

Helia potovanja

Natisni  

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.