Prvomajska potovanja 2021

Tu najdete naša kolesarska potovanja in vandrovske ture po toplih krajih za pomladne praznike. Sami ali v skupini - dobrodošli!

čez železni most s kolesom Bled Gradež

Kolesarjenje z Bleda v Gradež

pogled na Gradež kolesarjenje Helia
novo
v Ogleju pod baziliko z Bleda v Gradež s kolesi
Cena:
Od 425 €
Odhod
25 April 2021
Trajanje
3 dni
Dolžina
240 km
Vodnik
Aleksandra
Država
  • Italija
  • Slovenija
Začetna točka
Bled
Težavnost
  • 2

Razlaga težavnosti

Slikovita pokrajinska tura za konec tedna po kolesarski transverzali Alpe Adria. Vedute Julijcev, Karnijskih Alp, furlanski vinorodni griči in na koncu skok v Jadransko morje.

Presežniki potovanja:
- kolesarska steza po trasi nekdanje železnice se vije skozi tunelčke in pne čez mostove nad gorskimi rekami
- Furlanska ravnina s številnimi mesteci
- Palmanova, mesto v obliki zvezde
- Oglej, mesto tisočerih mozaikov

Narava poti: pretežno kolesarska steza, nekaj več prometa na zadnjem delu poti.

Program

1. dan: Bled-Trbiž (60 km). Tura se začne na Bledu, kjer lahko parkirate avtomobil. Po dobrodošlici in prevzemu najetih koles se skozi Gorje zapeljemo v dolino Radovne. Od Mojstrane naprej kolesarimo po kolesarski stezi treh dežel. Postanek za kosilo bo ob Belopeških jezerih, popoldne pa zaključimo v Trbižu, kjer nas čaka večerja. (H, V)

2. dan: Trbiž-Gemona (85 km). Pokrajinsko najbolj navdušujoč dan. Kolesarska steza je speljana po trasi nekdanje cesarske železnice in se vso pot spušča. Levo in desno se dvigajo mogočni vrhovi Karnijskih Alp, pod nami pa teče reka Bela. Alpe pustimo za sabo, dolina se razširi v furlansko ravnico. V vijoličastem Venzonu obiščemo muzej in razstavo sivke, malo naprej v Bordanu pa hišo metuljev. Proti večeru pridemo do Gemone, ki je bila med potresom leta 1976 skoraj v celoti uničena. (H, Z, V)

3. dan: Gemona-Gradež (95 km). Zadnji dan začnemo vožnjo po razglednih gričkih Furlanije. Pot se brž spet zravna in že dopoldan prispemo v največje mesto ob poti - Udine. Kava in čas za počitek. Na zadnjem delu poti se ustavimo še v zanimivo utrjeni Palmanovi, v Ogleju si ogledamo znamenite romanske mozaike, nato pa čez dolg nasip prispemo na cilj - obmorski Gradež. Najbolj pogumni bodo imeli priložnost skočiti v morje, sledi še vrnitev skozi Ljubljano nazaj na Bled. (Ker je dnevna etapa malce dolga, nas čez dan spremlja kombi). (H, Z)

Cena

Cena na osebo: 425 €

Cena vključuje: prevoz z udobnim turističnim kombijem na relaciji Gradež-Ljubljana, spremljevalni kombi zadnji dan. Dva dobra polpenziona v dvoposteljni sobi v hotelih***, TWC, prevoz prtljage med hoteli. Turistično vodenje slovenskega vodnika z licenco GZS, organizacijo potovanja ter DDV.

Doplačilo po želji: najem kolesa 45 € (klasično potovalno kolo s prestavami in stransko torbo, ki jo lahko nosite s seboj), električno kolo 95 €. Enoposteljna soba 35 €.

Popust: tretja oseba v dvoposteljni sobi z dodatnim ležiščem na vprašanje.

Cena ne vključuje: vstopnin (približno 30 €), pijač, dodatnih obrokov in ostalih izdatkov, ki niso vključeni v ceno potovanja.

Obvezno doplačilo: strošek prijave 12 € (na prijavo).

Najmanjše in hkrati največje število prijavljenih: 7 oseb.

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 5.2.2020. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART
Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.