Prvomajska potovanja 2021

Tu najdete naša kolesarska potovanja in vandrovske ture po toplih krajih za pomladne praznike. Sami ali v skupini - dobrodošli!

pogled na reko Kolpo Helia kolesarski izlet

Maček, medvedi in kolpski Vršič

bunker na Kočevskem kolesarjenje Helia
praznični izlet 1.5.
ruševine gradu Kostel kolesarski izlet Helia
Cena:
70 €
Odhod
01 Maj 2021
Trajanje
1 dan
Dolžina
65 km
Država
  • Slovenija
Začetna točka
Ljubljana, vstop tudi Bled, Radovljica, Kranj
Težavnost
  • 2

Razlaga težavnosti

Dan v zelenem - kolesarski izlet skozi kočevske gozdove in ob Kolpi

Program

Kočevske gozdove je vedno odevala tenčica skrivnosti in nečesa prepovedanega. Šele v zadnjem času so bolj dostopni in na dan so prišle številne zanimive zgodbe krajev, prebivalcev in ne vedno prostovoljnih obiskovalcev. Vedeli, od imamo od predkratkim še drugi Vršič?  Nanj ne bomo jurišali gor pač pa se po novi "shengenski cesti" se spustimo do vedno zelene Kolpe. Če ste bo njej želeli kolesariti, pa je bila logistika problem, je tu vaša priložnost. Ob bistri reki se spustimo do Bilpe, spotoma srečamo Petra Klepca in se ozremo na grad Kostel. Seveda si spotoma tudi ohladimo noge v bistrih rečnih tolmunih. Na koncu si prvoščimo še domačo piknik malico in pozno zvečer vrnemo v Ljubljano.

Med potjo boste izvedeli:
- o katerem Mačku pišemo
- kdo je prideloval "vino za tri može"
- kam so odšli kočevski Nemci
- pokukali v pragozd Krokar
- od kod Petru Klepcu silna moč
- kaj so nekoč počeli vurhmoharji

Narava poti: 80% stranske, neprometne lokalne poti. Trasa je krajši del netlakovana, zato izlet ni najbolj primeren za cestne specialke ali fitness kolesa z ožjimi gumami.

Cena

Cena izleta na osebo: 70 €

Cena vključuje: prijeten kolesarski izlet. Piknik malico. Turistično vodenje vodnika z licenco GZS na kolesu in lokalnega vodnika v Kočevski reki. Prevoz oseb in koles iz Ljubljane od izhodišča in nazaj. Organizacija izleta in DDV.

Najem kolesa: standardno touring kolo Helia 15 EUR, električno kolo Scott Active sub 35 EUR.

Minimalno število prijavljenih: 6 oseb. Če vas je več ali ste zaključena skupina, nas pokličite, da se organiziramo v skladu z zdravstvenimi odredbami.

Roki plačil:
- ob prijavi 100% skupne cene.

Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, zdravstvene / lokalne / naravne / politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Dolenjska vabi

© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART
Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.