vožnja po rivi kolesarska tura Severna Dalmacija

Idealna kombinacija plovbe od otoka do otoka in kolesarjenja se je izkazala za zelo priljubljeno.

Presežki ture:

 • zgodovinsko mesto Šibenik z mogočno katedralo
 • sloviti slapovi Krke
 • kolesarjenje po Kornatih
 • lep plaže in čisto jadransko morje
 • stari Trogir in sedem Kaštelov

Kolo in ladja Severna Dalmacija

Helia potovanja
od 500 €
Odhod
30.4.2023
Trajanje
7 noči / 8 dni
Država
Hrvaška
Začetna točka
Split
Dolžina
194 km
Težavnost
2

Najlepši kotički severne Dalmacije

Kolesarska potovanja med otoki in riviero severne Dalmacije so posebnost. Nikjer ni v enem potovanju toliko raznolikosti - uživate v kornatskih sončnih zahodih in kopanju v sladki jezerih Krke.

Kopalni odmori: v primeru lepega vremena in odvisno od časa, so na voljo postanki za kopanje med privezom ladje v oddaljenih zalivih, približno 20-30 metrov stran od plaže ali po koncu kolesarjenja pred odhodom ladje na naslednji otok.

Narava poti: asfaltirane ceste, stranske in netlakovane ceste, razgibani odseki. Potek programa (križarjenja ali kolesarske poti) se lahko spremeni na licu mesta, predvsem glede na vremenske razmere.

Program

1. dan: Rogoznica–Primošten (navedene so relacije, ki jih prekolesarite) ( ↔ 14 km, ↑ 180 m, najvišja točka 150 m).

Prispemo v Split in se prijavimo do 13.00. Iz Splita odplujemo proti Rogoznici, medtem si privoščimo kosilo in spoznamo druge potnike. Rogoznica je majhno mesto z čudovitimi plažami, ki so obdane s kraškim terenom (apnenec) in kamnom. Kolesarsko potovanje po severni Dalmaciji se lahko začne. Vozimo po obalni cesti do »Zmajevo oko« in še naprej skozi oljčne in vinske nasade do Šarić dvorov. Spustimo se do Primoštenovega in prespimo v pristanišču.

2. dan: Vodice–Murter ( ↔ 26 km, najvišja točka 45 m, ↑ 100 m) ali Nacionalni park Telaščica ( ↔ 20 km, ↑ 250 m, najvišja točka 90 m).

Zjutraj se napotimo proti Vodicam, ki so eno najbolj turističnih mest polni kolesarskih poti v Dalmaciji. Prva postaja je Tribunj, slikovito dalmatinsko mesto v katerem je zgodovinski center mesta poznano po osliških dirkah. Naprej nas pot vodi to Tisna, ki je mesto na otoku Murter, ki je povezano z celino z mostom. Kolesarimo ob morju skozi gozdove borovcev do vasi Murter. Kosilo si privoščimo na ladji in odplujemo do Dugega Otoka. Popoldne se iz Salija odpeljemo do Telaščice, kjer si ogledamo nacionalni park Telaščica (vstopnina je približno 5 € na licu mesta). Ob koncu ogleda se vrnemo nazaj v Sali, kjer se, če si želimo udeležimo večerje s kapitanom. Prenočimo v Sali. (L, Zajtrk, K)

3. dan: Sali–Brbinj ( ↔ 28 km, ↑ 320 m, najvišja točka 160 m).

Po zajtrku, zapustimo majhno ribiško vasico Sali in se po glavni otoški cesti odpravimo na severni del otoka. Dugi Otok je pravi primer, kjer se sta si dve nasprotji zelo očitni. Slikovite vasi z osamljenimi plažami trčijo z veličastnimi pečinami in bujno floro. To naredi našo vožnjo posebno. Ko prispemo do Brbinja, si na ladji privoščimo kosilo, medtem pa plujemo proti Zadarju, mesto z 3000 letno zgodovino in kulturno dediščino. Popoldne je prosto, da si lahko ogledate mesto. Nočitev v Zadarju. (L, Z, V)

4. dan: Preko–Tkon ( ↔ 31 km, ↑ 140 m, najvišja točka 45 m).

Na tej poti so ob kolesarjenju in križarjenju ogledamo dva otoka. Po zajtrku, nas čaka križarjenje od Zadarja do Ugljana, ki je najbolj sončni otok v Zadarskem otočju. Pot se začne v Preko, ki je največje mesto na otoku in nas pelje po obali do Kali in še naprej do Kukljice. Otoka Ugljan in Pašman sta med seboj povezana z mostom. Pašman je otok brez meja, otok veselja in smeha, otok majhnih ljudi z velikimi srci. Naša končna točka te poti je Tkon, kjer nas čaka ladja. Med plovbo nazaj v Vodice si ogledamo bisere otočja Kornati. Nočitev v Vodicah. (L, Z, K)

5. dan: Skradin–Šibenik ( ↔ 25 km, ↑ 270 m, najvišja točka 175 m ).

Zjutraj zaplujemo proti Šibeniku, na poti nas spremlja panoramski pogled na to mesto kot tudi trdnjavo Sv. Nikolaja iz 16. stoletja. Po reki plujemo do Skradina, kar predstavlja prav posebno plovbeno izkušnjo. Skardin leži na točki, ker se reka Krka izlije v Jadransko morje. Kolesarimo po nacionalnem parku Krka (vstopnina je približno 10 do 20 € na osebo)., ki se razteza preko 14000 hektarjev ob centralnem in spodnjem delu reke Krke. V parku si lahko ogledate 7 slapov, ki so dih jemajoči. Najbolj navdušujoča sta Roški slap in Skradinski Buk. Po odmoru, se napotimo v Šibenik, kjer je prosto popoldne za raziskovanje najstarejšega hrvaškega mesta v Jadranu. Večerja na ladji, nočitev v Šibeniku. (L, Z, V)

6. dan: Kolesarska tura Šibenik ( ↔ 20 km, ↑ 120 m, najvišja točka 50 m ).

Po zajtrku, se s kolesi zapeljemo do trdnjave Sv. Nikolaja, ki se nahaja ob vhodu v kanal Sv. Antona, ki je bilo zgrajeno v sredini 16. stoletja kot zaščita pred turškimi vpadi z morja. Vozimo se po obalni cesti, kjer nas spremlja vseskozi prelepi pogledi na mesto Šibenik. Po ogledu trdnjave, ki je bila pred kratkim uvrščena na seznam UNESCO svetovne dediščine, se napotimo proti dvema malima solnima jezeroma, Vela in Mala Solina, ki ju uporabljajo za pridobivanje soli. Peljemo se mimo vasi Solaris in si privoščimo postanek za kopanje na eni izmed plaž. Vrnemo se nazaj v Šibenik in si kosilo privoščimo na ladji ter odplujemo do Trogirja. Trogir je dalmatinski biser z najbolj ohranjenim romansko-gotskim mestom. Prenočimo v Trogirju. (L, Z, K)

7. dan: Kolesarska tura Čiovo (26 km, ↑ 350 m, najvišja točka 210 m ).

Po zajtrku se odpravimo še na zadnji otok, Čiovo. Prvi del ob obali do Slatine je raven, sledi pa blag kolesarski vzpon do cerkve Gospe do Prizidnica, ki je prvič datirana 1546, in se nahaja med dvema pečinama nad morjem. Leži na naj južnejšem delu otoka. Spustimo se nazaj do Slatine in se po vzpnemo na najvišjo točko otoka, kjer nas čaka edinstven pogled na Split, Kaštel in sosednja gorovja. Vrnemo se v Trogir, kjer si kosilo privoščimo med plovbo do Splita. Prosto popoldne za ogled Splita. Nočitev v Splitu. (L, Z, K)

8. dan: Split.

Čaka nas še zgodnji zajtrk preden se dokončno poslovimo od novih prijateljev in posadke. (Z)

Organizator potovanja si pridržuje pravico do spremembe programa v primeru slabega vremena. Pri odločitvah o plovbi ima zadnjo besedo kapitan.

Termini in cene

Cena na osebo:

Cene na osebo
v dvoposteljni kabini po sezonah in datumih odhodov

A B

29.4.2023

30.9.2023

Tradicionalna ladja, kategorija B, pod palubo  600 € 650 €
Tradicionalna ladja, kategorija B, na palubi 600 € 650 €

Cena vključuje: tujegovoreči vodnik, namestitev v dvoposteljni kabini TWC na izbrani palubi, polpenzion, en liter vode na dan, organizacijo potovanja in DDV.

Skupina se drži navodil in odločitev vodnika ter morebitnih sprememb programa glede na vremenske razmere.

Cena ne vključuje: vstopnine v nacionalne parke, vse ostale osebne izdatke, pijačo, hrano; izdatke, ki niso omenjeni v ceni programa.

Doplačila po želji: najem kolesa 105 €, najem električnega kolesa 165 € (omejeno število), kolesarska torba 14 €. Doplačilo za angleški zajtrk 40 € na teden (vključuje dve jajci, slanino, paradižnik in gobe, ali sadje in jogurt oz. podobno). Zajtrk vključen v ceno programa je navadni kontinentalni zajtrk (kava, čaj, mleko, kozarec soka, kosmiči, kruh in dodatki kot maslo, med, marmelada, sir za mazanje, dnevni dodatki kot so sir, šunka, kuhana jajca, salame...). Dodatna brisača se lahko najame za 3 € na teden, kopalna brisača za 5 € na teden. Kopalne brisače se lahko tudi kupi na barki (10 €). Sicer so v kabinah za goste na razpolago 2 brisači na osebo za osebno uporabo. Dnevno čiščenje kabine 15 € na teden (sredi tedna menjava posteljnine in brisač). Parkirno mesto od 10 € do 15 € na dan.

Obvezna doplačila: pristaniške pristojbine 60 € na osebo (plačilo na licu mesta). Rokovanje s kolesi 10 € na kolo na teden. Strošek prijave 15 € (na prijavo).

Popust: odrasle osebe 30 % na tretjem ležišču v troposteljni kabini (na vprašanje). Uporaba solo dvoposteljne kabine (ena oseba v dvoposteljni kabini) 50 % doplačilo na ceno križarjenja, razen za odhod v oktobru.

Zavarovanja

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Znesek odpovednega rizika za to potovanje je odvisen od cene v izbrani sezoni.

Celostna informacija o zavarovanju odpovednega rizika - Evropsko zavarovanje:

Zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo.

Celostna informacija o zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini CORIS:

Dodatne informacije

Potovanje organizira naš hrvaški partner. Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 8.12.2022.

Velja posebna lestvica pogojev odpovedi:
− od dneva potrditve do 30 dni pred prihodom – 20% od končne cene potovanja
− 29-22 dni – 35% od končne cene potovanja
− 21-15 dni – 60% od končne cene potovanja
− 14-0 dni – 100% končne cene

Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

 • ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
 • do 14 dni pred odhodom preostanek poračunane končne skupne cene

Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Potovalni dokument: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

Vaša ladja

Tradicionalna MV NIKOLA (ali podobna)
Ladje Tradicionalnega tipa B so v celoti lesene, s klimatiziranimi kabinami, ki imajo stranišča / tuše in v glavnem pograd ležišča.
 • viktorija_1
 • viktorija_2

Tja & Nazaj

Kako do izhodiščne točke vašega potovanja (Split)?

 • Z vlakom prek Zagreba: 10 ur, cena okoli 60 €
 • Z avtobusom: dnevni odhodi iz Ljubljane, vožnja traja okoli osem ur, cena potovanja je od 20 € - 50 €. Ponudnik prevozov FlixBus.
 • Z avtom: okoli 470 km v eno smer (Ljubljana-Vinica-Gospič-Zadar-Split), vožnja traja približno do pet ur, približni strošek goriva in cestnin v eno smer 80 €. Parkiranje je urejeno na 3 km oddaljenem odprtem parkirišču, cena je 8 € na dan ali v pokriti garaži 10 € na dan. Prtljago in kolesa najprej dostavite na ladjo in se odpeljete na parkirišče s katerega vas za 8 € nazaj pripelje ladjar. Vsa plačila so na licu mesta.

Helia potovanja

Natisni  

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.