Kolesarjenje po Apuliji

Gremo že petnajsto leto zapored!

Med prvomajskimi prazniki se odpravite na topli jug Italije - nam manj znano Apulijo!

  • udobno daleč na italijanski jug - polet iz Trsta
  • širne plaže in čisto morje
  • luštni hotelčki ob morju
  • super gastronomija - ne pozabite poskusiti "ušesc"
  • nočitev v hotelu, ki je hkrati pravcata pomorska muzejska zbirka in odlična restavracija

 

Prvomajska Apulija

Helia potovanja
1.460 €
Odhod
28.4.2024
Trajanje
6 dni / 5 noči
Država
Italija
Začetna točka
letališče Trst
Težavnost
1

Tradicionalni kolesarski prvi maj na peti škornja!

Nekoč so južno italijansko pokrajino obiskovali vsi sosedje, ki so imeli čas, kako ladjo in nekaj vojakov. Nastala je osupljiva mešanica antičnih, gotskih in renesančnih kultur. Sem je pljusknil vpliv Grkov, Albanci so pustili pečat, pa tudi križarji, arabski gusarji in Otomani. Prekolesarite te zanimive kraje v času cvetoče, tople sredozemske pomladi in uživajte v sončnih žarkih, svežem morskem vetru in odlični domači kulinariki!

Narava poti: stranske podeželske in obalne ceste z malo prometa. Primerno za kolesarje s povprečno kondicijo.

Kolesarsko potovanje po Apuliji je mogoče tudi v individualni obliki ob sobotah na različne datume. Več...

Program

Potovanje je programirano na letalski prevoz z nizkocenovnim prevoznikom Ryanair iz Trsta v Bari 28.4. in nazaj na dan 3.5. Če ne želite potovati z letalom, se lahko pridružite spremljevalcu potovanja, ki bo do Barija vozil s kombijem. V tem primeru se potovanje začne en dan prej in konča dan kasneje zaradi sprotne nočitve v Pescari. V ceni ni razlike, sta pa vključeni še dve sprotni nočitvi.

1. dan 28.4.: Letališče Trst - Bari - Alberobello - Ostuni - Mesagne (↔ 45 km, ↑ 100 m, ↓ 420 m).

Zgodaj zjutraj srečanje udeležencev na letališču Trst in polet v Bari. Skupina se tu sreča s spremljevalcem v kombiju, sledi prevoz do Alberobella, kjer se kratko sprehodimo po mestu trullijev - znamenitih koničastih hišk, značilnih za Apulijo. Začnemo kolesariti in se čez rahlo valovito pokrajino pripeljemo do Ostunija – “belega mesta”, kjer si ogledamo katedralo in se z imenitne razgledne točke za nekaj časa poslovimo od Jadrana. Popoldne kolesarimo po idilični pokrajini gozdičkov, nasadov oljk in sadnih dreves. Pokrajina je posejana z “masserijami” - utrjenimi kmetijami, ki so nekoč pripadale različnim viteškim rodovom. Cilj prvega dne je odličen hotelček pred mestecem Mesagne. (V, N)

3. dan 29.4.: Mesagne - Gallipoli (↔ 50 km, ↑ 160 m, ↓ 210 m).

Najprej napravimo blag jutranji spust proti morju in nato kolesarimo do obale Jonskega morja. Nenavadna posebnost je krožna testna steza za dirkalne avtomobile, ki jo vidimo spotoma. Cesta je speljana po morski obali s številnimi zalivčki, kjer bomo lahko namočili noge in si za kosilo oblizovali prste ob domači pašti orrechiette (ušesca) s školjkami. Gallipoli po mogočnem obzidju spominja na Dubrovnik, po legi pa na Izolo. Nočitev v obmorskem hotelu v gozdičku s pinijami. (Z, V, N)

4. dan 30.4..: Gallipoli - Santa Maria di Leuca ( ↔ 50 km, ↑ 150 m, ↓ 160 m).

Kolesarimo po obali Jonskega morja in nato po panoramski obalni cesti mimo ostankov Mussolinijev bunkerjev cesti prispemo do vrha pete škornja. Tu se mešajo vode Jadrana in Jonskega morja, mi pa si privoščimo piknik na peščeni obali. Poleg slovitega svetilnika in mogočne bazilike je v Santa Marii videti številne vile nekdanjih in novodobnih bogatašev. Naš hotel Terminal je ob mandraču v središču mesteca. (Z, V, N)

5. dan 1.5.: Santa Maria di Leuca - Otranto ( ↔ 50 km, ↑ 670 m, ↓ 680 m).

Čaka nas panoramsko najlepši dan in ena najlepših tras naših potovanj. Cesta vijuga, se dviga in spušča po slikoviti obali, ki jo krasijo cvetoči travniki, ogromni kaktusi, agave in borovi gozdovi. Nad pečinami so postavljeni krožni stolpi, kjer so nekoč obalne straže oprezale za Turki. Apulija je bila tudi pogosto žrtev piratskih vpadov. Nato krmila že obrnemo proti severu in najožjemu delu Jadranskega morja - Otrantu. Najbolj vzhodno mesto Italije varuje mogočna gotska trdnjava, prizorišče številnih bitk in zgodovinskih romanov. Vsekakor ne gre zamuditi predstave na večernem korzu, vzemite najlepša poletna oblačila! (Z, V, N)

6. dan 2.5.: Otranto - Lecce - Bari (↔ 55 km, ↑ 150 m, ↓ 120 m).

Apulija - naš zadnji dan. Po zajtrku se še odpravimo na kolesarjenje ob Jadranu. Ob obali se slikamo ob "Loku zaljubljencev", pozdravimo "Dve sestrici" in skozi številne nasade oljk čez cvetoče travnike kolesarimo do mesta Lecce. Tu končamo kolesarjenje, si vzamemo čas za ogled mesta in kosilo, nato pa se odpeljemo na letališče Bari. Pozno zvečer sledi le še polet v Benetke, kamor prispemo ...

7 dan.: 3.5.: letališče Benetke - letališče Trst

... pozno ponoči. Sledi prevoz do letališča Trst, kjer zaključimo potovanje. (Z)

Cena

Cena na osebo: 1.460 €

Cena je izračunana ob udeležbi 14 oseb.

Cena vključuje: prevoz s kombijem ali povratno letalsko vozovnico Trst-Bari-Trst v ekonomskem razredu in letališke pristojbine, eno kos oddane prtljage največ 20 kg. Prevoz letališče Bari - Alberobello in na koncu na letališče Bari, ter letališče Benetke - letališče Trst. Pet polpenzionov v dvoposteljni sobi v hotelih 3* in 4*. Spremljevalno vozilo in prevoz glavne prtljage med hoteli. Slovenskega turističnega vodnika z licenco GZS, organizacijo potovanja ter DDV.

Doplačila po želji: najem kolesa 100 € (klasično potovalno kolo s prestavami in stransko torbo), električno kolo 250 €, prevoz vašega kolesa 30 €. Enoposteljna soba 190 €. Povratni transfer Ljubljana - letališče Trst 85 €, ob udeležbi najmanj 6 oseb.

Obvezna doplačila: strošek prijave 15 € (na prijavo).

Možna doplačila: ob udeležbi manj od 14 oseb se obračunajo doplačila:
9 do 13 oseb 55 € na osebo
6 do 8 oseb 75 € na osebo

Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predvidena za največje število udeležencev. Potnik se nepreklicno strinja, da ne more odstopiti od sklenjene pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja glede na končno število prijav.

Najmanjše število prijavljenih: 6 oseb.

Cena ne vključuje: kosil, večerij in vstopnin.

Zavarovanja

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek Zavarovanja rizika odpovedi in bo obračunan skladno z doplačili na končno ceno rezervacije za vse osebe na rezervaciji, če se stranka zanj odloči. Informativna cena zavarovanja znaša za osnovni aranžma (soba, brez doplačil) 147 EUR za dve osebi / 73,50 EUR za eno osebo. V primeru odpovedi potovanja s strani organizatorja, je znesek zavarovanja rizika odpovedi v celoti povrnjen. 

Celostna informacija o zavarovanju odpovednega rizika - Evropsko zavarovanje:

Skupinsko nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.

Dodatne informacije

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 5.12.2023. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 30 dni pred odhodom preostanek poračunane končne skupne cene

Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme/lokalne/naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov. Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja. Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Potovalni dokument: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

Kolesa

Potovanja se lahko udeležite s svojim ali najamete naše kolo. Najem omogoča brezskrbno kolesarjenje - če pride do okvare, takoj dobite nadomestno kolo in še naprej uživate v potovanju. Ob najemu električnega kolesa spremljevalci poskrbijo tudi za polnjenje baterije in vsakodnevno pripravo kolesa. Ko se dan začne, preprosto sedete na že "ogreto" kolo. 

Najamete lahko standardno potovalno kolo ali električno treking kolo

Standardno kolo Helia

Helia oranžno potovalno standardno kolo

Kolesa so prirejena posebej za Helio in udobna kolesarska potovanja. Lahki trekingi imajo 24 prestav, števec, vključena je 24 litrska potovalna torba in ključavnica.

Nova električna kolesa BERGAMONT Horizon Wave 5 so odlična za kolesarske ture. Touring okvir omogoča udobno daljšo vožnjo. Imajo 9 mehanskih prestav in 4 elektronske stopnje pomoči, avtonomija 500 W baterije je 90 km. Tudi ta so opremljena s potovalnimi torbami in ključavnico.

Helia potovanja

Natisni  

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.