Kolesarjenje po Apuliji

Med prvomajskimi prazniki se odpravite na topli jug Italije - nam manj znano Apulijo!

  • udobno daleč na italijanski jug - polet iz Trsta
  • širne plaže in čisto morje
  • luštni hotelčki ob morju
  • super gastronomija - ne pozabite poskusiti "ušesc"
  • nočitev v hotelu, ki je hkrati pravcata pomorska muzejska zbirka in odlična restavracija

Vtisi gostov s potovanja po Apuliji

 

Prvomajska Apulija

Helia potovanja
od 1.125 €
Odhod
25.4.2023
Trajanje
5 dni / 4 noči
Država
Italija
Začetna točka
letališče Trst
Težavnost
1

Kolesarski prvi maj na peti škornja!

Nekoč so južno italijansko pokrajino obiskovali vsi sosedje, ki so imeli čas, kako ladjo in nekaj vojakov. Nastala je osupljiva mešanica antičnih, gotskih in renesančnih kultur. Sem je pljusknil vpliv Grkov, Albanci so pustili pečat, pa tudi križarji, arabski gusarji in Otomani. Prekolesarite te zanimive kraje v času cvetoče, tople sredozemske pomladi in uživajte v sončnih žarkih, svežem morskem vetru in odlični domači kulinariki!

Narava poti: stranske podeželske in obalne ceste z malo prometa. Primerno za kolesarje s povprečno kondicijo.

Kolesarsko potovanje po Apuliji je mogoče tudi v individualni obliki na različne datume. Več...

Program

Potovanje je programirano na letalski prevoz z nizkocenovnim prevoznikom Ryanair iz Trsta v Bari 25.4. in nazaj na dan 29.4.2023. Če ne želite potovati z letalom, se lahko pridružite spremljevalcu potovanja, ki bo do Barija vozil s kombijem. V tem primeru se potovanje začne en dan prej in konča dan kasneje zaradi sprotne nočitve v Pescari. V ceni ni razlike.

1. dan: (Trst) - Alberobello - Ostuni - Mesagne (↔ 45 km, ↑ 100 m, ↓ 420 m).

Zgodaj zjutraj polet iz Trsta v Bari. Po prihodu si na kratko ogledamo mestece Alberobello. V Cisterninu sedemo na kolo in začnemo kolesariti. Čez rahlo valovito pokrajino pripeljemo do Ostunija – “belega mesta”, kjer si ogledamo katedralo in se z imenitne razgledne točke za nekaj časa poslovimo od Jadrana. Popoldne kolesarimo po idilični pokrajini gozdičkov, nasadov oljk in sadnih dreves. Pokrajina je posejana z “masserijami” - utrjenimi kmetijami, ki so nekoč pripadale različnim viteškim rodovom. Cilj prvega dne je odličen hotel / masseria pred mestecem Mesagne. (Z, V, N)

2. dan: Mesagne - Gallipoli (↔ 50 km, ↑ 160 m, ↓ 210 m).

Najprej napravimo blag jutranji spust proti morju in nato kolesarimo do obale Jonskega morja. Nenavadna posebnost je krožna testna steza za dirkalne avtomobile, ki jo vidimo spotoma. Cesta je speljana po morski obali s številnimi zalivčki, kjer bomo lahko namočili noge in si za kosilo oblizovali prste ob domači pašti orrechiette (ušesca) s školjkami. Gallipoli po mogočnem obzidju spominja na Dubrovnik, po legi pa na Izolo. Nočitev v obmorskem hotelu v gozdičku s pinijami. (Z, V, N)

3. dan: Gallipoli - Santa Maria di Leuca ( ↔ 50 km, ↑ 150 m, ↓ 160 m).

Sledimo obali Jonskega morja in nato po panoramski obalni cesti mimo ostankov Mussolinijevih bunkerjev prispemo do vrha pete škornja. Tu se mešajo vode Jadrana in Jonskega morja, mi pa si privoščimo piknik na peščeni obali. Poleg slovitega svetilnika in mogočne bazilike je v Santa Marii videti številne vile nekdanjih in novodobnih bogatašev. Naš hotel Terminal je ob mandraču v središču mesteca. (Z, V, N)

4. dan: Santa Maria di Leuca - Otranto ( ↔ 50 km, ↑ 670 m, ↓ 680 m).

Čaka nas panoramsko najlepši dan in ena najlepših tras naših potovanj. Cesta vijuga, se dviga in spušča po slikoviti obali, ki jo krasijo cvetoči travniki, ogromni kaktusi, agave in borovi gozdovi. Nad pečinami so postavljeni krožni stolpi, kjer so nekoč obalne straže oprezale za Turki. Apulija je bila tudi pogosto žrtev piratskih vpadov. Nato krmila že obrnemo proti severu in najožjemu delu Jadranskega morja - Otrantu. Najbolj vzhodno mesto Italije varuje mogočna gotska trdnjava, ki je bila prizorišče številnih bitk in zgodovinskih romanov. Vsekakor ne gre zamuditi predstave na večernem korzu, vzemite najlepša poletna oblačila! (Z, V, N)

5. dan: Otranto - Lecce - Bari (↔ 40 km, ↑ 140 m, ↓ 110 m).

Apulija - naš zadnji dan. Po zajtrku se odpravimo še na kratko kolesarjenje. Ob obali se slikamo ob "Loku zaljubljencev", pozdravimo "Dve sestrici" in skozi številne nasade oljk čez cvetoče travnike kolesarimo do mesta Lecce. Tu končamo kolesarjenje, južnoitalijanski baročni biser pa si tudi na kratko ogledamo. Popoldne se odpeljemo na letališče Bari; zgodaj zvečer sledi le še polet v Trst, kjer zaključimo potovanje. (Z)

Cena

Cena na osebo

  • potovanje z letalom iz Trsta: 1.125 €
  • potovanje do Barija "po cesti": 1.125 € (v tem primeru se potovanje začne en dan prej, 24.4. zgodaj zjutraj in konča en dan kasneje, 30.4. popoldne ter spotoma vključuje dve dodatni nočitvi z zajtrkom v hotelu 3*)

Cena je izračunana ob udeležbi 14 oseb.

Cena vključuje: prevoz s kombijem ali povratno letalsko vozovnico Trst-Bari-Trst v ekonomskem razredu in letališke pristojbine, eno kos prtljage največ 20 kg. Prevoz letališče Bari - začetna točka kolesarjenja in na koncu na letališče Bari. Štiri polpenzione v dvoposteljni sobi v hotelih 3* in 4*, prevoz prtljage med hoteli. Turistično vodenje slovenskega turističnega vodnika z licenco GZS, organizacijo potovanja ter DDV.

Doplačila po želji: najem kolesa 75 € (klasično potovalno kolo s prestavami in stransko torbo), električno kolo 175 €, prevoz vašega kolesa 30 €. Enoposteljna soba 160 €. Povratni transfer Ljubljana - letališče Trst 35 €, cena ob udeležbi najmanj 6 oseb.

Obvezna doplačila: strošek prijave 15 € (na prijavo).

Možna doplačila: ob udeležbi manj od 14 oseb se obračunajo doplačila:
9 do 13 oseb 55 € na osebo.
6 do 8 oseb 75 € na osebo
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predvidena za največje število udeležencev. Potnik se nepreklicno strinja, da ne more odstopiti od sklenjene pogodbe če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja glede na končno število prijav.

Najmanjše število prijavljenih: 6 oseb.

Cena ne vključuje: kosil, večerij in vstopnin.

Zavarovanja

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Znesek odpovednega rizika znaša 78 € na osebo.

Celostna informacija o zavarovanju odpovednega rizika - Evropsko zavarovanje:

Zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo.

Celostna informacija o zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini CORIS:

Skupinsko nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.

Dodatne informacije

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 14.12.2022. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom preostanek poračunane končne skupne cene

Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme/lokalne/naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov. Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja. Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Potovalni dokument: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

Kolesa

Potovanja se lahko udeležite s svojim ali najamete naše kolo. Najem omogoča brezskrbno kolesarjenje - če pride do okvare, takoj dobite nadomestno kolo in še naprej uživate v potovanju. Ob najemu električnega kolesa, spremljevalci poskrbijo tudi za polnjenje baterije in vsakodnevno pripravo kolesa. Ko se dan začne, preprosto sedete na že "ogreto" kolo. 

Najamete lahko standardno potovalno kolo ali električno treking kolo

Standardno kolo

Helia oranžno potovalno standardno kolo

Kolesa so prirejena posebej za Helio in udobna kolesarska potovanja. Lahki trekingi imajo 24 prestav, števec, vključena je 24 litrska potovalna torba in ključavnica.

Helia električno potovalno kolo

Električna kolesa SCOTT Sub Active so odlična za kolesarske ture. Touring okvir omogoča udobno daljšo vožnjo. Imajo 9 mehanskih in 4 elektronske prestave, avtonomija baterije je 90 km. Tudi ta so opremljena s potovalnimi torbami in ključavnico.

Helia potovanja

Natisni  

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.