za prvi maj kolesarjenje po španski Valenciji

Med prvomajskimi prazniki se odpravite na toplo mediteransko obalo Španije - nam manj znano Costa Blanca!

  • udobno daleč v Španijo - polet iz Trsta
  • skrivnostna mesteca pod srednjeveškimi trdnjavami
  • širne plaže in čisto morje
  • luštni hotelčki ob poti v notranjosti in na morju
  • super gastronomija  - mandljev sladoled
  • stara in moderna Valencia

 

 

Kolesarjenje Valenciana

Helia potovanja
od 1.390 €
Odhod
21.4.2023
Trajanje
8 dni / 7 noči
Država
Španija
Začetna točka
letališče Trst
Težavnost
2

Kolesarski prvi maj v deželi Don Kihota!

Španija niso samo Kanarski otoki ali razvpita Costa Brava. Le nekaj kilometrov od turističnih obal iberska država skriva slikovito pokrajino. Včasih starodavno, včasih moderno, potem spet razbeljeno od sonca ali cvetoče senčno. Zaledje Valencie nudi vse to na dotik kar s kolesarskega sedla med lahkim jesenskim potovanjem.

Narava poti: tematske kolesarske steze, stranske podeželske in obalne ceste z malo prometa. Primerno za tudi za kolesarje z minimalno kondicijo.

Program

1. dan: Letališče Trst - Valencia - Biar.

Zvečer srečanje udeležencev na letališču Trst, kjer se vkrcamo na let v Valencio. Sledi le še prevoz do Biarja in nočitev. (N)

2. dan: Biar - Bocairent (↔ 40 km, ↑ 350 m, ↓ 400 m).

Po zajtrku si vzamemo nekaj časa za sprehod po mestecu pod mogočnim gradom. Kraj je daleč okoli slovel po izdelovanju punčk igračk, danes je glavni vir dohodka med. Nato prevzamemo in preizkusimo kolesa ter se kar podamo na pot. Dnevna etapa po kolesarski stezi vodi na nekdanji železniški progi ob reki Vinapolo. Na obeh bregovih nas spremljajo širni sadovnjaki in drobne vasice, ki vabijo na siesto. Naš cilj je še eno starodavno mesto - Bocairent. Vstopimo v mesto, ki je kot iz renesančne slike. Pred večerjo si med starimi ulicami končno privoščimo sangrio ali kozarček tinta. (Z, V , N)

3. dan: Bocairent - Ontinyent  (↔ 30 km, ↑ 280 m, ↓ 530 m).

Obrnemo proti vzhodu, kolesarimo pa skozi rodovitno pokrajino pod hribovjem Serra de Mariolla. Ogledamo si Covetas del Moro - v hrib izdolbena bivališča, ki naj bi jih izvrtali Mavri, davni vladarji polotoka.  Ker je etapa bolj kratka, nam ostane več časa za odkrivanje Ontinyenta, regionalnega središča. Pred prihodom na cilj se sprehodimo skozi sotesko s prelepimi tolmuni Pou Clar. (Z, N)

4. dan: Ontinyent - krožno do Fontanars dels Alforins ( ↔ 40 km, ↑↓ 570 m).

Tokrat naredimo krožni izlet v okolico Ontinyenta. Izlet je namenjen odkrivanju vsega dobrega kar nudi okoliška gastronomija. Najbolj priljubljeni lokalni jedi sta “gachamiga” (iz moke, olja, vode, čebule ali česna) in gazpacho (s “torto”, divjačino, timijanom in z “all i oli”). Vina, pridelana v lokalnih kleteh, so odlična, predvsem rdeča in bela, ki jih pokriva Valencia D.O. Naš cilj je Fontanars de Alforins, tu se malo spočijemo in po drugi poti vrnemo v izhodišče. (Z, N)

5. dan: Ontiyent - Xativa  ( ↔ 38 km, ↑ 470 m, ↓ 700 m).

Dopoldne kolesarimo čez širna zelena polja in nasade mandljevcev proti morju. Kavo si privoščimo pod trdnjavo v Albaidi. Popoldne sledimo istoimenski rečici, ki se vije skozi ozke soteske, ravno dovolj široke tudi za kolesarsko stezo. Tu bo spet priložnost za kako mokro osvežitev. Ob koncu dneva prispemo v elegantno mesto Xativa, ki ga tudi krona stara trdnjava. Pred večerjo posedimo na slavnem mestnem trgu ali se sprehodimo po visokem obzidju vse do gradu, s katerega je širen razgled daleč okoli. (Z, V, N)

6. dan: Xativa - Cullera ( ↔ 45 km, ↑ 460 m, ↓ 550 m).

Po zajtrku se že odpravimo na pot. Ozadje dnevni etapi tokrat predstavljajo nasadi pomaranč, ki tu odlično uspevajo zarad dobrega podnebja in bližine morja. Spotoma obiščemo samostan Simat de Valldigna. Popoldne se slika malo zamenja, do konca dneva vozimo čez številna riževa polja. Krasijo ga lepe plaže, dolge promenade in vedno lepo toplo vreme. (Z, V, N)

7. dan: Cullera - Valencia ( ↔ 60 km, ↑ 100 m, ↓ 90 m).

Proti Valencii se odpravimo skozi naravni park de la Albufera. Območje je zakladnica jezerc, mokrišč, sipinastih nasipov, pinet in borovih gozdičkov. Če bo dovolj zanimanja, si privoščimo tudi ogled parka z ladjico. Popoldne se lahko malo obiramo ob obali, uživamo svež morski zrak, sredozemske vedute in peščene plaže. Na končni cilj - v Valencio prikolesarimo pozno popoldne. Pred prihodom v hotel se zapeljemo še skozi prelepe vrtove Turia, urejene po nekdanji strugi reke. (Z, N)

8. dan: Valencia - letališče Trst

Po dobrem zajtrku nekaj časa prosto za oglede lepega mesta. Obiščemo staro mestno jedro z mogočno stolnico ter novi del mesta, kjer se pnejo loki moderne arhitekture. Prevoz na letališče in polet v Trst, kjer zaključimo potovanje. (Z)

Cena

Cena na osebo: 1.390 €

Cena je izračunana ob udeležbi 8 oseb.

Cena vključuje: povratno letalsko vozovnico Trst - Valencia - Trst v ekonomskem razredu in letališke pristojbine, en kos prtljage največ 20 kg. Prevoz letališče Valencia - Biar in mesto Valencia - letališče Valencija. Sedem zajtrkov in tri večerje v dvoposteljni sobi v hotelih 3* in 4*. Spremljevalno vozilo, prevoz prtljage med hoteli, slovenskega turističnega vodnika - spremljevalca z licenco GZS. Standardno treking kolo s potovalno torbo. Potovalno knjižico, nezgodno zavarovanje ter organizacijo potovanja ter DDV.

Doplačila po želji: električno kolo 90 €. Enoposteljna soba 210 €. Povratni transfer Ljubljana - letališče Trst 35 €, ob udeležbi najmanj 6 oseb.

Obvezna doplačila: strošek prijave 15 € (na prijavo).

Možna doplačila:
Ob udeležbi manj od 8 oseb se obračunajo doplačila:
6 do 7 oseb: 65 € na osebo

Najmanše število prijavljenih: 6 oseb.

Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predvidena za največje število udeležencev. Potnik se nepreklicno strinja, da ne more odstopiti od sklenjene pogodbe če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja glede na končno število prijav.

Cena ne vključuje: kosil in vstopnin.

Zavarovanja

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek Zavarovanja rizika odpovedi in bo obračunan skladno z doplačili na končno ceno rezervacije za vse osebe na rezervaciji, če se stranka zanj odloči. Informativna cena zavarovanja znaša za osnovni aranžma (soba, brez doplačil) 69 EUR za dve osebi / 35 EUR za eno osebo. V primeru odpovedi potovanja s strani organizatorja, je znesek zavarovanja rizika odpovedi v celoti povrnjen. 

Celostna informacija o zavarovanju odpovednega rizika - Evropsko zavarovanje:

Zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo.

Celostna informacija o zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini CORIS:

Skupinsko nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.

Dodatne informacije

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 14.12.2021. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom preostanek poračunane končne skupne cene

Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Potovalni dokument: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

Potovalni pogoj: trenutno zahtevano PCT potrdilo

COVID informacije: Španija

Kolesa

Najamete lahko standardno potovalno kolo ali električno treking kolo:

Standardno kolo (primer)

Kolesa so prirejena posebej za udobna kolesarska potovanja. Lahki trekingi imajo 24 prestav, števec, vključena je 24 litrska potovalna torba in ključavnica.

Električna kolesa so odlična za kolesarske ture. Touring okvir omogoča udobno daljšo vožnjo. Imajo 9 mehanskih in 4 elektronske prestave, avtonomija baterije je 90 km. Tudi ta so opremljena s potovalnimi torbami in ključavnico.

Helia potovanja

Natisni  

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.