Izvirna potovanja po Sloveniji

Povsod je lepo, a doma je najlepše. Zato letošnji dopust preživite na kolesu ali v ritmu koraka po skritih kotičkih naše bogate domovine!

Treking Helia Sončna pot

Peš po sončni poti

treking Sončna pot Helia
Skupinska kolesarjenja
Cena:
od 335 €
Odhodi
katerikoli dan od 23.5.2020
Trajanje
5 dni / 4 noči
Vodnik
individualno za dve osebi
Država
  • Slovenija
Začetna točka
Postojna
Težavnost
  • 2

Na tej klasični slovenski transverzali boste sledili starodavnim potem. Pred vami so po njih hodile rimske legije in dolgobradi Langobardi, po njih je sol tovoril Martin Krpan. Ko v modernih časih po avtocesti drvimo proti morju, sploh ne vemo, koliko je teh poti še dobro vidnih in ob njih skritih znamenitosti ter posebnosti še ohranjenih. Nič lepšega kot do njih pristopiti v ritmu koraka!

Spotoma izveste:
• na katerem stolu je kruto smrt storil Erazem Predjamski
• kje je najvišja točka slovenskih avtocest
• da so bili Langobardi tudi amaterski plezalci
• kje so v naši domovini tudi javni sarkofagi
• vse o kraških in vipavskih vinih od blizu

Program

1. dan: Postojna - Razdrto (21 km).
Individualni prihod v Postojno. Predlagamo prihod z vlakom. Če pridete z avtom, lahko za čas ture parkirate v garaži hotela Kras. V hotelu pustite vašo glavno prtljago, mi jo odpeljemo naprej. Pot pod noge, dopoldne vas čaka odsek do Predjamskega gradu, kjer ste bili nazadnje nabrž še v osnovni šoli. Grad se bistveno ni spremenil, privoščite si malo romantike z ogledom. Če bi se pomenili z Erazmom, pa gre z njim meditirati prek grajske lipe, pod katero je bojda pokopan. Nočitev na kmečkem turizmu.

2. dan: Razdrto - Slap pri Vipavi (17 km).
Po kratkem prevozu z avtom vas pot vodi pod Nanosom. Če ste bolj zagnani, se lahko tako kot langobardski kralj Alboin, vzpnete na vrh notranjskega Triglava, od koder je imeniten razgled daleč naokrog. Sicer pa vas čaka spust v dolino in domovino burje, ki je nekoč odločala celo velike bitke. Dan končate pod vipavskimi vinogradi, mogoče s kozarčkom Vrtovčana za lahko noč, v mali vasici Slap pri Vipavi. Domači na kmetiji so imenitni gostitelji, mogoče se naučite še kuhe kake domače jedi.

3. dan: Slap pri Vipavi - Štanjel (12 km).
Dopoldanska trasa je speljana skozi vinograde južnih pobočij vipavske doline. Uživali boste v razgledih na Trnovski gozd, Banjščice in Vipavski križ. Čez preval zapustite Vipavsko dolino in vstopite na Kras. Prenočili boste v enem najslikovitejših slovenskih krajev - Štanjelu. Ko bodo zvečer odšli dnevni obiskovalci, boste vasico imeli le zase, pred večerjo pa se lahko sprostite v slovitem Ferrarijevem vrtu in uživate v sončnem zahodu nad Tržaškim zalivom.

4. dan: Štanjel - Štorje (20 km).
Čaka vas klasična kraška trasa. Pot vijuga med vinogradi terana, k sreči je sem in tja tudi kaka pršutarna pa trgovina s štruco belega kruha, da ne boste opešani ostali lačni. V Tomaju pa se za literarni predah le ustavite v Kosovelovi domačiji. Prespali boste v stoletni gostilni v Štorjah. Tu so se nekoč ustavljalie generacije vozarjev in tisoči ton tržaškega blaga na poti proti Dunaju. Vam pa se bo prilegla imenitna pašta iz slovite domače kuhinje.

5. dan: Štorje - Divača (12 km).
Zadnji del poti hodite ob južni železnici. V Divači si lahko ogledate slovenski filmski muzej in če ste utrujeni, tu lahko pot končate in vas tudi že čaka vaša glavna prtljaga. Če bi malo podaljšali, so do Škocjanskih jam še štirje kilometri. Domov se lahko vrnete z vlakom, ali pa vas mi odpeljemo nazaj v Postojno po vaš avto.

Cena

Cena potovanja na osebo: 335 €

Cena vključuje: štiri nočitve z zajtrkom na kmečkih turizmih ali v gostiščih v dvoposteljni sobi. Prevoz velike prtljage med prenočišči. Odličen opis poti, zemljevid. Turistične in promocijske takse. Organizacija potovanja in DDV.

Doplačilo: transfer iz Divače v Postojno 40 € za dve osebi

Cena ne vključuje: vstopnin, pijač, dodatnih obrokov in ostalih izdatkov, ki niso vključeni v ceno potovanja. 

Minimalno in obenem maksimalno število prijavljenih: 2 osebi.

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 4.5.2020. Pridržujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Pridružite se nam facebook

Helia d.o.o turistična agencija
Helia d.o.o.
Trubarjeva cesta 8
4260 Bled
Slovenija
Tel.: 04 57 65 600
Fax.: 04 57 65 601
Mob.: 031 544 544
© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART
Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.