Izvirna potovanja v pristne kraje

Zimski programi pripravljeni!

Tekaški vikendi zime 2022 so že objavljeni! Vračamo se med Dolomite in na Asiago, novosti sta smučarska vikenda na Solnograškem in v Sillianu. Svoje mesto si zagotovite zgodaj, vsi smo željni svežega zimskega zraka!

Tekaški vikend Solnograška

Če bi radi tekli na smučeh, se sprehajali po zimski pokrajini in preprosto uživali zimo, sta Bad Goisern in zimsko ozadj

Podrobnosti »
Tekaški vikend Asiago

Vešče in nevešče teka na smučeh vabi gorska planota Asiago nad Benetkami. Preddolomitsko visokogorje in italijanski šarm

Podrobnosti »
Tekaški vikend Dolomiti

Toblach / Dobbiaco se lahko pohvali kot smučarsko tekaški paradiž, preverite z nami!

Podrobnosti »
Tekaški vikend Sillian

Tek na smučeh v snežnem okolju Vzhodne Tirolske - mestece Sillian in Lesna dolina odlična izbira.

Podrobnosti »
Goriška Brda kolesarska tura po Sloveniji

Razgledi Slovenije - Soča in Kras

kolo ob steni gostilne Soča in Kras s kolesi
ulica v primorski vasi Helia kolesarjenje
Cena:
Od 425 €
Odhod
02 April 2021
Odhodi
vsak dan od 2.4.2021
Trajanje
4 noči / 5 dni
Dolžina
220 km
Vodnik
individualno za dve osebi
Država
  • Slovenija
Začetna točka
Bled
Težavnost
  • 2

Razlaga težavnosti

Izvirno kolesarsko potovanje po po zahodnem obrobju Slovenije

Pripravili smo program, kjer boste spoznavali manj znane kotičke Slovenije, tokrat s kolesarskega sedla. Začenši v pravljičnem svetu Blejskega jezera, ki slovi po svoji čudoviti otoški cerkvi in gradu, se bomo podali na pot proti drugemu alpskemu jezeru, v Bohinj in od tam preko gora na Soško stran proti s soncem obsijanim vinogradom. Za ljubitelje raznolike pokrajine, dobre hrane in odličnega domačega vina.

Presežki ture:
- čudoviti razgledi na vršace Julijcev
- vožnja ob 'hčeri planin', reki Soči
- vinska pokušina ob večerji v kraški vasici

Program

1.dan: Ljubljana-Bled-Bohinj (43 km).
Na Bled pridete individualno. Če pridete z avtom, ga lahko brezplačno parkirate na našem video-nadzorovanem parkirišču za ves čas potovanja. Da vam prihranimo uvodne napore, vas zapeljemo na Pokljuko, kjer na nadmorski višini 1.200 metrov začnete kolesariti. Čaka vas razgledni spust proti Bohinjskemu jezeru, čez Hudičev most, kjer se malo naprej lahko okopate pod Fructalovim drevesom. V Ukancu lahko izbirate med žičnico na Vogel ali pa končno obiščete slap Savica.

2.dan: Bohinj-Tolmin (44 km).
Po zajtrku vas (avto)vlak prepelje skozi tunel na primorsko stran v Podbrdo, od koder se nadaljuje pot s kolesi. Po Baški grapi boste kolesarili skozi vasice, kjer se je nekako življenje ustavilo - to jim daje poseben čar. Po soškem jezeru pri Mostu na Soči se lahko malo zapeljete z ladjo. Ali ste vedeli, da tam stoji edini svetovni spomenik posvečen vojaškim kuharjem? In pred Tolminom nenavadna grobnica nemških vojakov iz prve svetovne vojne?

3. dan: Tolmin-Šmartno (33 km).
Zjutraj vas zapeljemo na štartno točko, na Kolovrat. Na Gradu je ena najlepših razglednih točk v Sloveniji. Pogled na Krnsko pogorje na eni strani in Tržaški zaliv na drugi je enkraten v evropskem merilu. Po kratkem sprehodu po državni meji in skozi muzej prve svetovne vojne na prostem zajahate kolesa in se po krasni novo asfaltirani cesti spustite v Kambreško. Tu vas v stari hiši pozdravi prav po primorsko nabrita Jožica, ki je spretna z jezikom in s kuhalnico in vam v črni kuhinji pripravi kaj dobrega na žlico. Hiša je tudi imenitno nenavaden muzej, kjer se boste takoj počutili doma. Spustite se s Korade v Šmartno, eno najlepših vasic v srcu Goriških Brd. Sončni zahod nad Brdi v spremstvu briškega belega je edinstven.

4.dan: Šmartno-Kodreti (53 km).
Iz Brd se usmerite po sabotinski cesti proti Novi Gorici, slikate nad solkanskim viaduktom in zapeljete proti železniški postaji. Tam na nekdanji meji obiščete zelo zanimiv muzej "Železne zavese" ali se vzpnete do samostana Kostanjevica, kjer je mir našel zadnji francoski kralj. Popoldne v svoje osrčje vabi vinorodna Vipavska dolina, z lepimi razgledi na okoliške hribe, Kras, Nanos in Banjšice. V dolini Branice je nekaj globjih tolmunov, kjer se poleti lahko spotoma ohladite v bistri vodi. Vaš cilj je vasica Kodreti, tu vas čaka zgovorni gostitelj Vid. Izvedeli boste, kje in kdaj in kdo je zasadil prve vipavske trte; kako se je izkazal baron iz Kodretov, pa še kaj se bo našlo. Nočitev nad vaškim pašnikom ob zvenu kravjih zvoncev.

5.dni: Kodreti-Divača (48 km).
Zadnja etapa vas najprej vodi do ene najlepših slovenski vasi - Štanjela. Velja se sprehoditi po Ferrarijevem vrtu, v vaški trgovinici pa vzemite štručko belega in mortadelo - kasneje bo ob poti kar nekaj lepih mest za malico. Čaka vas malo križarjenja po kraških cesticah, ko dospete do Sežane, pa si oglejte imeniten, a žal premalo znan botanični vrt eksotičnih dreves. Potovanje končate v Divači. Tu vas že čaka vaša prtljaga, tam pustite naša kolesa. Domov se lahko vrnete z vlakom ali pa vas mi prepeljemo nazaj na Bled.   

panoramsski pogled na Brda Helia kolesarjenje

Cena

Cena na osebo: 425 €

Cena vključuje: štiri nočitve z zajtrkom v hotelih 3*/4* in gostišču v dvoposteljni sobi. Prevoz prtljage med prenočišči. Turistične in promocijske takse. Odličen opis poti, zemljevid. Organizacija potovanja in DDV.

Doplačila po želji: najem kolesa 40 € (klasično potovalno kolo s prestavami in stransko torbo, ki jo lahko nosite s seboj), električno kolo 60 €. Enoposteljna soba 65 €.

Najmanjše in največje število prijavljenih: 2 osebi.

Cena ne vključuje: vstopnine, pijače, dodatni obroki in ostali izdatki, ki niso vključeni v ceno potovanja.

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 14.10.2020. Pridržujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART
Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.