Aktivna potovanja po Sloveniji

Povsod je lepo, a doma je najlepše. Zato letošnji dopust preživite na kolesu ali v ritmu koraka po skritih kotičkih naše bogate domovine!

jutranji pogled na blejski otok Helia Treking počitnice Bled

Bled - Aktivno z razgledom

pohodnica ob zeleni reki Treking počitnice Bled Helia
tudi za bone!
skupina kolesesarjev posluša vodnika
Cena:
350 €
Odhodi
dnevno od 2.4.2021
Trajanje
4 dni / 3 noči
Vodnik
individualno za dve osebi
Država
  • Slovenija
Začetna točka
Bled
Težavnost
  • 2

Razlaga težavnosti

Aktivni vikend v gorenjskem jezerskem biseru

Letos bomo še imeli gorenjski biser bolj ali manj le zase. Tudi domačinom nam bo ustrezalo kot goste imeti druge domačine. Zato izkoristite priložnost in si privoščite dopust na Bledu, kjer sta vrvež tujih turistov in posledična gneča lnekaj poletno običajnega. Vse naravne bisere blejske okolice v miru ogledali v ritmu koraka ali s sedla električnega kolesa.

Presežki ture:
- turističnim očem skrita Pokljuška soteska
- domači krapi s kislim mlekom
- piknik ob bistri Radovni
- pogled na Bled z Jelovice
- stekleni štrudl

Program

1. dan: individualni prihod na Bled, kjer boste ob robu mesta ves čas nastanjeni v isti hiši. Če pridete z avtom, ga lahko ves čas potovanja brezplačno pustite na video-nadzorovanem parkirišču. V dneh bivanja v družinskem hotelu vsak dan sproti prosto izbirate, katero od dnevnih  tur boste izbrali. Vse ture, kolesarske in pohodne so "sprehajalne" - gre za daljše dnevne sprehode, ki ne zahtevajo posebne pripravljenosti. Nekatere imajo tudi krajše verzije, prirejene za družine z otroci. Pot z lahkoto najdete s pomočjo podrobnih zemljevidov in opisa poti in znamenitosti. Kak dan lahko tudi izpustite in si ga vzamete za rafting spust na Savi ali kopanjem na jezerski plaži pod hotelom!

V programu vam je na voljo več dnevnih izletov s kolesi ali peš. Sproti se lahko odločate katerega boste izbrali.

Tura A: (kolesarjenje) BLED - KROPA - RADOVLJICA - BLED (34 km). Naj se aktivno z razgledom začne! Krožni izlet od hiše. Začeli boste v železarski Kropi, obiskali muzej in če bo sreča mila tudi skovali kak žebelj. Če iščete jedljive posebnosti, boste tu našli gorenjske štruklje na župi. V Radovljici si na edinstvenem baročnem mestnem trgu oglejte čebelarski muzej, dragemu ali dragi izdelajte lectov srček in si pod Linhartovim oknom privoščite sladoled.

Tura B: (kolesarjenje) – DOLINA RADOVNE (38 km). Krožna turica od hotela v romantično dolino Radovne. Tu se zanimivosti kar tare. Dopoldne bo do konca doline šlo malo navzgor, popoldne pa dol. V dolini pokukajte v muzejsko Pocarjevo domačijo, kjer hranijo tudi silno star bicikel. Pod mogočnimi lipami in pogledi na Debelo peč si v stari gostilni privoščite domačo jedačo.

Tura C: (prevoz z avtom do začetka, peš tura) SOTESKA VINTGAR. Zjutraj vas popeljemo na izhodišče. Čaka vas lep sprehod ob reki Radovni, mimo desetih klopc do soteske Vintgar. Naravna znamenitost privlači množice turistov, letos pa boste v njej uživali v miru. Pri cerkvici svete Katarine bo čas za počitek, nato pa jo čez vaške pašnike in imenitnimi pogledi na Triglav uberete nazaj v hotel.

Tura D: (peš) BLED - KUPLJENIK - BLED razgledni sprehod po poteh, kjer je začetnik blejskega turizma nekoč preganjal svoje bosonoge goste. Plus pogledi na drugo stran - Karavanke in Bled s Straže.

Tura E: (prevoz z avtom do začetka, kolesarjenje) BLED – POKLJUKA – BLED ( 47 km ). Da vam prihranimo napore vas s kolesi vred odpeljemo na Pokljuko, od tu pa se po neprometni panoramski cestici spustite v bohinjski kot. Čez Hudičev most do Fructalovega drevesa, malo namakat noge, potem pa s kolesi nazaj na Bled!

zelena dolina Krme Helia aktivno Bled

Cena

Cena na osebo: 350 EUR

Cena vključuje: tri nočitve z zajtrkom v dvoposteljni sobi s pogledom na jezero v odličnem družinskem hotelčku 4*. Električno kolo s stranskimi torbami in ključavnico. Prevoz na turi E. Potovalno knjižico s podrobnim opisom poti in zemljevidi. GPS sledi. Turistična in promocijska taksa. Organizacijo potovanja in DDV.

Doplačila po želji: večerje v hotelu 40 €

Popust za lastno kolo: 15 €

Najmanjše in največje število prijavljenih: 2 osebi.

Cena ne vključuje: vstopnin, pijač, dodatnih obrokov in ostalih izdatkov, ki niso vključeni v ceno potovanja.

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 4.5.2020. Pridržujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Vaš hotel

Med bivanjem na Bledu boste nastanjeni v luštnem družinskem hotelu Triglav. Več kot sto let star hotel, ki je bil pred kratkim obnovljen, stoji na mirni zahodni strani jezera. Vse sobe imajo enkraten pogled na jezero in vsako jutro sončni vzhod izza Karavank. Hotel slovi tudi po odlični kuhinji, ima majhen bazanček, savno in masažo. V hotelu je razstavljena imenitna zbirka starin na temo blejskega turizma. Na voljo je brezplačno parkirišče, železniška postaja Bled-Jezero pa je 100 metrov stran, tako da lahko pridete tudi z vlakom.

starinski hotel Triglav Bled

Vaše kolo

Električno kolo SCOTT E-SUB ACTIVE

Ima sedem mehanskih in pet elektronskih prestav. Lahko, vseh velikosti, nastavljivo po višinah, izjemno udobno potovalno kolo. Opremljeno pride s potovalno torbo, kompletom za popravila in ključavnico. Močna baterija zmore tudi dolge klance in šibke kolesarje.

električno kolo Helia

© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART
Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.