Aktivna potovanja po Sloveniji

Povsod je lepo, a doma je najlepše. Zato letošnji dopust preživite na kolesu ali v ritmu koraka po skritih kotičkih naše bogate domovine!

Pogled n aŠpikovo skupino Helia Treking počitnice Kranjska Gora

Kranjska Gora - Aktivno

skupins planincev na Tromeji treking počitnice Kranjska Gora Helia
tudi za bone!
pohodnica pod rusko kapelico Helia aktivne počitnice v Kranjski Gori
Cena:
350 €
Odhod
02 April 2021
Trajanje
4 dni / 3 noči
Vodnik
individualno za dve osebi
Država
  • Slovenija
Začetna točka
Kranjska Gora
Težavnost
  • 2

Razlaga težavnosti

Podaljšan vikend aktivnosti v Gorenjskem gorskem biseru

Slovenija je turistično bogata dežela, a tudi letos bomo imeli gorenjske bisere bolj ali manj le zase. Tudi Kranjska Gora ne bo izjema in tudi domačinom bo ustrezalo kot goste imeti druge domačine. Helia vam nudi priložnost da izkoristite priložnost in si privoščite dopust v srcu Julijcev, kjer sta vrvež sosednjih turistov in igralniška gneča nekaj običajnega. Vse naravne znamenitosti okolice is boste lahko v miru ogledali v ritmu koraka ali s sedla električnega kolesa. Mini dopust za tiste ki radi aktivno preživljajo prosti čas.

Presežki ture:
- dolina Krnice in Ruska kapelica
- domači krapi s kislim mlekom v dolini Radovne
- piknik v Tamarju ali pica v Trbižu
- kopanje v jezercu Jasna za bolj temperaturno pogumne
- za mlajše Kekčeva dežela

Program

1. dan: posamični prihod v Kranjsko Goro, kjer boste ob robu mesta ves čas nastanjeni v istem malem družinskem hotelu. Če pridete z avtom, ga lahko ves čas potovanja brezplačno parkirate pred vrati. Vsak dan sproti prosto izbirate, katero od dnevnih izletniških tur boste izbrali. Vse kolesarske in pohodne ture so lahke - gre za daljše dnevne sprehode, ki ne zahtevajo posebne pripravljenosti. Nekatere imajo tudi krajše verzije, prirejene tudi za družine z otroci. Pot z lahkoto najdete s pomočjo podrobnih zemljevidov ter opisa poti in znamenitosti. Kak dan pa lahko tudi izpustite in si ga vzamete tudi za kopanje v bližnjem jezeru Jasna.

V programu vam je na voljo več dnevnih izletov s kolesi ali peš. Sproti se lahko odločate katerega boste izbrali.

Tura A: (kolesarjenje) KRANJSKA GORA - MOJSTRANA - KRMA - KRANJSKA GORA (34 km). Začnemo aktivno! Izlet po kolesarski stezi v prelepo dolino Radovne. Če ste malo pustolovski se lahko podate še v Krmo, sicer pa pogled nanjo lahko uživate izza vrtne mize domače gostilne Pr Psanku. Tu vas znajo potolažiti z domačimi krapi na posteljici ocvirkov v spremstvu kislega mleka. Redkost, ki je ni nikjer drugje na jedilnih listih.

Tura B: (kolesarjenje) KRANJSKA GORE - TRBIŽ (38 km). Skok čez mejo po kolesarski stezi nekdanje železnice do Trbiža. Če bo za pizzo nazionale prezgodaj, lahko potegnete do doline Zajzera in se vzpnete z gondolsko žičnico na romarske Višarje. Popodne nazaj v Slovenijo, mogoče še skok v Planico!

Tura C: (prevoz z avtom do začetka TURE, pohodništvo) KRANJSKA GORA - TROMEJA - RATEČE - KRANJSKA GORA. Zjutraj vas popeljemo na izhodišče. Čaka vas lep izlet skozi gozd to stičišča meja treh dežel. Razgled je imeniten, na jugu naši in sosednji Julijci, pa Ponce in skakalnice, na severu avstrijske Visoke Ture. Nazaj grede si dušo privežete v Ratečah, kjer je dosti dobrih gostiln.

Tura D: (pohodništvo) DOLINA KRNICE IN RUSKA KAPELICA sprehod z malce napora v dolino Krnice, v srce gora pod Razorjem. Vertikale gora nad vami so navdušujoče. Popoldne se vzpnete do Ruske kapelice - ganljivega spomenika ruskim vojnim ujetnikom, ki so med prvo svetovno vojno v težkih pogoji gradili cesto čez Vršič.

zelena dolina Krme Helia vandranje

Cena

Cena na osebo: 350 EUR

Cena vključuje: tri nočitve z zajtrkom v dvoposteljni sobi v odličnem družinskem hotelčku 4*. Električno kolo s stranskimi torbami in ključavnico. Prevoz na turi C. Potovalno knjižico s podrobnim opisom poti in zemljevidi. GPS sledi. Turistična in promocijska taksa. Organizacijo potovanja in DDV.

Doplačila po želji: večerje v hotelu 40 €.

Popust za lastno kolo: 15 €.

Najmanjše in največje število prijavljenih: 2 osebi.

Cena ne vključuje: vstopnin, pijač, dodatnih obrokov in ostalih izdatkov, ki niso vključeni v ceno potovanja.

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 4.5.2020. Pridržujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Vaš hotel

Med bivanjem na Kranjski Gori boste nastanjeni v luštnem družinskem hotelu Miklič. Grega, Slavko in dobrovoljne domače gospodinje vas bodo razvajali vse dni bivanja.

hotel Miklič Kranjska Gora

Vaše kolo

Električno kolo SCOTT E-SUB ACTIVE

Ima sedem mehanskih in pet elektronskih prestav. Lahko, vseh velikosti, nastavljivo po višinah, izjemno udobno potovalno kolo. Opremljeno pride s potovalno torbo, kompletom za popravila in ključavnico. Močna baterija zmore tudi dolge klance in šibke kolesarje.

Helia električno kolo

© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART
Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.