Aktivna potovanja po Sloveniji

Povsod je lepo, a doma je najlepše. Zato letošnji dopust preživite na kolesu ali v ritmu koraka po skritih kotičkih naše bogate domovine!

Mmangart Helia treking počitnice Juliana

Treking Juliana - jugovzhod

pohodnica ob reki treking počitnice Bovec Helia
zemljevid Juliana Trail helia treking
Cena:
545 €
Dodatni termin
odhod vsakodnevno. od 1.6. do sredine oktobra
Trajanje
7 dni / 6 noči
Dolžina
104 km
Začetna točka
Bled
Težavnost
  • 3

Razlaga težavnosti

Južni lok Juliane od Bleda do Tolmina

Novo aktivno potovanje po Sloveniji vas popelje na treking po jugovzhodnem delu predgorja Julijcev. Ljubitelji gora bodo navdušeni nad dih jemajočo alpsko pokrajino jezer in vrhov, ljubitelji etnografije pa nad zbirom vsega tako značilno domačega!

Presežki ture:
- hoja po pravem pragozdu
- pogled na bohinjsko jezero z Vodnikovega razglednika
- panorama Julijcev z vrha sveta
- vandranje nad "filmsko Grapo"
- zaključek turkiznem jezeru Soče

Program

Dan 1: Prihod na Bled. Bled - Goreljek na Pokljuki (srednje zahtevno, 21 km, 7 ur, vzpon 866 m / spust 91 m). Hotel 3*.

Posamični prihod na Bled. Avto lahko za doplačilo pustite na video varovanem parkirišču. Z Bleda se odpravite skozi okoliške vasice do zamenitosti Pokljuške soteske - naravnega rezervata in zaščitenega naravnega biotopa. Vaš postanek čez noč bo na zeleni planoti Pokljuka, kjer boste prespali v miru širnih gozdov (nočitev)

Dan 2: Goreljek na Pokljuki - Stara Fužina (srednje zahtevno, 22 km, 5 ur, vzpon 280 m / spust 1,005 m). Hotel 3*.

Odpravite se v idillično bohinjsko dolino, na jezero pa najprej pogledate s slovitega Vodnikovega razglednika. Tu je navdih iskal sloviti pesnik in časnikar. Pot nato pelje skozi idilične male vasice in mimo slovenskih kozolcev zbranih v gručah. Med potjo lahko v vaseh Studorj in Stara Fužina obiščete zanimiva planšarski in etnografski muzej. Konec dneva si boste v jezeru pod znamenitim Fructalovim drevesom že lahko ohladili utrujene noge Bolj romantični pa si privoščite še panoramsko križarjenje po mirnem jezeru. (zajtrk, nočitev)

Dan 3 : Stara Fužina v Bohinju - Bohinjska Bistrica (lahka, 11.3 km, 2.30 ur,  vzpon 103 m / spust 151 m). Hotel 4*.

Danes vas čaka lagoden in sproščen treking. Z Bohinjskim jezerom in Julijskimi Alpami za sabo se boste sprehodili do mesta Bohinjska Bistrica. Tu se lahko sprostite v hotelskem termalnem zdravilišču in uživate v njegovem wellness programu, da se pripravite na zahtevnejše odseke ki vas še čakajo. (zajtrk, nočitev)

Dan 4: Dan 4: Bohinjska Bistrica - Podbrdo (zelo zahtevna, 13.7. km, 8 ur, vzpon 1.010 m / spust 1,208 m). Apartmaji 3*.

Slovenija ima mnogo pohdniški biserov a tudi izkušeni ljubitelji miru in tišine bodo navdušeni nad traso, kamor ne zaidejo tudi najbolj aktivni pohodniki ter poznavalci domovine. Sem razen nekaj domačinov, drugi obiskovalci redko najdejo pot. Nekatere od teh domačinov boste srečali, ko se povzpnete visoko nad dolino reke Bače in uživate v širnih pogledih na Triglavsko pogorje. (zajtrk, nočitev)

Dan 5: Dan 5: Podbrdo - Grahovo (zahtevna, 17.1 km, 6.30 ur, vzpon 308 m / spust 879 m). Gostišče 2*.

Hoja tokrat poteka po zelo samotnih koncih visoko nad Baško Grapo. V idilične, težko dosegljive vasice Kal, Stržišče in Znojile se spet vrača življenje. Tišino narave nasproti mogočnega Porezna, ki dominira nad južnim robom doline le poredko zmoti vlak, ki še vztraja na stari progi.

Dan 6: Dan 6: Grahovo - Tolmin (srednje zahtevna do lahka, 21.9 km, 5.30 ur, vzpon 884 m / spust 1.013 m). Hotel 3*.

V dolini, ki jo boste danes pešačili, je bill posnet prvi slovenski zvočni celovečerni film. "Na svoji zemlji" je epska zgodba o domačih partizanih in njihovem boju proti okupatorjem, in tematsko, lepo označeno pot, spremljate cel dan hoje. Pot tudi vodi mimo številnih zanimivih spomenikov iz obdobja obeh svetovnih vojn. Do popoldneva boste prišli do slavne Soče, pred koncem dneva se lahko popeljete z ladjo po njenem znamenitem turkiznem jezeru. Na mestnem trgu v Tolminu se vaš treking po Sloveniji konča! (zajtrk, nočitev)

Dan 7: Dan 7: odhod iz Tolmina.

Po zajtrku se vaše potovanje zaključi ali nadaljujete po Severozahodni trasi potovanja.


pohodnik ob divjem izviru Gljun Helia Treking

Cena

Cena na osebo: 545 €

Cena vključuje: šest nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelih ali gostiščih 3/4*. Vroč tuš in svežo posteljnino. Prevoz enega kosa prtljage do 20 kg med prenočišči. Potovalno knjižico s podrobnim opisom poti in zemljevidi. GPS sledi. Turistične in promocijske takse. Organizacijo potovanja in DDV.

Doplačila po želji: enoposteljna soba 90 €.

Cena ne vključuje: večerij, vstopnin, pijač, dodatnih obrokov in ostalih izdatkov, ki niso vključeni v ceno potovanja.

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 4.5.2021. Pridržujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: en teden pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu prvega obroka se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne, naravne, zdravstvene...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na poteh, cestah ali vremena.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Dodatna ponudba

Video nadzorovano parkirno mesto na Bledu za čas potovanja 50 € na avto.

Joker "Deževni dan" 25 € na osebo. Vključuje možnost vsakodnevnega prevoza oseb med prenočiščih v primeru slabega vremena ali drugih razlogov (utrujenost) na katerikoli etapi katerikoli dan potovanja.

© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART
Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.