Helia Treking počitnice Bovec

Tudi še letos bomo imeli domovino bolj ali manj le zase. Zato izkoristite priložnost in si privoščite dopust na Bovškem, kjer sta vrvež tujih turistov in posledična gneča nekaj poletno običajnega. Vse naravne bisere zahodnih Julijcev, Trento in zgodovinske spomenike si boste lahko v miru ogledali v ritmu koraka.

Presežki ture:

  • globoka Soška korita
  • začetek dnevne ture na najdaljšem visečem mostu v Sloveniji
  • izvedeli boste katera slovenska beseda se začne z dvema črkama b
  • kaj skupaj počneta Hitler in Mussolini v mali vaški cerkvici

Treking počitnice Bovec

Helia potovanja
od 385 €
Odhod
vsak dan od 23.4. do konca oktobra
Trajanje
8 dni / 7 noči
Začetna točka
Bovec
Dolžina
55 km
Težavnost
2

Program

1. dan: individualni prihod na Bovec, kjer boste ob robu mesta ves čas nastanjeni v isti hiši. Če pridete z avtom, ga lahko ves čas potovanja brezplačno pustite na video-nadzorovanem parkirišču. V dneh bivanja v družinskem hotelu vsak dan sproti prosto izbirate, katero od dnevnih pohodniških tur boste izbrali. Vse ture so "sprehajalne" - ne gre niti za hribovstvo ali alpinizem, ampak za daljše dnevne sprehode, ki ne zahtevajo posebno hude pripravljenosti. Nekatere imajo tudi krajše verzije, prirejene za družine z otroci. Pot z lahkoto najdete s pomočjo podrobnih zemljevidov in opisa poti in znamenitosti. Kak dan lahko hojo tudi izpustite in si ga vzamete za rafting spust na Soči, ki bo letos precej manj oblegana kot sicer. Ali kanjoning, ali spust po žici nad Učjo ali....

Tura A: (prevoz z avtom) BOVEC – DOLINA MOŽNICE – TRDNJAVA KLUŽE – BOVEC ( ↔ 9,7 km ali družinska trasa 4 km, ↑ 100 m, ↓ 200 m).

Po zajtrku vas odpeljemo do začetne točke ob vhodu v dolino Možnice. Amfiteater gora okrog vas je navdušujoč, pogled na skoraj navpične stene nad vami pa dih jemajoč. Steza se po pobočju čez številne brvi in gorske potočke vije nad Koritnico, do slovite trdnjave Kluže pa pride kar skozi njen obrambni predor. Po ogledu mogočne zaporne utrdbe, ki je nedotaknjena preživela prvo svetovno vojno, se čez senožeti vrnete v Bovec.

Tura B: BOVEC – SLAP VIRJE – BOVEC ( ↔ 10,9 km, ↑↓ 210 m).

Peš krenete kar od hotela in čez mestece pod Kanin. Gora je pravzaprav en sam orjaški rezervoar vode, ki na mnogih mesti bruha iz pobočij. Kraški izvir Gljun napaja majhno električno centralo, del vode pa čez kraški prag prek 30-meterskega slapu Virje v smaragdni tolmun. V Bovec se vrnete mimo bovškega golfišča prek prizorišč filma Zgodbe iz Narnije.

Tura C: (prevoz z avtom do začetka) BOVEC - LEPENA – TRENTA ( ↔ 14,5 km ali družinska trasa 10 km, ↑ 150 m, ↓ 410 m).

Peškanje začnete na "slovenskih Plitvicah". Vodni gaj Šunik sestavlja mala množica izvirkov izpod Krnskega pogorja, idilični potočki se čez mahovnate prage spuščajo v Sočo, ki jo dosežete pri znamenitih Soških Koritih. Med potjo se ustavite v vasici Soča, tu je ganljivo vojaško pokopališče iz prve svetovne vojne. Dolina se nato malo razširi, pod Golobarsko žičnico in v senci slovenskega Matterhorna - Svinjaka se vrnete v Bovec.

Tura D: BOVEC – KANIN – BOVEC ( ↔ 6,6 km, ↑ 50m m, ↓ 530 m).

Iz hotela se sprehodite do postaje Kaninske žičnice in se odpeljete do postaje B. Tu se začne vaš spust v dolino. Sprotni razgledi so naravnost imenitni. Pred vami Polovnik, na zahodu planine Črča in Kobariški stol, v daljavi na vzhodu pa zahodna stena Triglava. Prek ovčarskih planin (pastirji vam znajo ponuditi kaj svežega in okusnega) se z vrha spustite naravnost v Bovec.

Tura E: (prevoz z avtom do začetka) BOVEC – SRPENICA – ČEZSOČA – BOVEC ( ↔ 14,4 km ali družinska trasa 9 km, ↑ 280 m, ↓ 140 m).

Dan za nekaj superlativov. Tokrat začnete iz Srpenice, jo čez polje uberete do Soče in tam čez najdaljši (63 metrov) viseči most v deželi ob reki proti toku. Zanimivost dneva bo slap Boka, najbolj vodnat mogočen slap v Sloveniji. Voda precej niha, zato si za ta izlet izberite dan po deževni noči. Popoldne se v mesto vrnete čez Ravelnik. Tod je nekoč tekla prva bojna črta med Italijani in Avstrijci. Na nekaterih mestih so jarki še ohranjeni in spremenjeni v zanimiv muzej na prostem.

En dan je prost trekingov.

8 dan: po zajtrku se vaš program zaključi.


Cena

Cena na osebo: 385 EUR

Cena vključuje: štiri nočitve z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu 3*. Prevoz na turah A, C in E. Potovalno knjižico s podrobnim opisom poti in zemljevidi. GPS sledi. Turistična in promocijska taksa. Organizacijo potovanja in DDV.

Doplačila po želji: večerje v hotelu 105 €

Najmanjše in največje število prijavljenih: 2 osebi.

Cena ne vključuje: vozovnice za žičnico na Knin, vstopnin, pijač, dodatnih obrokov in ostalih izdatkov, ki niso vključeni v ceno potovanja.

Zavarovanja

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Znesek odpovednega rizika znaša 37 € na osebo (48 € če je doplačilo za enposoteljno sobo).

Celostna informacija o zavarovanju odpovednega rizika - Evropsko zavarovanje:

Dodatne informacije

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 14.12.2021. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom preostanek poračunane končne skupne cene

Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Helia potovanja

Natisni  

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.