Mangart Helia treking počitnice Juliana

Novo aktivno potovanje po Sloveniji vas popelje na treking po jugovzhodnem delu predgorja Julijcev. Ljubitelji gora bodo navdušeni nad dih jemajočo alpsko pokrajino jezer in vrhov, ljubitelji etnografije pa nad zbirom vsega tako značilno domačega!

Presežki ture:

  • hoja po pravem pragozdu
  • pogled na bohinjsko jezero z Vodnikovega razglednika
  • panorama Julijcev z vrha sveta
  • vandranje nad "filmsko Grapo"
  • zaključek turkiznem jezeru Soče

Izkoristite lahko tudi turistični BON21!

Treking Juliana - jugovzhod

Individualna vandranja
Helia potovanja
od 565 €
Odhod
odhod vsakodnevno. od 1.6. do sredine oktobra
Trajanje
7 dni / 6 noči
Začetna točka
Bled
Dolžina
107 km
Težavnost
3

Južni lok Juliane od Bleda do Tolmina

Novo aktivno potovanje po Sloveniji vas popelje na treking po jugovzhodnem delu predgorja Julijcev. Ljubitelji gora bodo navdušeni nad dih jemajočo alpsko pokrajino jezer in vrhov, ljubitelji etnografije pa nad zbirom vsega tako značilno domačega!

Program

Dan 1: Prihod na Bled. Bled - Goreljek na Pokljuki (srednje zahtevno, ↔ 21 km, 7 ur, ↑ 866 m / ↓ 91 m). Hotel 3*.

Posamični prihod na Bled. Avto lahko za doplačilo pustite na video varovanem parkirišču. Z Bleda se odpravite skozi okoliške vasice do zamenitosti Pokljuške soteske - naravnega rezervata in zaščitenega naravnega biotopa. Vaš postanek čez noč bo na zeleni planoti Pokljuka, kjer boste prespali v miru širnih gozdov. (N)

Dan 2: Goreljek na Pokljuki - Stara Fužina (srednje zahtevno, ↔ 22 km, 5 ur, ↑ 280 m / ↓ 1,005 m). Hotel 3*.

Odpravite se v idillično bohinjsko dolino, na jezero pa najprej pogledate s slovitega Vodnikovega razglednika. Tu je navdih iskal sloviti pesnik in časnikar. Pot nato pelje skozi idilične male vasice in mimo slovenskih kozolcev zbranih v gručah. Med potjo lahko v vaseh Studorj in Stara Fužina obiščete zanimivi planšarski ali etnografski muzej. Konec dneva si boste v jezeru pod znamenitim Fructalovim drevesom že lahko ohladili utrujene noge. Bolj romantični pa si privoščite še panoramsko križarjenje po mirnem jezeru. (Z, N)

Dan 3 : Stara Fužina v Bohinju - Bohinjska Bistrica (lahka, ↔ 11.3 km, 2.30 ur,  ↑ 103 m / ↓ 151 m). Hotel 4*.

Danes vas čaka lagoden in sproščen treking. Z Bohinjskim jezerom in Julijskimi Alpami za sabo se boste sprehodili do mesta Bohinjska Bistrica. Tu se lahko sprostite v hotelskem termalnem zdravilišču in uživate v njegovem wellness programu, da se pripravite na zahtevnejše odseke ki vas še čakajo. (Z, N)

Dan 4: Dan 4: Bohinjska Bistrica - Podbrdo (zelo zahtevna, ↔ 13.7. km, 8 ur, ↑ 1.010 m / ↓ 1,208 m). Apartmaji 3*.

Slovenija ima mnogo pohodniški biserov a tudi izkušeni ljubitelji miru in tišine bodo navdušeni nad traso, kamor ne zaidejo tudi najbolj aktivni pohodniki ter poznavalci domovine. Sem razen nekaj domačinov, drugi obiskovalci redko najdejo pot. Nekatere od teh domačinov boste srečali, ko se povzpnete visoko nad dolino reke Bače in uživate v širnih pogledih na Triglavsko pogorje. (Z, N)

Dan 5: Dan 5: Podbrdo - Grahovo (zahtevna, ↔ 17.1 km, 6.30 ur, ↑ 308 m / ↓ 879 m). Gostišče 2*.

Hoja tokrat poteka po zelo samotnih koncih visoko nad Baško Grapo. V idilične, težko dosegljive vasice Kal, Stržišče in Znojile se spet vrača življenje. Tišino narave nasproti mogočnega Porezna, ki dominira nad južnim robom doline le poredko zmoti vlak, ki še vztraja na stari progi. (Z, N)

Dan 6: Dan 6: Grahovo - Tolmin (srednje zahtevna do lahka, ↔ 21.9 km, 5.30 ur,  ↑ 884 m / ↓ 1.013 m). Hotel 3*.

V dolini, ki jo boste danes pešačili, je bill posnet prvi slovenski zvočni celovečerni film. "Na svoji zemlji" je epska zgodba o domačih partizanih in njihovem boju proti okupatorjem, in tematsko, lepo označeno pot, spremljate cel dan hoje. Pot tudi vodi mimo številnih zanimivih spomenikov iz obdobja obeh svetovnih vojn. Do popoldneva boste prišli do slavne Soče, pred koncem dneva se lahko popeljete z ladjo po njenem znamenitem turkiznem jezeru. Na mestnem trgu v Tolminu se vaš treking po Sloveniji konča! (Z, N)

Dan 7: odhod iz Tolmina.

Po zajtrku se vaše potovanje zaključi ali nadaljujete po Severozahodni trasi potovanja.


pohodnik ob divjem izviru Gljun Helia Treking

Cena

Cena na osebo: 565 €

Cena vključuje: šest nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelih ali gostiščih 3/4*. Vroč tuš in svežo posteljnino. Prevoz enega kosa prtljage do 20 kg med prenočišči. Potovalno knjižico s podrobnim opisom poti in zemljevidi. GPS sledi. Turistične in promocijske takse. Organizacijo potovanja in DDV.

Doplačila po želji: enoposteljna soba 90 €.

Cena ne vključuje: večerij, vstopnin, pijač, dodatnih obrokov in ostalih izdatkov, ki niso vključeni v ceno potovanja.

Dodatna ponudba

Video nadzorovano parkirno mesto na Bledu za čas potovanja 50 € na avto.

Joker "Deževni dan" 25 € na osebo. Vključuje možnost vsakodnevnega prevoza oseb med prenočiščih v primeru slabega vremena ali drugih razlogov (utrujenost) na katerikoli etapi katerikoli dan potovanja.

Zavarovanja

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Znesek odpovednega rizika znaša 48 € na osebo.

Celostna informacija o zavarovanju odpovednega rizika - Evropsko zavarovanje:

Dodatne informacije

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 14.12.2021. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom preostanek poračunane končne skupne cene

Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Helia potovanja
Natisni