Helia treking počitnice Juliana Rumeni smerokazi na steni

Vikend pohodniška tura vas v dveh podaljšanih koncih tedna popelje na treking po jugovzhodnem delu predgorja Julijcev. Ljubitelji gora boste navdušeni nad slovito pokrajino jezer in vrhov, ljubitelji etnografije pa nad zbirom vsega tako tipično slovenskega!

Presežki ture:

  • treking po malem pragozdu
  • pogled na Bohinj, kot ga je užival slavni Vodnik
  • razgled za milijon eurov s prelaza Bače
  • vandranje nad "filmsko grapo"
  • turkizno jezero Soče

Izkoristite lahko tudi turistični BON21!

Vikend treking Juliana - 2 x 3 jugovzhod

Individualna vandranja
Helia potovanja
od 379 €
Odhod
odhod vsakodnevno od 1.6. do sredine oktobra
Trajanje
6 dni / 4 noči v dveh podaljšanih vikendih
Država
Slovenija
Začetna točka
Bled
Dolžina
104 km
Težavnost
3

Južni lok Juliane od Bleda do Tolmina

Vikend pohodniška tura vas v dveh podaljšanih koncih tedna popelje na treking po jugovzhodnem delu predgorja Julijcev. Ljubitelji gora boste navdušeni nad slovito pokrajino jezer in vrhov, ljubitelji etnografije pa nad zbirom vsega tako tipično slovenskega!

Program

Prvi vikend

Dan 1/1: Prihod na Bled. Bled - Pokljuka (srednje zahtevno, ↔ 21 km, 7 ur, ↑ 866 m / ↓ 91 m). Hotel 3*.

Individualni prihod na Bled. Avto lahko za doplačilo pustite na varovanem parkirišču naše agencije, kjer oddate tudi vašo glavno prtljago. Če ste iz bolj oddaljenih koncev vam lahko rezerviramo dodatno predhodno noč na Bledu po ugodni ceni. Pot pod noge in naj se pohodniške počitnice začnejo! Z Bleda hodite skozi okoliške vasice do Pokljuške soteske - naravnega rezervata in zaščitenega biotopa. Po vzponu skozi globoke pokljuške gozdove bo vaš postanek čez noč na alpski planoti, kjer boste nadihali svežega alpskega zraka in užili tisto, kar bi lahko bila najbolj mirna noč na turi. (N)

Dan 2/1: Pokljuka - Stara Fužina (srednje zahtevno, ↔ 22 km, 5 ur, ↑280 m / ↓1.005 m). Hotel 3*.

Spustite se v idillično bohinjsko dolino, nanjo pa najprej pogledate s slovitega Vodnikovega razglednika. Tu je navdih iskal sloviti pesnik in časnikar. Trasa trekinga nato pelje skozi vasice Zgornje doline in mimo mnogih edinstvenih kozolcev zbranih v gručah. Med potjo lahko v Studorju in Stari Fužini obiščete zanimiva alpska muzeja. Ob koncu dneva si boste v jezeru pod znamenitim Fructalovim drevesom že lahko ohladili utrujene noge v vedno osvežujočem jezeru. Bolj romantični pa si privoščite še panoramsko križarjenje. (Z N)

Dan 3/1 : Stara Fužina v Bohinju - Bohinjska Bistrica (lahka, ↔ 11.3 km, 2.30 ur, ↑ 103 m / ↓151 m). Zaključek prvega vikenda.

Danes vas čaka lahka pohodniška trasa. Z Bohinjskim jezerom in Julijskimi Alpami za sabo se boste čez senožeti in travnike sprehodili do mesteca Bohinjska Bistrica. Ob zaključku hoje se lahko sprostite v hotelskem termalnem zdravilišču in uživate v njegovem wellness programu. Tu se vaš prvi pohodniški vikend zaključi in tu vas čaka vaša glavna prtljaga. Na Bled se lahko vrnete z vlakom ali pa vas pridemo iskat in vas zapeljemo do vašega avta. (Z)

Drugi vikend

Dan 1/2 Bohinjska Bistrica - Podbrdo (zelo zahtevna, ↔ 13.7. km, 8 ur, ↑ 1.010 m / ↓ 1.208 m). Apartmaji 3*.

Individualni prihod v Bohinjsko Bistrico, pridete lahko z vlakom ali avtom. Avto lahko za majhno doplačilo pustite v hotelski garaži, kjer oddate tudi vašo glavno prtljago. Če ste iz bolj oddaljenih koncev vam lahko rezerviramo predhodno dodatno noč v Bohinjski Bistrici po ugodni ceni, kar vam zelo priporočamo, saj je predstoječa etapa zahtevna in zahteva spočitega pohodnika. Ljubitelji miru in tišine bodo navdušeni nad potjo, kamor zlepa ne zaidejo niti najbolj zagreti pohodniki in poznavalci domovine. Pobočja Koble in sedlo Bača sta skrita dela Gorenjske in Primorske, ki jih, razen nekaj domačinov, obiskovalci redko obiščejo. Nekatere od teh domačinov boste srečali, ko se povzpnete visoko nad dolino reke Bače in uživate v pogledih na Triglavsko pogorje. (Z, N)

Dan 2/2: Podbrdo - Grahovo (zahtevna, ↔ 17.1 km, 6.30 ur, ↑ 308 m / ↓ 879 m). Gostišče 2*.

Dan tišine in steza, na katerih ne boste srečali mnogo ljudi. Etapa poteka po samotnih koncih visoko nad Baško Grapo. V idilične, težko dosegljive vasice Kal, Stržišče in Znojile se spet vrača življenje. Tišino narave nasproti mogočnega Porezna le poredko zmoti vlak, ki še vztraja na stari progi globoko pod vami. (Z, N)

Dan 3/2: Grahovo - Most na Soči - Tolmin (srednje zahtevna do lahka, ↔ 21.9 km, 5.30 ur, ↑ 884 m / ↓ 1.013 m). Zaključek drugega vikenda.

V Grapi ki jo boste danes prepešačili do konca, je bil posnet prvi slovenski zvočni celovečerni film. Mojstrovina je zgodba o domačih partizanih in njihovem boju proti okupatorjem. Tematsko, lepo označeno pot, spremljate cel dan hoje. Pot tudi vodi mimo številnih zanimivih spomenikov iz obdobja dveh svetovnih vojn. Do popoldneva boste prišli do epske Soče, pred koncem dneva se lahko popeljete z ladjo po njenem znamenitem turkiznem jezeru. Tu se vaš prvi pohodniški vikend zaključi, tu vas čaka vaša glavna prtljaga. V Bohinjsko Bistrico se lahko vrnete z vlakom ali pa vas pridemo iskat in vas zapeljemo do vašega avta. Lahko pa se odločite za dodatno noč v Tolminu in si ogledate številne okoliške naravoslovne in zgodovinske spomenike: Tolminska Korita, cerkev na Javorci ali grobnico nemških vojakov. (Z)


pohodnik ob divjem izviru Gljun Helia Treking Juliana

Cena

Cena na osebo: 379 €

Cena vključuje: štiri nočitve z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelih ali gostiščih 3/4*. Vroč tuš in svežo posteljnino. Prevoz enega kosa prtljage do 20 kg med prenočišči. Potovalno knjižico s podrobnim opisom poti in zemljevidi. GPS sledi. Turistične in promocijske takse. Organizacijo potovanja in DDV.

Doplačila po želji: enoposteljna soba 85 €. Dodatne noči (v dvoposteljni sobi TWC), nočitev / zajtrk, hotel 4*: na Bledu 59 €, v Bohinjski Bistrici 75 €, v Tolminu 65 €. Prevoz iz Bohinjske Bistrice na Bled 10 €, iz Tolmina v Bohinjsko Bistrico 25 € (vsakič najmanj dve osebi).

Cena ne vključuje: večerij (v vseh prenočiščih je možno naročiti večerjo z menija). Vstopnin, pijač, dodatnih obrokov in ostalih izdatkov, ki niso vključeni v ceno potovanja.

Dodatna ponudba

Joker "Deževni dan" 35 € na osebo. Vključuje vsakodnevno možnost prevoza oseb med prenočiščih v primeru slabega vremena ali drugih razlogov (utrujenost) na katerikoli etapi katerikoli dan potovanja.

Določitev datumov trekinga

Ob izpolnitvi prijavnice izberete začetni datum prvega vikenda. Začetni datum drugega vikenda lahko določite kadarkoli kasneje, vendar mora med njima preteči najmanj 14 dni. Potovanje je na voljo tudi na dni med tednom, ni nujno le ob vikendih.

Zavarovanja

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Znesek odpovednega rizika znaša 48 € na osebo (57 € če je doplačilo za enposoteljno sobo).

Celostna informacija o zavarovanju odpovednega rizika - Evropsko zavarovanje:

Dodatne informacije

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 14.12.2021. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom preostanek poračunane končne skupne cene

Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov. Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja. Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 4.5.2021. Pridržujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Pri plačilu prvega obroka se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne, naravne, zdravstvene...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na poteh, cestah ali vremena.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Helia potovanja
Natisni