Mmangart Helia treking počitnice Juliana

Posebna pohodniška tura vas popelje na treking po severozahodnem delu Julijskih Alp. Ljubitelji gora bodo navdušeni nad dih jemajočo alpsko pokrajino, ljubitelji zgodovine pa bodo uživali v spoznavanju pomembnejših dogodkov, ki so se tukaj dogajali v prvi in ​​drugi svetovni vojni.

Presežki ture:

  • srečajte rogate drežniške koze in kosmate buške wce
  • sproščujoča hoja ob turkizni Soči
  • sprehod skozi mogočno trdnjavo Kluže
  • pogled s Predela na Mangart in Jerebico
  • počitek v Zelencih in širni razgled s Srednjega vrha

Izkoristite lahko tudi turistični BON21!

Treking Juliana - severozahod

Individualna vandranja
Helia potovanja
od 565 €
Odhod
odhod vsakodnevno od 1.6. do sredine oktobra
Trajanje
7 dni / 6 noči
Začetna točka
Tolmin
Dolžina
104 km
Težavnost
2

Vandranje po rajskem vrtu domovine

Posebna pohodniška tura vas popelje na treking po severozahodnem delu Julijskih Alp. Ljubitelji gora bodo navdušeni nad dih jemajočo alpsko pokrajino, ljubitelji zgodovine pa bodo uživali v spoznavanju pomembnejših dogodkov, ki so se tukaj dogajali v prvi in ​​drugi svetovni vojni.

Program

Dan 1: Prihod v Tolmin.

Individualni prihod v Tolmin. Če se v Tolmin pripeljete z vakom je na voljo lokalni prevoz z Mosta na Soči, hotel pa je blizu avtobusne postaje. V hotelu se lahko oglasite zgodaj popoldne, tako da lahko obiščete naravno znamenitost Tolminska korita, kjer je navdih iskal veliki Dante. Za ogled bližnje znamenitosti se lahko sprehodite do grobnice nemških vojakov, ki so tu padli med bitko pri Kobaridu 1917. (N)

Dan 2: Tolmin - Kobarid (srednje zahtevna, ↔ 16 km, 3:50 ure, ↑ 125 m / ↓ 75 m). Hotel 3*.

Naj se začnejo aktivne počitnice v Sloveniji! Čaka vas prva pohodniška etapa po poti Juliana proti Kobaridu. Speljana je po levem bregu Soče. Reki se nekajkrat približa, sicer pa vodi skozi gozdičke ob vznožju mogočnega krnskega masiva. Za obisk Vrsna, kjer se poklonimo spominu na Simona Gregorčiča bo treba zaviti v breg in stran od originalne trase. Zvečer pa dosežemo zgodovinski Kobarid. Časa bo dovolj za obisk slovitega muzeja prve svetovne vojne ali za sprehod do italijanske kostnice nad mestom. (Z, N)

Dan 3 : Kobarid - Bovec (lahka, ↔ 20.2 km, 6 ur, ↑ 412 m / ↓ 198 m). Hotel 3*.

Že ob začetku etape vstopimo v ozko sotesko Soče. Postanek naredimo ob naravni znamenitosti - slapu Kozjak, nato pa se polagoma proti toku reke mimo Trnovega vzpnemo do Srpenice. Vzamemo si trenutek za selfie na najdaljšem slovenskem visečem mostu Lipuc. Po okljuki Soče pri Žagi se velja malo oddaljiti od trase in vzpeti do razgledne točke pod mogočnim slapom Boka. Ob najvišjem vodostaju kaninskih brezen Boka zagotovo zasluži naziv "Slovenska Niagara". Čez nekdanjo frontno črto prve vojne dosežemo alpsko idilični Bovec. (Z, N)

Dan 4: Bovec - Log pod Mangartom (srednje zahtevna,  ↔ 11.3 km, 3:10 ure, ↑ 340 m / ↓ 151 m). Gostišče 3*.

Najlepši dan treking počitnic! Zapustimo Bovec in Sočo ter se odpravimo proti zahodu. V soteski Kluže lahko občudujemo mogočno avstrijsko trdnjavo, ki je zapirala cesto proti notranjosti Avstrije. Del Julijane je speljan tudi skozi utrdbo. Po kozjih stezicah, čez potočke in hudournike sledimo Koritnici proti toku da dosežemo dnevni cilj, idilični Log pod Mangartom. (Z, N)

Dan 5: Log pod Mangartom - Trbiž (zahtevna, ↔ 20.6 km, 4:15 ure,  ↑ 767 m / ↓ 659 m). Hotel 3*.

Čaka nas pohodniško aktiven dan. Prvi del dneva je malo bolj zahteven. Iz Loga se po trasi Juliane skozi gorsko vasico Strmec vzpnemo na prelaz Predil. Napor bo poplačan z imenitnimi razgledi na Mangart in Jerebico. Prečkamo mejo v Italijo, glavni počitek dneva pa si lahko privoščimo ob Rajblskem jezeru. V bližnjem istoimenskem kraju so nekoč že celjski grofje kopali svinčeno rudo, danes pa si v skoraj izumrli vasici lahko privoščimo kapučino. Potok Mrzla Voda nas pripelje v Trbiž, kjer prenočimo. (Z, N)

Dan 6: Trbiž - Kranjska Gora (lahka, ↔ 19 km, 6 ur, ↑ 181 m / ↓ 123 m). Hotel 4*.

Gremo na pot proti Sloveniji, čaka nas lahek treking. Po zajtrku se odpravimo, po trasi nekdanje železnice, proti domovini. Iz Italije nas pospremi pogled na Štiri prste, doma spet pozdravi Mangart. Rateče slovijo po dobrih gostilnah, kjer se lahko okrepčate pred obiskom Zelencev. Nočitev v Kranjski Gori. (Z, N)

Dan 7: Kranjska Gora - Mojstrana - Bled (srednje zahtevna,  ↔ 16.6 km, 4:20 ure, ↑  233 m / ↓ 403 m). Hotel 4*.

Zadnji dan trekinga po Juliani že na začetku ponudi razgled za milijon dolarjev. S Srednjega vrha se pokaže panorama Špikove skupine v vsej širni lepoti! Po spustu v dolino sledimo kolesarsko pohodniški stezi nekdanje železnice Jesenice - Trbiž vse do Mojstrane. Od tu vas prepeljemo nazaj na Bled, kjer treking po Sloveniji zaključite. (Z)

Originalna trasa Juliane poteka iz Mojstrane skozi Jesenice v Begunje in nato na Bled. Te etape so lahko izvedljive z javnim prevozom, vendar vam lahko pripravimo tudi ponudbo za dodatne tri dni.

pohodnik ob divjem izviru Gljun Helia Treking

Cena

Cena na osebo: 565 €

Cena vključuje: šest nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelih ali gostiščih 3/4*. Prevoz enega kosa prtljage do 20 kg med prenočišči. Prevoz iz Mojstrane na Bled sedmi dan popoldne. Potovalno knjižico s podrobnim opisom poti in zemljevidi. GPS sledi. Turistične in promocijske takse. Organizacijo potovanja in DDV.

Doplačila po želji: enoposteljna soba 60 €.

Cena ne vključuje: večerij, vstopnin, pijač, dodatnih obrokov in ostalih izdatkov, ki niso vključeni v ceno potovanja.

Dodatna ponudba


Vaučer "Deževni dan" 25 € na osebo. Vključuje prevoz oseb med prenočiščih v primeru slabega vremena ali drugih razlogov na katerikoli etapi ves čas potovanja.

Zavarovanja

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Znesek odpovednega rizika znaša 48 € na osebo.

Celostna informacija o zavarovanju odpovednega rizika - Evropsko zavarovanje:

Dodatne informacije

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 14.12.2021. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom preostanek poračunane končne skupne cene

Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Helia potovanja
Natisni