skupinica kolesarjev ob jezeru pod Dachsteinom

Vzhodno od Salzburga leži pokrajina Salzkamergutt, ki jo krasi biserni niz gorskih jezer! Zavita v tančico skrivnostnih dogodkov iz konca druge vojne vabijo na enkratno vandrovsko potovanje. Kopanje v kristalno čisti vodi z razgledi na pogorja Dachstein in Losser pa je res enkratno doživetje. Nastanjeni smo v hotelčku Agathawirt, ki je tudi zgodovinska in gostinska posebnost!

Presežniki potovanja:

  • gorski pejsaži masiva Dachsteina
  • pogled z razgledne točke nad Hallstattom
  • gorskokraški masiv Loser
  • cesarska kavica melange in slastne torte v Bad Ischlu

Treking Salzkammergut

Helia potovanja
od 395 €
Odhod
27.5.2022
Dodatni termin
30.9.2022
Trajanje
3 dni
Država
Avstrija
Začetna točka
Ljubljana, vstop tudi v Kranju in na Jesenicah
Dolžina
28 km
Težavnost
2

Vandranje ob avstrijskih alpskih biserih

Malce skrivnostna jezera avstrijskega Salzkammerguta vabijo ne le na lepe planinske izlete, pač pa tudi na kak del poti z vlakom ali ladjico ali na sprotno osvežitev v kristalno čistih globokih vodah. V teh krajih se življenje še ni čisto izvilo iz preteklosti naše zadnje cesarice Sissi in na koncu te poti se boste strinjali s cesarjem Francem Jožefom, ki je tu preživljal poletja - "Bilo je zelo lepo in veselilo nas je!"

Program

1. dan: (Ljubljana) - Hallstatt - Sveta Agata (štiri ure hoje, ↔ 12 km, ↑↓ 490 m ).

Iz Ljubljane po Turski avtocesti dosežemo regijo Pongau in se odpeljemo do Hallstatta ob istoimenskem jezeru. Idilično zgodovinsko mestece ob istoimenskem jezeru je na vsaki turistični razglednici Avstrije. Vandranje začnemo kar v mestnem jedru in se po strmi senčni poti vzpnemo visoko nad mesto, do nekdanjega vhoda v rudnik soli. Tu je vrtoglava razgledna točka za dobre živce, nadaljevanje prvega dne pa je manj naporno. Po lepo urejeni sprehajalni poti dosežemo 90-metrski slap Waldbachstrub. Vrnemo se v mestece, naredimo kak selfi kot vsi ostali obiskovalci ter se odpeljemo proti hotelu na drugi strani jezera (glede na razpoložljiv čas in vozni red lahko tudi z ladjo). Ves čas potovanja bomo nato nočili v vasici Sveta Agata pri Bad Goisernu - domovini gojzarjev. (V, N)

2. dan: Sveta Agata - Losser Runde - Sveta Agata (tri ure hoje, ↔ 6 km, ↑↓ 470 m).

Zjutraj se čez prelaz Pötschen zapeljemo na Štajersko, v bližnji Badaussee. V okolici slovitega zdravilišča so jezera Grundlsee in Tauplitzersee, tu naj bi ob koncu vojne nacisti potopili svoje nakradene zaklade. Mi se po Loser panoramski cesti vzpnemo proti gorski skupini Loser. Skozi slovito naravno okno stopimo na vrh in od tu je fantastičen razgled na vso bližnjo in daljno okolico, masiv Dachstein in pod nami jezero Aussee. Čez visokogorske pašnike posejane s cvetjem, se mimo jezerca spustimo do koče Loserhütte in okrepčamo. Zadovoljni se po povratku v dolino ob jezeru sprehodimo, bolj pogumni lahko tudi zaplavajo. S planote se vrnemo nazaj v Sveto Agato. (Z, V, N)

3. dan: Sveta Agata / Bad Goisern - St. Wolfgang - Schafberg - (Ljubljana) (štiri ure hoje, ↔ 10 km, ↑ 110 m, ↓ 1.310 m).

Zjutraj se poslovimo od prijaznih gostiteljev. Odpeljemo se proti severu in kmalu dosežemo zadnje jezero na poti - Wolfgangsee. V prav nemško kičastem Svetem Bolfenku (tu vse leto praznujejo advent :)) zamenjamo prevozno sredstvo in se z zobato železnico vzpnemo na Schafberg. Z vrha vidimo še jezera severnega roba Solnograške. Da dan ne bo minil brez hoje in planinarjenja se v dolino lagodno vrnemo kar peš. Kupimo kak spominek, se okrečamo s cesarskim pražencem nato pa se mimo Salzburga in Beljaka se pozno zvečer vrnemo v Ljubljano. (Z)

Cena

Cena na osebo: 395 €

Cena vključuje: prevoz z avtobusom iz Ljubljane na navedenih relacijah. Dva polpenziona v hotelu 3*, v dvoposteljni sobi TWC. Slovenska spremljevalka vso pot. Cestnine, tunelnine, skupinsko nezgodno zavarovanje, organizacijo potovanja in DDV.

Cena ne vključuje: vozovnic za vlak na Schafberg 31 €, vstopnin, kosil.

Doplačila po želji: enoposteljna soba 40 €.

Obvezno doplačilo: strošek prijave 15 € (na prijavo).

Možna doplačila: cena je izračunana ob udeležbi 14 oseb. Ob udeležbi od 8 do 13 oseb se obračuna doplačilo 25 € na osebo. Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predvidena za največje število udeležencev. Potnik se nepreklicno strinja, da ne more odstopiti od sklenjene pogodbe če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja glede na končno število prijav.

Najmanjše število prijavljenih: 8 oseb.

Zavarovanja

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek zavarovanja rizika odpovedi in bo obračunan skladno z doplačili na končno ceno rezervacije za vse osebe na rezervaciji, če se stranka zanj odloči. Informativna cena zavarovanja znaša za osnovni aranžma (soba, brez doplačil) 46 EUR za dve osebi. V primeru odpovedi potovanja s strani organizatorja, je znesek zavarovanja rizika odpovedi v celoti povrnjen. 

Celostna informacija o zavarovanju odpovednega rizika - Evropsko zavarovanje:

Zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo.

Celostna informacija o zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini CORIS:

Skupinsko nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.

Dodatne informacije

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 14.12.2021. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom preostanek poračunane končne skupne cene

Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Potovalni dokument: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

Potovalni pogoj: trenutno zahtevano PCT potrdilo

COVID informacije: Avstrija

Helia potovanja

Natisni  

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.