Vtisi gostov


Dolomiti - Garda... In še tole lepo pohvalo smo si zaslužili...
"Ko smo se včeraj vračali domov z izleta »S kolesom Dolomiti - Garda«, smo veselo kramljali in si hiteli pripovedovati podrobnosti, ki smo jih doživeli.
Program izleta je bil skrbno načrtovan, dnevne obremenitve izenačene, hoteli lepi, osebje prijazno. V deželi, v kateri hrana veliko pomeni, smo z veseljem sedali k mizi in ob jedi uživali. Kava je bila italijansko dobra, potek kolesarjenja nemško natančen, francosko iznajdljiv in slovensko prijazen.
Vodnik ni samo varno vozil kombija z veliko prikolico za kolesa. Ob vsakem odhodu na pot je nevsiljivo preveril ali smo pripravljeni, je čelada pravilno nameščena. Večkrat počakal ob trasi, da bi preveril morebitne potrebe, tu in tam poskrbel za nekajminutno sprostitev mišic, prepotrebno kavo ali svežo vodo, pospravil kolesa, pripravil kable za polnjenje e-koles. Nismo občudovali samo kolesarskih poti, ob vsaki priložnosti je natrosil mnogo zgodovinskih podatkov, ki so bili običajno povezani z našo preteklostjo v avstroogrski monarhiji, državi SHS, Jugoslaviji in navsezadnje Sloveniji.
Njegova kolegica ni zaostajala za njim. Z nasmehom je povabila zjutraj na kolo, suvereno izbirala primerne trase, ni se pustila zmesti kažipotom, ki so včasih dopuščali dvom, poiskala primerne razgledne točke, preverjala ali mi zadaj po nepotrebnem ne zaostajamo...

     Dragica / Dolenjska

Atlantska pot / Connemarra Irska... Zahvaljujem se vam za pozornost v obliki diplome, resnično mi bo lep spomin. Glede kolesarjenje Connemara pa tole: kar nekaj let je bila to goreča želja, tako da sem pokrajino sprejemala z navdušenjem, ne glede na oblačnost, pogoste plohe, skoraj nič sončnih žarkov, močan veter…. Za mene je bilo to duhovno potovanje.. izjemno lepo… za moža malo manj, ker mu razmere niso bile ravno naklonjene. Moram reči, da so bile nastanitve v skladu s pričakovanji, prijaznost osebja, zlasti gospe v Galwayu, trasa dobro opisana, praktično se ne izgubiš če slediš tudi označbam divja atlantska pot. Tudi kolesa dobra… sem brez pripomb.

     Mirjam / Ljubljana

Kolesarjenje po Apuliji: ...Med prvomajskimi prazniki 2018 sem se odpravila z agencijo Helia na kolesarjenje po Apuliji-»Salento-peta Italije«. Hvaležna sem agenciji, da mi je omogočila doživeti prijetno kolesarsko izkušnjo po jugu Italije. Po pristanku na letališču Bari smo se odpeljali do Locorotonda, kjer so nas kljub pozni uri (po 23:00) zelo prijetno presenetili z dobrodošlico v hotelu. Zjutraj po zajtrku smo se spočiti in polni pričakovanj, peljali s kombiji na ogled mesta Alberobella z čudovitimi kamnitimi hiškami z stožčastimi strehami imenovanimi Trulli, ki so pod Unescovo zaščito. Na povratku nas je pred hotelom Tomaž pričakal s pripravljenimi kolesi in tako smo začeli naše kolesarsko potovanje. Kolesarili smo po notranjosti pete, občudovali naravo in vonjali opojne vonjave cvetočih grmičev. Kolesarili smo ob nasadih oljk, makovih polj v družbi rumenih rožic in ogromnih opuncij. Kolesarili smo skozi manjše in večje vasi, se ustavljali v lokalnih kafičih in se okrepčali z dobro hrano in slastnim sladoledom. Uživali ob pogledu na pokrajino, kopanju v morju. Kolesarili smo ob Jonskem morju in tudi malo ob Jadranskem morju. Se sprehodili po mivki, nabirali školjke in se prepustili premetavati visokim valovom, improvizirali piknik, si ogledali mesta Gallipoli, Santa Maria di Leuca, Otranto. Pohvalila bi prijetno družbo, nekateri smo se prvič podali na tako potovanje. Na koncu pohvala Sašu za dobro izbrane poti, samo organizacijo in prijetno družbo. S Tomažem sta se uspešno potrudila, da je kolesarjenje potekalo v zadovoljstvo vseh.

     Mirjam / Kranj

Kolesarjenje ob Donavi: ... v nedeljo smo se vrnili s kolesarjenja po Donavski klasični. Preživeli smo čudovit teden na potepanju ob Donavi in po obdonavskih krajih, v veliki meri tudi po vaši zaslugi.Potovanje je zelo dobro pripravljeno, dnevne ture so optimalno določene. Izbor prenočišč super, spoznali smo tako velika mesta kot tudi male, zaspane trge in bili povsod prisrčno sprejeti. Pohvaliti maram še organizacijsko tehnični del, vse je teklo kot namazano, brez kakršnih koli neljubih spodrsljajev.

     Andrej in družba iz Novega mesta.

Kolesarjenje Črna Gora. Še enkrat hvala, bila sva na najboljšem kolesarjenju. Narava, kombinacija kolesarjenja in avtobusa več kot odlična. Ekipa usklajena, sindikalisti Helie pa »1A«. Imaš res srečo, da imaš take sodelavce. Mislim in o tem se strinjajo tudi drugi udeleženci, da bi morala ta tura postati  poleg Češke vaš novi »HIT«.

     Majda K.

Letošnja kolesarska tura "Grozdna peška", je bila enkratna, nekaj posebnega. V bistvu je bil to oddih, saj ni bilo vsakodnevnega pakiranja in vlačenja prtljage gor in dol. O nastanitvi ni izgubljati besed, saj je bilo filmsko. Gostoljubje naših gostiteljev, Edija in Roze je bilo enkratno. Akvitanija je dežela najboljših Francoskih vin. Pokrajina me je očarala. Mehko zaobljeni grički dajejo deželi tako milino, da prav pomirjujoče vpliva na človeka. Kamorkoli se ozreš,sami vinogradi in tu in tam prostrana njiva sončnic, ki se neopazno obračajo za soncem. Kolesarjenje je bilo prijetno, ne naporno, saj ni izrazitih klancev. Zanimiva je kolesarska steza, ki povezuje Sauveterre z Bordeuxom in poteka po trasi zapuščene železnice. Nepozaben je bil tudi izlet z avtobusom v Bordeaux in na sipino. Bordeaux je zelo prijetno mesto. Sprehod po, za promet zaprti ulici je bil res prijeten. Sipina pa je tudi posebno doživetje. Škoda, da nismo imeli več časa za uživanje na tem čudu sveta. V dejstvo, da so francoska vina res dobra, nas je prepričal naš gostitelj Edi, saj nam je vsak večer stregel res z vrhunskimi vini. Da pa imajo tudi dobro hrano, pa tudi drži, saj tako okusne hrane tudi ne ješ povsod. Edi in Roza sta se res potrudila in nas razvajala. To turo priporočam vsakemu. Res pa je, da nam je tudi vreme odlično služilo. Naj izrečem še pohvalo Sašotu, ki izbira tako dobre ture.

    Ana

V imenu treh zakasnelih kolesarsko turističnih potepinov po Kubi Ti sporočam, da smo se srečni, zdravi in vrhunsko zadovoljni sinoči vrnili domov. Sedaj urejam spomine in 1200 fotk. Bilo je nepozabno druženje s Teboj in kolesarsko bando. Še enkrat prisrčna hvala za Tvoj trud in potrpljenje. Hvala tudi Omarju. Upam, da bomo kmalu našli spet kakšen skupni zame ne prenaporen program in hajd na bicikle.

Med letošnjimi prvomajskimi prazniki smo se odpravili na kolesarjenje po Portugalski, "Beira Coimbra". Ker je bilo potovanje na Portugalsko za vsakega izmed nas prvič, je imel vsak svojo predstavo. Osebno sem zelo hvaležna Helii, da mi je omogočila doživeti pristno deželo. Dvomim, da bi katerakoli turistična agencija peljala svoje goste po pokrajini, ki smo jo mi prekolesarili.
Po pristanku na lizbonskem letališču smo se odpeljali približno 200 km proti severu, do kraja Vila Nova de Poiares. Nastanili smo se na "Quinta no Pinhal" (ali po naše na posestvu)  Hennyja Jegena, kjer smo zjutraj po zajtrku, spočiti in polni pričakovanj, prejeli kolesa. Kolesarili smo po okolici in občudovali naravo, ki je nekoliko podobna naši Istri z vplivom Atlantika. Po vaških sadovnjakih smo občudovali že zrele pomaranče in limone, obenem pa vonjali njihove cvetove, saj si na istem drevesu lahko videl zrele plodove in bele cvetove, ki s svojim čudovitim vonjem omamljajo mimoidoče. Kolesarili smo skozi manjše in večje vasi, srečevali prijazne domačine, se ustavljali v vaških "kafičih", se okrepčali z dobro kavo in poceni pivom. Naleteli smo tudi na  kakšen vaški sejem in videli marsikaj zanimivega ter začutili pravi utrip neokrnjenega podeželja . Vozili smo skozi velik nacionalni park, skozi evkaliptusove gozdove in uživali ob pogledu na pokrajno, ki še zdaleč ni ravninska. Četudi nismo videli planin, pokritih s snegom, smo pridelali kar nekaj višinskih metrov. Kolesarili smo tudi do Atlantika, kjer smo se sprehodili po mivki, nabirali školjke in opazovali zanimive ribiške barke, ki so ji premetavali visoki valovi.
Zadnji dan smo na povratku proti Vila Nova de Poiares vozili skozi stare, precej zapuščene vasice, mimo riževih polj, do Coimbre, kjer smo si ogledali najstarejšo univerzo na Portugalskem. Veliko je bilo prijetnih dogodivščin, ki mi bodo ostale v spominu. Nenazadnje je bila tudi družba odlična. Upam, da se še srečamo na kakšni turi. Verjamem, da ima Sašo še kaj zanimivega v rokavu.

     kolesarka Ana

...pretekli torek smo se vrnili iz potepanja po Provansi. Moram se vam zahvaliti, saj tako prijetnih in lepih počitnic že dolgo nismo imeli. Celotna organizacija je bila prečudovita, tako, da že veselo brskamo po vašem katalogu in iščemo naslednjo destinacijo.

    S. Štern

... kljub vremenu, ki pa res ni bilo tako slabo, je bil izlet na Nežidersko jezero izjemno zanimiv. Hvala za odlično organizacijo in prijetno pripovedovanje zgodb iz dolgoletnih izkušenj pri vodenju kolesarskih skupin ter brezskrbno kolesarjenje po prekrasni deželi, ki pa bo na lep sončen jesenski dan pokazala ves svoj čas. Nasvidenje v naslednjem letu, ko se bo začela kolesarska sezona. Upam, da mi boste še vedno redno pošiljali vaše programe in dodatna obvestila.

    M. Les

... oglašam se vam sedaj, ko so spomini na kolesarski dopust po francoskih gradovih ob reki Loire in Cher že malo bolj strnjeni. Priznam, da je bil to moj prvi kolesarski dopust in bil je res nekaj posebnega, nekaj, kar se ne pozabi, saj je spoznavanje pokrajine s kolesarjenjem povsem drugo kot hitenjem z avtom od enega do drugega kraja. Tudi pokrajina sama je dala svoj čar z neverjetnimi razgledi na določenih gričevnatih območjih, svoje pa je dodalo tudi vreme, ki se je spreminjalo od oblačnega do sončnega. Pohvaliti moram gostoljubnost domačinov - namestitev in njihovo utečeno kolesarsko kulturo na vsakem koraku, manjka jim samo še boljše znanje tujih jezikov. Na takem potovanju se marsikateri naš šofer lahko nauči določene strpnosti in vozniške kulture od francoskih šoferjev, saj kot kolesar v prometu to najlepše spoznaš. Še zahvala agenciji Helia in njeni predstavnici Saši, ker je potovanje potekalo brezhibno in v sklopu pričakovanj.

    J. Dotti

... danes sem se vrnil iz Irske in moram Vam povedati, da sem bil zelo zadovoljen z Irsko kot tako, predvsem pa z odlično organizacijo in zelo prijaznimi ljudmi, ki so verjetno Vaši sodelavci. Super je bilo in vsakemu priporočam tako ali podobno kolesarsko pot ne samo zato, ker je Irska lepa, pač pa tudi zaradi odlične organizacije in dobrega počutja v vseh B&B.

Ž.B.

... pravkar smo se vrnili s prekrasne ture z Nizozemske. Z veseljem ugotavljam, da je bilo imenitno. Prvič sem se udeležila takšnega načina spoznavanja dežele in izredno sem zadovoljna, z vsem: poti, ki ste jih izbrali, hrano in z vodičem Gregorjem ter seveda s sostanovalkama v kabini. " Izbrali" ste imenitno ekipo žensk, razumele smo se kot da smo od nekdaj skupaj. Vodič  je zares dober: obvlada skupino s svojo neposrednostjo in prisrčnostjo, hkrati pa je suveren in enkratno popelje udeležence po zanimivih poteh te posebne dežele. Hvala in nasvidenje še na kakšni turi. Želim vam še veliko novih idej in poti.

     Maruška

... želel bi se ti zahvaliti za vso tvojo pomoc pri organizaciji in izpeljavi nasega obiska Danske. Imeli smo se zelo lepo in vse se je lepo ujelo tako sam prevoz, kot kolesarjenje, ogledi in ne nazadnje vreme. Vse je bilo v redu in vsi ki smo odšli na to pot smo se vrnili zelo zadovoljni. Posebej bi rad pohvalil tvojega sodelavca, ki se je ves čas izjemno trudil in bil pri tem tudi uspesen, da je kolesarjenje potekalo v zadovoljstvo vseh. Če se, tako vsaj pravijo, firma rangira po njenih sodelavcih in tistih ki to firmo vodijo, po tem je Helia - odlična firma.

     B. Lavrič

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.