tekaški tabor asiago Helia

Vešče in nevešče teka na smučeh vabi gorska planota Asiago nad Benetkami. Preddolomitsko visokogorje in italijanski šarm!

Tekaški vikend Asiago

Helia potovanja
Od 435 €
Odhod
26.1.2024
Trajanje
2 noči / 3 dni
Država
Italija
Začetna točka
Ljubljana, vstop Postojna, Sežana
Težavnost
2

Za vse, ki ste že vešči teka na smučeh oziroma bi se ga radi šele naučili, je prelepa gorska planota Asiago kot nalašč zato. Asiago je ime tudi glavnemu kraju te širne beneške panoramske gorske verige, ki je ena najlepših in najbolj primernih destinacij za tek na smučeh. S svojo neokrnjeno naravo, prijazno gostoljubnostjo domačinov in široko paleto turistične in športne ponudbe, nudi nepozabno zimsko doživetje. Poleg čudovite narave in čistega zraka, je Asiago znan po odličnem kravjem siru kot po svoji burni zgodovini. Tu se je maja leta 1916 odvijala znamenita bitka prve svetovne vojne. Na ogled so številni vojaški spomeniki, vojaško pokopališče, bunkerji ter jarki. Nekateri so prav ob tekaških progah oziroma poleti ob kolesarskih in peš poteh.

Planota Asiago (med 1.001 in 2.336 m) ima sedem velikih in vrhunsko urejenih športnih središč za tek na smučeh. Vsi skupaj nudijo več kot 500 km izredno lepih tekaških prog, tako za začetnike kot za izkušene in zahtevne tekače. Že samo mesto Asiago pa v neposredni bližini razpolaga s tremi tekaškimi centri: Center Asiago Golf, Gallio Center ter Campolongo. Ti trije skupaj ponujajo okoli 300 km urejenih in verjetno enih izmed najlepših, če ne kar najlepših tekaških prog na svetu. Tekaški centri imajo seveda poleg prog tudi več smučarskih šol, možnost najema smučarske opreme in gorske koče, katere nudijo toplo zatočišče za sprostitev in odmor med tekom ali smučanjem.

Namestitev s polpenzionom v hotelu Vescovi v središču (3*) Asiaga.

Program

1. dan: Ljubljana - Asiago

Srečanje v Ljubljani zgodaj zjutraj. V Asiago prispemo pozno dopoldan in po kavici kar takoj pričnemo z razgibavanjem in tekom. Za našo prvo tekaško izkušnjo smo se odločili za Center Asiago Golf zaradi več razlogov. Poleg prelepe lokacije med gozdovi in grički asiaške planote, imamo na razpolago 45 km prog, od lahkih do srednje zahtevnih. V tem obroču med seboj povezanih prog, vsako leto poteka tudi svetovno prvenstvo v teku na smučeh. Poleti je tukaj izredno priljubljeno igrišče za golf kot tudi priljubljena točka za vse ostale športne navdušence in ljubitelje narave. Pozno popoldan prosto za ogled mesta oziroma čas za sprostitev v hotelski savni. (V, N)

2. dan: izlet na planoto in tekaški center Campolongo

Športno središče na 1550 metrih nadmorske višine ima vse kar si lahko zaželi tekač: poligon za začetnike, 50 km prog za slabe in dobre rekreativce ter nekaj težjih prog v katerih bodo uživali vsi bolj izkušeni smučarji. Nesmučarji lahko uživajo na sončni terasi hotela. V hotel se vračamo v popoldanskih urah, spotoma se ustavimo za nakup slovitega domačega sira.  Dovolj časa bo tudi za počitek, ogled mesta in njegovih privlačnosti, obisk trgovin s tipičnimi domačimi izdelki ali obisk savne. (Z, V, N)

3. dan: Centro Fondo Enego in odhod v Ljubljano

Po zajtrku in odjavi iz hotela se odpeljemo proti vzhodu v tekaški center Centro Fondo Enego. S planote Marcesina je dih jemajoč pogled na južni rob Dolomitov in Alpe Bellunessi. V centru je 200 km odlično pripravljenih in med sabo povezanih prog za vse smučarske tekače. Ves dan uživamo v na novo osvojenih in izpiljenih spretnostih. Po poznem odmoru za kosilo se po stari vojaški cesti spustimo v dolino Brente nato pa mimo Bassana in Trevisa domov v Ljubljano. Predviden prihod v Ljubljano okoli 19.00 ure zvečer. (Z)

Cena

Cena na osebo: 435 €
Cena je izračunana ob predpostavki udeležbe najmanj 6 oseb.

Cena vključuje: dve nočitvi s polpenzionom (zajtrk in večerja). Prevoz s kombijem iz Ljubljane v Asiago ter nazaj, prevoz vsak dan iz hotela na začetek teka ter nazaj v hotel. Najem smučarske opreme za začetnike (čevlji, palice, smuči), skupinsko nezgodno zavarovanje udeležencev, organizacijo in DDV.

Obvezno doplačilo: strošek prijave 15 € (na prijavo).

Doplačila po želji: enoposteljna soba 40 €.

Ni vključeno: dnevna karta za tekaške proge približno 10 € na dan, na licu mesta. Kosila in ostali osebni izdatki, ki niso omenjeni v programu aranžmaja.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prosti kapaciteti hotela. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo račun za plačilo stroška prijave in obrokov po spodnjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene
Plačilo potovanja je mogoče tudi na obroke po individualnem dogovoru.

Najmanjše število udeležencev: 6 oseb.

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko ali individualno na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo.
Skupinsko nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.

Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne/naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov. Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Vsi ostali predpisi iz splošnih pogojev poslovanja so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Helia potovanja

Natisni  

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.