Obertilliach smučarija

Tekaški vikend Obertilliach

Helia - smučarski tek v Obertilliachu
novo!
Smučanje v Avstriji
Cena:
Od 379 €
Odhod
08 Januar 2021
Trajanje
3 dni / 2 noči
Vodnik
Sašo in Tomaž
Država
  • Avstrija
Začetna točka
Obertilliach v Pustriški dolini
Težavnost
  • 2

Če bi se radi poskusili v teku na smučeh, lahko prvi korak naredite v idiličnem okolju koroško tirolske Lesne doline - Lesachtal. Okolica idilične vasice Obertilliach je primerno vadišče za začetnike kot tudi za vse, ki že imajo tekaške izkušnje, nekaj pretečenih kilometrov in kondicije v nogah ter želijo na ta način spoznavati bližnje doline - Dravsko, Pustriško in Villgratten. 

Program

1. dan: Ljubljana - Spittal na Dravi - Obertilliach. Lesachtal. Srečanje udeležencev v Ljubljani že zgodaj zjutraj. Sledi zanimivo potovanje mimo Jesenic, po Ziljski dolini Šmohorja, Koč in Mute v Lesno dolino. Po ozki panoramski cesti peljemo vse do njenega konca, kjer pričnemo z našo dogodivščino. Spoznamo se z opremo, se malo ogrejemo ter začnemo s tekom. Tečemo po prelepi pokrajini, ki z okoliškimi vasmi in dolinami ponuja več kot 200 km čudovitih tekaških prog. Naš cilj je vasica Obertilliach in odličen hotelček, v središču najlepših tekaških prog. (H,V)

2. dan: Dolina Villgraten. Poleti je odmaknjena, stranska dolina ena najlepših pohodnih in gorsko kolesarskih ciljev, pozimi pa je skriti raj za smučarje tekače. Tekaška proga je krožno speljana skozi gozdove in čez travnike, poleg tekaških užitkov nudi tudi poglede na severni rob Dolomitov. Popoldan prosto na vasi za sprehode, savnanje, počitek... (H,Z,V)

3. Pustriška dolina - Ljubljana. Dan za smučarski izlet po dolini, ki smo jo nekoč davno naselili Slovenci. Zjutraj se odpeljemo do meje z Italijo, od tu pa na smučkah sledimi mladi Dravi. Po imenitno urejeni tekaški progi, ki vodi po trasi poletne kolesarske steze tečemo do Silliana, si tu privoščimo malico ali kak kisli tirolski jabolčni zavitek. Po odmoru za kosilo odsmučamo še kak kilometer navzdol po dolini, nato pa se odpravimo v Slovenijo. Prihod v Ljubljano je predviden v večernih urah. (Z)

Program je primeren tako za začetnike kot tudi za tiste, ki že znajo teči na smučeh.

*Program se lahko spremeni / prilagodi glede na snežne in vremenske razmere.

Začetniki: brez tekaških izkušenj in svoje opreme.
Napredni: imajo osnovno tekaško znanje in lastno opremo.

Cena

Cena na osebo: 379 €
Cena je izračunana ob predpostavki udeležbe najmanj 6 oseb.

Cena vključuje: dva polpenziona (zajtrk in večerja) v hotelu 3*S v dvoposteljni sobi TWC, najem klasične smučarsko tekaške opreme za začetnike (čevlje, palice, smuči), strokovno spremstvo in inštrukcije, prevoz iz Ljubljane, skupinsko nezgodno zavarovanje udeležencev, organizacijo in DDV.

Obvezno doplačilo: strošek prijave 12 € (na prijavo).

Lokalno doplačilo: smučarsko tekaška karta (cca 8 € na dan).

Doplačila po želji: enoposteljna soba 120 €.

Ni vključeno: kosila, pijače ob obrokih in ostali izdatki, ki niso omenjeni v programu.

Najmanjše število udeležencev: 6 oseb.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo račun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.  

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov. Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Vsi ostali predpisi iz SPLOŠNIH POGOJEV POSLOVANJA so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Naš hotelček

Družinski hotel Weiler stoji sredi vasi, na dvignjenem sončnem pobočju, na 1.430 metrih nadmorske višine. Južno se odpira pogled na Karnijske Alpe, severno na Lienzer Dolomite. Stara tradicionalna hiša slovi po pristni gostoljubnosti njenih lastnikov. Nastanjeni bomo v okusno kmečko opremljenih, nedavno prenovljenih sobah. Kot gostom so nam na voljo fitness soba in wellness s savnami.
  • weiler_1
  • weiler_2
  • weiler_3
  • weiler_4

Video

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Pridružite se nam facebook

Helia d.o.o turistična agencija
Helia d.o.o.
Trubarjeva cesta 8
4260 Bled
Slovenija
Tel.: 04 57 65 600
Fax.: 04 57 65 601
Mob.: 031 544 544
© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART
Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.