Helia Blog

Blog o potovanjih turistične agencije Helia. Zgodbe in vtisi s poti. Praktični nasveti in razlage.

Kaj poganja vaše električno kolo?

Na kratko tri stvari - vaše noge, elektrika in programska oprema.

Kolesarsko gibanje nog bo čez zimo malo počakalo, kondicijo lahko nabirate na sprehodih ali mogoče z zimskimi športi, ko enkrat pade sneg.

Ko bo kolo čez zimo počivalo boste nekaj prihranili pri položnici za elektriko. Vsekakor pa bo treba prezimiti tudi električne komponente. Pišemo o baterijah, ki jih čez zimo velja hraniti v suhih in toplih prostorih. Torej ne na kakih extremni mestih blizu peči centralnega ogrevanja ali globoko v vlažni kleti. Pravtako je dobro, če baterijo pred hranjenjem delno spraznite na kakih 50%. Če je mogoče, snemite tudi regulator / programator pomoči.

Zadnje kar poganja vaše električno kolo pa je programska oprema. Vendar podobno kot programska oprema vašega telefona, računalnika in televizorja tudi vaše ekolo potrebuje redno posodabljanje softwera. Ste sploh kdaj pomislili na to? Niste edini, večina uporabnikov na to sploh ne pomisli vse do takrat ko kolo začne postajati vse bolj "leno" in počasno. Nabriti proizvajalci zadeve sprogramirajo tako, da pač ne delujejo večno optimalno. Kaj lahko naredite? Najprej preberite navodila za uporabo. Ker gre večinoma za bolj zahteven poseg predlagamo, da ga za vas opravi servis ali uvoznik. Kolo na lep jesenski dan zapeljite vaš bicikel do mojstrov, ki bodo posodobili programsko opremo. Ko pa bo že tam naj vam očistijo še verigo in poberejo z nje vso letošnjo nesnago :)

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.