Helia Blog

Blog o potovanjih turistične agencije Helia. Zgodbe in vtisi s poti. Praktični nasveti in razlage.

Tri pokrajinske za dušo

Nizozemska - Severna tura. Vstopite v sliko Jana Vermerja ali Fransa Halsa in se zapeljite na holandsko podeželje polderjev, kanalov, malih mlinčkov in velikih mlinov na veter. Veter, ki jih poganja, nad vami podi oblake Rembrandtovih pejsažev. Lesene hiške ribiških vasi se stiskajo pod svetilniki in kljubujejo pesku z morski obal. Za vremensko napoved in popolno sliko poskrbijo črnobele Grete (Liske), ki se stisnejo v gručo, ko privrši nevihta.

Finska Arhipelag Turku. Širna obzorja skandinavskega poletja. Ves čas kolesarjenja se pod svodom severnega neba izmenjujeta zemlja in voda. Otočki so pokriti z gozdovi, podrast pa je pravo morje vseh gozdnih sadežev primernih za sprotno kolesarsko pašo. Na vsakem je mala vasica rdeče pobarvanih hišk postavljenih okrog lesene cerkvice iz carističnih časov. Trajekti vozijo med tisočerimi raztresenimi otočki, na katerih stojijo vikendice s savnami. Ob zaključku dneva pa dolge sence večernih panoram, ki jim ni konca.

Connemara in Atlantik. Irska niso le neskončna barja in zeleni pašniki detelje. Je tudi divje lepa in samotna gorska pokrajina Connemare, kjer se šepet sliši kilometre daleč. So gorski potoki in slapovi kristalno čiste vode, ki teče v sodove whiskya. V doline stisnjena jezera in samotne v belo in modro pobarvane gostile. In ko je gora konec se odpro morske širjave otokov, zalivov in navpičnih pečin Atlantika. Tura za dušo in srce.Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.