Kolesarska tura Apulija

Presežki ture:

  • idilična obalna regija ob Jadranskem in Ionskem morju
  • prelepi nasadi oljk
  • srednjeveška mesta in zapuščene vasi
  • Alberobello, glavno mesto trulijev
  • "belo mesto" Ostuni
  • Gallipoli, biser med mesti z ribiškim pridihom
  • ostala čudovita mesta kot Santa Maria di Leuca, Otranto (eno najlepših mest v Salentu) in Lecce, glavno mesto istoimenske province v južni Italiji

Kolesarjenje Apulija

Helia potovanja
od 780 €
Odhod
odhodi objavljeni pod zavihkom Cene
Trajanje
8 dni / 7 noči
Država
Italija
Začetna točka
Alberobello
Dolžina
330 km
Težavnost
2

Obale in kultura pete škornja

Apulija je regija v jugovzhodni Italiji, ki vključuje petni del italijanskega škornja, obešenega med Jonskim in Jadranskim morjem. Za regijo so značilni neskončni nasadi oljk, dolga žitna polja in vinogradi. Začeli boste s kolesarjenjem v Alberobellu, Unescovem mestu svetovne dediščine s svojimi "truli", in prispeli v Lecce, ki je zaradi svoje veličastne baročne arhitekture znan tudi kot "Južne Firence". Ta kolesarska tura vas bo popeljala v pokrajino slikovite lepote, ki je po današnjih standardih še vedno neokrnjena z neprivlačnimi vidiki turizma in še vedno ohranja pričevanje o svoji veliki in starodavni kulturi.

Narava poti: večinoma v nižinah, včasih malce gričevnato. Prometa v Apuliji skorajda ni, razen v času visokih praznikov. Pot vključuje zelo lepe odseke na obali.

Program

1. dan: Individualni prihod v Alberobello.

Mesto je svetovno znano po "trullijih" – nenavadnih hišah iz tufa in je uvrščeno na UNESCOv seznam. (N)

2. dan: Alberobello - Ostuni (↔ 45 km).

Po zajtrku vam naš partner predstavi potovanje. Pot je prvi dan speljana po lepi dolini d'Itria. Med postankom v Locorotondu boste lahko pokusili znano domače belo vino. Dnevni cilj je "belo mesto" Ostuni s fantastičnim pogledom na Jadransko morje. (Z, N)

3. dan: Ostuni - Manduria / okolica (↔ 60 km).

Nadaljujete skozi polja oliv, vinogradov in sadovnjakov vse do Avetrane, zgodovinskega mesteca na poti "Via Appia". To je starodavna rimska cesta, ki je nekoč povezovala Rim skozi Taranto in Orio do kraja Brindisi. Danes so ostali samo še nekateri deli te starodavne tlakovane poti, znane kot Via Appia Antica. (Z, N)

4. dan: Manduria / okolica - Gallipoli (↔ 70 km).

Kolesarjenje ob obali v Gallipoli. "Kale Polis" (lepo mesto) grškega izvora je pravo presenečenje ob Jonskem morju. Stoji namreč na konici ozkega polotoka. Po obisku starega muzeja se vsekakor sprehodite po ozkih uličicah in si privoščite pravi domači sladoled. Mesto je nekoč slovelo tudi kot največji pridelovalec olja za svetilke - izdelovali so ga iz manj kakovostnih oliv; danes živi od ribolova. (Z, N)

5. dan: Gallipoli - Santa Maria di Leuca (↔ 50 km).

Dopoldne dosežete najjužnejšo točko Salenta in razvodnico morij. Santa Maria di Leuca je najbolj znana po romarski cerkvi. Okrog cerkve je nastalo pravo naselje nenavadnih vil dobrega in slabega okusa. Postavili so jih večinoma bogati, da bi "na koncu sveta" uživali mir in obmorsko naravo. (Z, N)

6. dan: Santa Maria di Leuca - Otranto (↔ 50 km).

V Zinzulusi gre obiskati edino obalno kraško jamo, ki je dosegljiva s suhega in odprta za obiske. Za boljše počutje se lahko ustavite tudi v termah Santa Cesarea - znane so po vodnih in blatnih terapijah. Otranto je največji kraj na tem potovanju. Obkroža ga mogočno obzidje, ki so ga poleg ogromne palače dali zgraditi Habsburžani. (Z, N)

7. dan: Otranto - Lecce (↔ 55 km).

Dopoldne kolesarjenje ob jadranski obali, skozi nasade oliv v Lecce. Če bo čas za kopanje in morje toplo, si ga vzemite v Torre d'Orso - v prelepem, z visokimi stenami obkroženem zalivu. Poleg Neaplja velja Lecce za baročni arhitektonski biser Italije. Več kot 30 cerkva in palač čaka na vaš obisk, ne pozabite si ogledati tudi rimske arene in gledališča. (Z, N)

8. dan: Po zajtrku zaključek potovanja.

Možnost rezervacije dodatnih noči. Če ste pustili avto v Alberobellu, se v izhodišče lahko vrnete z vlakom ali posebnim urejenim prevozom. (Z)

Cena

Cena na osebo:

Odhodi:
- ob sobotah: 23.3.-20.7. in 31.8.-2.11.2024 in
- ob nedeljah: 5.5.-2.6. in 1.9.-22.9.2024
- odhodi na druge dneve le v primeru manjših skupin z min. 6 osebami

  Sezona 1:
23.3.-12.4. in
26.10.-2.11.2024
Sezona 2:
13.4.-3.5. in
12.10.-25.10.2024
Sezona 3:
4.5.-28.6. in
14.9.-11.10.2024
Sezona 4:
29.6.-20.7. in
31.8.-13.9.2024
Kat. comfort silver dvoposteljna soba 780 €  880 €  980 €  1.080 € 
Kat. comfort silver enoposteljna soba 1.110 €  1.210 €  1.310 €  1.410 € 
Kat. comfort gold dvoposteljna soba  880 €  980 €  1.080 €  1.180 € 
Kat. comfort gold enoposteljna soba  1.210 €  1.310 €  1.410 €  1.510 € 

 


Kategorija comfort gold: v glavnem hoteli 4*, nekaj 3*

Kategorija comfort silver: hoteli in penzioni 3*  

Cena vključuje: sedem nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi TWC v hotelih ***/**** oz. kmečkih turizmih, prevoz prtljage med hoteli. Potovalno dokumentacijo - v digitalni obliki. Pomoč po telefonu, organizacijo potovanja in DDV.

Doplačila po želji: najem klasičnega touring kolesa (s 27 prestavami) 110 €, najem električnega kolesa 270 €, čelada 15 €, dodatne noči v Lecce med 75-120 € (na vprašanje).

Obvezna doplačila: strošek prijave 15 € (na prijavo), v nekaterih hotelih bo morda potrebno plačati turistično takso direktno na licu mesta.

Cena ne vključuje: lokalne turistične takse (okvirno 10 € - 15 € na osebo na teden, plačilo na licu mesta), kosil, večerje, vstopnine in ostali osebni izdatki.

Na voljo so lokalni transferji z in na letališče Bari.

Možnost brezplačnega parkiranja ob prvem hotelu (število parkirnih mest je omejeno, rezervacije niso možne). 

Najmanjše število prijavljenih: 2 osebi.

Zavarovanja

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek Zavarovanja rizika odpovedi in bo obračunan skladno z doplačili na končno ceno rezervacije za vse osebe na rezervaciji, če se stranka zanj odloči. V primeru odpovedi potovanja s strani organizatorja, je znesek zavarovanja rizika odpovedi v celoti povrnjen. 

Celostna informacija o zavarovanju odpovednega rizika - Evropsko zavarovanje:

Skupinsko nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.

Dodatne informacije

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 10.11.2023. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 30 dni pred odhodom preostanek poračunane končne skupne cene

Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme/lokalne/naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov. Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja. Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Potovalni dokument: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

Tja & Nazaj

Kako do izhodiščne točke vašega potovanja (Alberobello)?

Z letalom: z letalom iz Trsta v Bari (letalski prevoznik Ryanair) in nato s transferjem do Alberobella. Čas potovanja okoli osem ur, cena od 90 € - 180 €.

Z vlakom: z vlakom v Monopoli ali Alberobello in nazaj z Lecce: www.trenitalia.com

Z avtom: okoli 1100 km v eno smer (Ljubljana-Benetke-Ravenna-Ancona-Bari), vožnja traja do dvanajst ur, približni strošek goriva in cestnin v eno smer 170 €.

Helia potovanja

Natisni  

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.