Kolesarska tura Irska

Presežniki potovanja:

  • Galway - tipično irsko mesto s srednjeveško kulturno dediščino
  • Kylemore Abbey - starodavni samostan
  • Clifden, glavno mesto Connemare, živahno umetniško mesto
  • Aranski otoki - kjer je še ohranjena klena irščina in tradicionalno življenje

Irska Connemara

Helia potovanja
od 1.115 €
Odhod
vsak dan od 1.5. - 30.9.2024
Trajanje
8 dni / 7 noči
Država
Irska
Začetna točka
Galway
Dolžina
264 km

Connemara - ena izmed najbolj popularnih destinacij za kolesarje na Irskem

Pokrajina Connemara velja za enega izmed najbolj neokrnjenih in slikovitih predelov Irske. Navdušila vas bo z izjemno lepimi jezeri, mehkimi šotišči, majhnimi osamljenimi kmetijami, slamnatimi kočami in z resjem poraščenimi hribi, ki mejijo na lepe peščene plaže in na Atlantski ocean. Klimatski pogoji so idealni za kolesarjenje, a kljub temu vam svetujemo, da s seboj vzamete opremo za dež kot tudi za sonce, saj se pogosto dogodi, da se dan prične v dežju, a zaključi na čudovitem soncu (poletne temperature variirajo med 15 do 22 stopinj celzija).

Narava poti: večinoma po mirnih stranskih poteh.

Program

1. dan: Individualni prihod v Galway.

Prihod v Galway in namestitev v hotelu po 15. uri. Popoldne čas za obisk tega čudovitega srednjeveškega mesta. Potrebni potovalni dokumenti in kolesa vas bodo čakali v vašem hotelu. (N).

2. dan: Galway - Westport (bus prevoz, ↔ 60 km).

Ob 9.30h prevoz izpred hotela do mesta Cong, od koder odkolesarite po neprometnih stranskih poteh proti severu. Med travniki polnimi ovac se spustite do jezera Mask in uživate v vožnji po obali. Kosilo si lahko privoščite v enem od številnih pubov z razgledom na jezero. Popoldne vas čaka malce zahtevnejši vzpon, ki pa vas nagradi z osupljivimi razgledi na okolico. Nočitev v Westportu. (Z, N).

3. dan: Westport - Leenane (↔ 52 km).

Med kolesarjenjem do Louisburgha vas bodo navdušili številni majhni otočki obale Clew Bay. Bilo naj bi jih 365 - po eden za vsak dan v letu. Po kosilu vas čaka zanimivost tedna - osupljiva dolina Delphi s številnimi jezeri in pokrajino kot iz razglednice. Nad dolino se vzpenja Ben Burry, najvišja gora v pokrajini Connemara. Kolesarjenje zaključite v vasici Leenane ob Killary Harbour, irskem edinem fjordu. (Z, V, N).

4. dan: Leenane - Clifden (↔ 58 km).

Tokrat kolesarite naravnost v srce Connemare in med drugim obiščete tudi izjemni samostan Kylemore Abbey, ker prebivajo redovnice Benediktinskega reda, do leta 2010 pa je služil tudi kot dekliška šola z internatom. Po ogledu samostana kolesarite po mirnih stranskih poteh do obmorske ribiške vasice Cleggan, kjer si lahko privoščite kosilo. Popoldne vas razgledna obalna cesta vodi do prestolnice Connemare - mesta Clifden, kjer boste preživeli naslednje dve noči. Clifden je ljubko in živahno mesto umetniških galerij, kavarn, pubov in restavracij, staro več kot 200 let. (Z, N).

5. dan: Prosti dan v Clifdenu.

Dan je namenjen počitku in uživanju v številnih aktivnostih, ki jih nudi mesto (sprehod, igra golfa, jahanje...). Lahko pa ga preživite tudi na eni izmed prelepih peščenih plaž ob morju nedaleč. Uživate lahko v obisku muzeja, galerij, knjigarn, kavarn... Zvečer pa so na voljo številni lokali z živo glasbo. (Z, N).

6. dan: Clifden - Aransko otočje (↔ 58 km).

Iz Clifdena kolesarite vzdolž lepih obvodnih poteh, prečkate divje močvirje - šotišče, v ozadju pa občudujete gorovje "Twelve Benns". Popoldanska vožnja vas pelje skozi geltsko govoreče področje do mesta Rossaveel, kjer vas čaka trajekt, kolesarite po slikoviti poti skozi močvirnato področje. S trajektom se nato odpeljete do največjega Aranskega otoka Inis Mor, kjer boste prenočili. (Z, N).

7. dan: Aransko otočje - Rossaveel - Galway (↔ 35 km).

Cel dan boste lahko spoznavali otok z mnogimi starodavnimi utrdbami in znamenitostmi. Popoldne povratek na celino, od koder sledi prevoz do Galwaya. (Z, N).

8. dan: Galway.

Zaključek potovanja in individualni povratek domov. (Z).

Cena

Cena na osebo v dvoposteljni sobi: 

Odhodi vsak dan od 1.5. do 30.9.2024.

1.115 € (maj, junij in september)
1.165 € (julij in avgust)
350 € doplačilo za enoposteljno sobo (ko potuje več oseb)                                          

Cena vključuje: sedem nočitev v manjših hotelih in penzionih, v dvoposteljnih sobah TWC, sedem zajtrkov (tipični polni irski zajtrk), zemljevid z vrisano potjo in podrobnostmi, prevoz prtljage med hoteli, vozovnico za trajekt na Aranske otoke, prevoz Galway-Clonbur in Rossaveel-Galway, 24-urno telefonsko pomoč, organizacijo potovanja in DDV.

Doplačila po želji: najem kolesa 100 € (s 24 prestavami in kolesarsko torbo), najem električnega kolesa 250 €, dodatne nočitve na vprašanje. Okvirni znesek za dnevne malice - cena kosila od 15 € do 20 € in večerje po ceni med 25 € in 35 €.

Cena ne vključuje: vstopnin, pijač in ostalih izdatkov, ki niso vključeni v ceno aranžmaja.

Obvezno doplačilo: strošek prijave 15 € (na prijavo).

Potovanje organizira naš irski partner.

Zavarovanja

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek Zavarovanja rizika odpovedi in bo obračunan skladno z doplačili na končno ceno rezervacije za vse osebe na rezervaciji, če se stranka zanj odloči.

Celostna informacija o zavarovanju odpovednega rizika - Evropsko zavarovanje:

Dodatne informacije

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 8.12.2023. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 30 dni pred odhodom preostanek poračunane končne skupne cene

Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov. Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja. Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Potovalni dokument: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

Tja & Nazaj

Kako do izhodiščne točke vašega potovanja (Galway)?
Z letalom: neposredna povezava iz Trsta do letališča v Dublinu, prevoznik RyanAir. Nato z avtobusom do postaje Heuston Station (Dublin). Od tu pa naprej z vlakom v Galway. Priporočamo, da si vozovnico za vlak rezervirate preko interneta.
Ali neposredno z avtobusom z letališča v Dublinu do Galwaya, cena med 15 - 25 €.


Natisni  

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.