Večer v Bruggeu - kolesarska tura Flandrija

Kolesarjenje po Flandriji vas bo enostavno očaralo - tako s ponekod še nedotaknjeno naravo kot s kulturo in umetnostjo.

Presežki ture:

  • Bruselj, šarmantno mesto z obilico kulture in zgodovine
  • Leuwen, belgijska prestolnica piva
  • Gent s krasno katedralo in slovitim oltarnim triptihom
  • renesančni Bruges (na seznamu svetovne dediščine Unesco)
  • čudovita sanjava pokrajina, mestni parki in tržnice
  • čokoladnice v vsaki vasi

S kolesi po Flandriji

Helia potovanja
od 575 €
Odhod
sobote in nedelje od 27.4. do 7.9.2024
Trajanje
6 noči / 7 dni
Država
Belgija
Začetna točka
Bruselj
Dolžina
275 km
Težavnost
1

Biseri zahodne Belgije s kolesom

Potovanje s kolesi po Flandriji je turistična klasika za vsakogar. Ravna pokrajina Flandrije vas bo očarala, tako s ponekod še nedotaknjeno naravo kot s kulturo in umetnostjo. Kolesarska tura poteka skozi prelepo pokrajino, navdušile vas bodo kulturne znamenitosti, muzeji, kulinarične specialitete v odličnih restavracijah in kot ''pika na i'' svetovno mesto Bruselj. Dežela piva in pravih čokoladnih pralinejev.

Narava poti: skoraj v celoti mirne ceste, kolesarske steze, lahke in ravne. Primerno za vse kolesarje kot družine z otroci.

Program

1. dan: Individualni prihod v Bruselj.

Bruselj ni tako mesto kot Pariz, London ali Rim, a vas bo kljub temu očaralo s svojim šarmom, s svojimi kulturnimi in zgodovinskimi znamenitostmi. Ne pozabite si ogledati znamenitega fantka, ki lula. (N)

2. dan: Bruselj - Mechelen (↔ 65 km, višinske razlike so zanemarljive, le ta dan je en vzpon v višini 50 m).

Kolesarjenje do mesta Leuven, ki slovi po najstarejši belgijski univerzi in po proizvodnji piva. Pot se bo nadaljevala do Mechelena, ki leži ob reki Dijle in ima številne pomembne zgodovinske znamenitosti, zgrajene v času srednjeveške Burgundije. Obiskati velja katedralo Sv. Rombouts, palače Margarete Yorške in Margarete Avstrijske in tudi muzej igrač. (Z, N)

3. dan: Mechelen - Bornem/Puurs (↔ 32-38 km).

Današnji kolesarski dan pot teče vzdolž rek Rupel in Schelde do Bornema. Zaradi krajše trase je dovolj časa tudi za 15 minutno vožnjo z vlakom do Antwerpna, metropole mode in modnih trendov, mesta z bogato kulturno in zgodovinsko preteklostjo, centra brušenja diamantov na svetu, itd.... (Z, N)

4. dan: Bornem/Puurs - Gent/Melle (↔ 58-64 km).

Dan namenjen ogledu Genta, kulturnega središča Flandrije. Sprehodite se po starem pristanišču, obiščite trdnjavo ''Gravensteen'', nekoč srednjeveški grad in domovanje Gentskih grofov, danes pa najpomembnejša znamenitost mesta. V katedrali Sv. Bavo si oglejte svetovno znano sliko oltarni triptih Jan van Eycka. (Z, N)

5. dan: Gent/Melle - Bruges (↔ 52-58 km).

Kolesarjenje po čudoviti pokrajini do Brugesa, katerega stari del mesta je bil postavljen na Unescov seznam svetovne dediščine. Uživajte na sprehodu skozi številne mestne parke, prikupne uličice in tržnice, kupite znano belgijsko čokolado v eni izmed številnih trgovinic s čokolado, itd. (Z, N)

6. dan: Bruges - De Haan - Bruges (↔ 55 km).

Najprej vzdolž kanalov do pristanišča Oostend in nadalje do obalne vasice De Haan, kjer prosti čas za kopanje in sončanje. Vzamete pa si lahko tudi prosti dan za nakupovanje - v tem primeru se peljete za ladjo po kanalih, si ogledate pokrajino s kočije, obiščete muzeje ali pa se peljete z vlakom do Ostenda. (Z, N)

7.dan: Zaključek potovanja oziroma možnost podaljšanja.

Povratek v Bruselj možen z direktnim vlakom (vožnja traja približno 1 uro, vozita 2 vlaka na uro) ali s transferjem (vožnja traja 1 h 15 min, odvisno od prometa). (Z)

Cena

Cena na osebo:
Prihodi: vsako soboto med 27.4. do 7.9.2024 in vsako nedeljo med 7.7. do 18.8.2024

  27.4.-7.6.2024 in
19.8.-7.9.2024
8.6.-18.8.2024
dvoposteljna soba 575 € 625 €
enoposteljna soba 845 € 895 €


Cena vključuje: šest nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi TWC v hotelih 3*/4*, prevoz prtljage med hoteli (en kos do 20 kg po osebi), potovalno dokumentacijo - zemljevid in opis poti v angleškem jeziku (en na sobo), držalo za knjižico. Pomoč po telefonu med potovanjem, organizacijo potovanja in DDV.

Doplačila po želji: najem hibridnega kolesa 75 € (klasično potovalno kolo z 21 prestavami in stransko torbo), električno kolo 150 €. Transfer Bruges - Bruselj (samo ob petkih in sobotah 65 €, odhod ob 10. uri dopoldan). Dodatne noči na vprašanje.

Cena ne vključuje: individualnega prihoda / odhoda, vstopnin, pijač, dodatnih obrokov in ostalih izdatkov, ki niso vključeni v ceno potovanja.

Obvezno doplačilo: strošek prijave 15 € (na prijavo), turistična taksa v mestih Bruges in Bruselj (cca 2,12 € na osebo na dan).

Zavarovanja

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Znesek odpovednega rizika znaša 48 € na osebo.

Celostna informacija o zavarovanju odpovednega rizika - Evropsko zavarovanje:

Dodatne informacije

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 15.10.2023. Potovanje organizira naš belgijski partner. Veljajo drugačni pogoji odpovedi v delu, ki se nanaša na lestvico odpovednih stroškov.

Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 30 dni pred odhodom preostanek poračunane končne skupne cene

Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme/lokalne/naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah ali vreme.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih prevoznikov. Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Potovalni dokument: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

Tja & Nazaj

Kako do izhodiščne točke vašega potovanja (Bruselj)?

  • z letalom: neposredna letalska povezava Ljubljana-Bruselj.
  • z vlakom: zelo dobra povezava Ljubljana - Bruselj (planer potovanja). Železniška postaja v Bruslju je od vašega prvega hotela oddaljena le kilometer.
  • z busom: direkten avtobus iz Maribora, 20 ur, cena 110 €.
  • z avtom: v eno smer 1.150 km (Ljubljana-Salzburg-Stuttgart-Luxembourg-Bruselj), vožnja traja do dvanajst ur, približen strošek goriva in cestnin v eno smer 170 €.

Kolesa

Potovanja se lahko udeležite s vojim ali najamete naše kolo. Najem omogoča brezskrbno kolesarjenje - če pride do okvare, takoj dobite nadomestno kolo in še naprej uživate v potovanju. Ob najemu električnega kolesa, spremljevalci poskrbijo tudi za polnjenje baterije in vsakodnevno pripravo kolesa. Ko se dan začne, preprosto sedete na že "ogreto" kolo. 

Najamete lahko standardno potovalno kolo ali električno treking kolo

Standardno kolo

standardno kolo vos

Kolesa so prirejena posebej za udobna kolesarska potovanja. Lahki trekingi imajo 21 prestav, števec, vključena je 24 litrska potovalna torba in ključavnica.

ebike vos

Električna kolesa so odlična za kolesarske ture. Touring okvir omogoča udobno daljšo vožnjo. Imajo sedem elektronskih prestav, avtonomija baterije je 70 km. Tudi ta so opremljena s potovalnimi torbami in ključavnico.

Helia potovanja

Natisni  

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.