Grad na kolesarski turi ob Muri

Individualno kolesarsko potovanje od Murinega izvira visoko v Turah do slovenske meje v Radgoni.

Presežki potovanja:

 • visokogorska dolina Mure obdana s slapovi
 • vožnja ob ozkotirni železnici iz Lunagua
 • Mestni trg v Murau
 • muzej lesa
 • staro središče Judenburga
 • obisk pivovarne Gössauer v vročih poletnih dneh
 • postanek v idiličnem štajerskem Frohleitnu
 • nakup bučnega olja na kmetijah

Ob Muri

Helia potovanja
od 799 €
Odhod
vsak dan od 27.4. do 21.9.2024
Trajanje
6 noči / 7 dni
Država
Avstrija
Začetna točka
St. Michael in Lungau
Dolžina
330 km
Težavnost
2

Ob Muri od izvira do domače Radgone v enem tednu

Le nekaj kilometrov od izvira Mure na Solnograškem se začne kolesarska pot, ki sodi med najlepše v Evropi. Vodi iz Alp v Panonsko nižino; od encijanov do vinske trte. V šestih etapah se v hladu ob reki spustite od gorskih kmetij do slovenske meje. In videti je veliko: gradove, njihove ostanke, alpske vasice, nenavadne muzeje, pivovarne, kjer boste pogasili žejo, do baročnega Gradca…

Narava poti: kolesarsko potovanje poteka po kolesarski stezi in mirnih stranskih poteh, nekaj gričev okrog Judenburga, sicer raven teren ob reki.

Program

1. dan: Individualni prihod v St. Michael im Lungau, rudarsko mesto iz 12. stoletja.

Srečanje s predstavnikom agencije, predaja dokumentov in prevzem najetih koles. (N)

2. dan: St. Michael – Murau (↔ 55 km).

Jutranja etapa vodi do Tamswega, ki slovi po odlično ohranjenem starem mestnem jedru. Tema dneva je raznovrstnost lesa – občudujete ga v lepo tesanih balkonih kmetij, mostovih, rezljanih znamenjih ob cesti ali v posebnem muzeju v Sv. Ruprehtu. Ogledali si boste tudi most z najdaljšim lesenim lokom na svetu. Večerni sprehod po baročnem mestecu Murau. (Z, N)

3. dan: Murau – Judenburg/okolica (↔ 65 km).

Razgiban dan z več krajšimi vzponi. Dopoldne kolesarjenje skozi soteske reke v Nizkih Turah. Mimo ruševin starih gradov nadaljujete do Judenburga. Mesto, ki ga Slovenci poznamo po uporu vojakov ob koncu prve svetovne vojne, si ogledate med popoldanskim sprehodom. (Z, N)

4. dan: Judenburg/okolica – Bruck an der Mur/Oberaich (60 km).

Murau zapustimo mimo vojaškega letališča in blizu nekdanjega avtomobilskega dirkališča v Zeltwegu. Ta dan se dolina reke Mure zoži. Ogled dneva bo namenjen muzeju pivovarne Gösser in seveda degustacija različnih vrst piva. Ogled univerzitetnega mesta Leobna. Večerni sprehod vas mogoče vodi na mogočni grad, ki stoji nad Bruckom na Muri. (Z, N)

5. dan: Bruck an der Mur/Oberaich – Graz/okolica (↔ 60 km).

Kolesarjenje ob Muri dopoldne poteka med hribi in soteskami. Čakajo vas lepa narava, številne kmetije, sadovnjaki. Ogled muzeja na prostem, s stavbami in kulturno dediščino iz vse Avstrije. Kolesarjenje do Gradca, evropskega mesta kulture leta 2003. Sprehod po mestu s številnimi ostanki iz zgodovine in modernimi stavbami, ki razburjajo domačo in tujo javnost, kot sta 'prijazni vesoljček' in otok na Muri. Potem še vzpon z edinstvenim dvigalom na mestni grad, ki je simbol mesta. (Z, N)

6. dan: Graz/okolica – Mureck (približno 65 km).

Kolesarjenje proti jugu in Lipnici, nato pa se boste zapeljali na ogled imenitnega gradu Seggau. Vtis knežjih soban in galerije dopolni obisk tristo let stare vinske kleti. Ob koncu dneva se že da dotakniti Slovenijo. (Z, N)

7. dan: Mureck – Bad Radkersburg (približno 25 km) in individualni odhod domov.

Zadnja, nezahtevna etapa ob Muri vodi skozi mrtvice in mokrišča reke od avstrijske Radgone. Tura se tu zaključi in sledi indvidualni odhod domov ali povratek na izhodišče. (Z)

Cena

Cena potovanja na osebo:

 • Tip namestitve A: hoteli in gostišča 3*/4*
 • Tip namestitve B: hoteli, gostišča in penzioni 3*
  27.4.-3.5.2024 in
14.9.-21.9.2024
4.5.-17.5.2024 in 7.9.-13.9.2024 18.5-6.9.2024
Tip A 989 € 1.049 € 1.099 €
Tip B 799 € 879 € 929 €

Cena vključuje: šest nočitev v zajtrkom v dvoposteljnih sobah TWC v namestitvi izbranega tipa, prevoz prtljage med hoteli, potovalno knjižico v tujem jeziku z zemljevidi (ena na sobo), GPS datoteke, srečanje s predstavnikom partnerske agencije, pomoč po telefonu, organizacijo potovanja in DDV

Doplačila po želji: najem kolesa 99 € (klasično potovalno kolo z 21 prestavami in stransko torbo, ki jo lahko nosite s seboj), najem električnega kolesa 259 €. Transfer Bad Radkersburg–St. Michael prevoz kolesa vključen (vsak ponedeljek, sredo, petek in soboto ob 14. uri in vsako nedeljo ob 11. uri, vožnja traja približno štiri ure, 79 € na osebo (kolo vključeno) - nujna najava ob prijavi in plačilo na licu mesta). Enoposteljna soba - tip namestitve A: 209 €, tip namestitve B: 199 €.

Obvezna doplačila: strošek prijave 15 € (na prijavo). Turistična taksa (plačila direktno v hotelih).

Popusti (popusti se upoštevajo pri osnovni cene in ne pri doplačilih): za otroke na vprašanje.

Zavarovanja

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Znesek odpovednega rizika je odvisna od končne cene glede na sezono.

Celostna informacija o zavarovanju odpovednega rizika - Evropsko zavarovanje:

Dodatne informacije

Potovanje organizira naš avstrijski partner. Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 25.10.2023.

Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 30 dni pred odhodom preostanek poračunane končne skupne cene

Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne/naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, reki ali vremena.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Potovalni dokument: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

Tja & Nazaj

Kako do izhodiščne točke vašega potovanja - St. Michael in Lungau?

 • z vlakom: do Salzburga, nato s poštnim avtobusom do St. Michaela.
 • z avtom: z avtom prek turske avtoceste dve uri, približno 180 km iz Ljubljane. Parkiranje: Carport, 20 € na teden.

Nazaj - možnosti povratka v regijo Lungau:

 • vlak do Salzburga, potem avtobus ali taxi do Lungaua
 • taxi transfer z našim partnerjem. Transfer Bad Radkersburg–St. Michael prevoz kolesa je vključen vsak ponedeljek, sredo, petek in soboto ob 14. uri in vsako nedeljo ob 11. uri, vožnja traja približno štiri ure, 62 € na osebo (kolo vključeno) - obvezna je najava ob prijavi in plačilo na licu mesta.

Ciclo prevoz

Mura Ciclo Express: nudimo vam prevoz do osem oseb s kolesi do izhodišča v St. Michaelu in povratek iz Radgone. Datum odhoda po vaši izbiri, za cenovno ponudbo nam pošljite e-pošto z navedbo datuma in velikostjo skupine.

Helia potovanja

Natisni  

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.