Kolesarska tura Provansa

Lahko kolesarsko potovanje za ljubitelje vsega lepega.

Presežniki potovanja:

  • papeški Avignon
  • akvedukt Pont du Gard
  • širni sadovnjaki in vinogradi
  • Van Goghov Arles
  • naravni rezervat Camargues s prosto živečimi živalmi

Provansa in Camargue

Helia potovanja
od 845 €
Odhod
ob sobotah od 30.3. do 26.10.2024
Trajanje
8 dni / 7 noči
Začetna točka
Avignon
Dolžina
265 km
Težavnost
2

Najlepši kotički francoskega juga

Ob imenu Provansa najbrž pomislite na široka polja cvetoče sivke, Van Goghove impresije toplih sončnih žarkov in rdečilo bogatega vina. Mogočno obzidani papeški Avignon, šarmantni Arles z znamenito rimsko areno in Baux de Provence so kulturna središča južne Francije. Neokrnjene narave se boste naužili med divjimi konji v parku Camargue, kulinaričnih specialitet in dobre kapljice v malih podeželskih hotelih ob poti. Kolesarili boste po stranskih podeželskih cestah, pretežno po neasfaltiranih poteh. Primerno za kolesarje z nekaj kondicije.

Narava poti: prvi in zadnji dan nekaj gričev, sicer po ravnini, nezahtevna tura. Stranske, tudi netlakovane poti, z malo prometa. Okrog mest nekaj več avtomobilskega prometa.

Program

1. dan: Individualni prihod v Avignon.

6.Prihod v Avignon, namestitev v hotelu in prosti čas za ogled mesta. Brezplačna uporaba hotelskega bazena in parkiranje pri hotelu. (N)

2. dan: Avignon – Arles (↔ 50 - 55 km).

Srečanje s predstavnikom lokalnega organizatorja ob 9.30 uri. Prva etapa kolesarjenja vodi iz Avignona na jugozahod, mimo številnih vinogradov skozi tipične sredozemske vasice do očarljivega mesteca Saint-Rémy de Provence. Vincent Van Gogh je tu preživel eno leto in naslikal številna dela. Tu se je rodil francoski zdravnik, astrolog in jasnovidec Nostradamus. Naslednji kraj, kjer se lahko ustavite, je čudovita utrjena vasica Baux de Provence (grad Grimaldijev). Vaš današnji cilj je Arles, vzemite si čas za obisk rimskega amfiteatra (kjer se še redno odvijajo provansalske borbe s bikom, a bik ni ubit), ali pa preprosto sedite v eni od številnih priljubljenih kavarn na Place du Forum. Arles je tudi mesto, kjer je živel Van Gogh med leti 1853 do 1890, in kjer je naslikal mnoga svoja najbolj znana dela. (Z, N)

 

3. dan: Arles – Les Saintes-Marie de la Mer (↔ 40 km).

Dopoldne vožnja na jug proti narodnemu parku Camargue, mimo številnih lagun in riževih polj. Rečna delta (največja v Evropi!) je močvirnata, tu domuje na stotine vrst ptic, flamingov, tu živijo znani kamargijski konji. Zaključite v Saintes Maries de la Mer, znamenitem romskem romarskem kraju. (Z, N)

4. dan: Les Saintes-Marie de la Mer - Saint-Gilles (↔ 40 km).

Raziskujte narodni park Camargue, obsežna riževa polja na poti do Saint-Gillesa. Obiščite romansko opatijo oz. samostan Sv. Gilesa iz 7. stoletja, ki je uvrščena na seznam svetovne Unescove dediščine. (Z, N)

5. dan: Saint-Gilles – Remoulins (↔ 42 km).

Vožnja proti severu po podeželskih cestah skozi vinorodno pokrajino do znamenitega rimskega akvadukta Pont du Gard. Akvadukt na treh nivojih je star 2000 let, je popolnoma ohranjen in na seznamu Unescove svetovne dediščine. V Remoulinsu ostanete 2 noči. (Z, N)

6. dan: Remoulins - Uzes - Remoulins (↔ 42 km).

Po manjših cestah, ki vijugajo skozi čudovito pokrajino, boste prispeli do Uzes, eno najlepših vasi v Provansi. Vzemite si čas za sprehod in obisk trga Place aux Herbes (lokalni želiščni trg), občudujte obnovljene fasade iz časa renesanse in se povzpnite na impresivno mestno palačo (Palais Ducal) ter uživajte v razgledu daleč naokoli.

7. dan:  Remoulins – Avignon (↔ 50 km).

Vožnja skozi vinogradniško pokrajino, z vmesnim postankom v Castillon du Gard in ob reki Rhoni povratek v Avignon. (Z, N)

8. dan: Po zajtrku zaključek potovanja. (Z)

Cena

Cena na osebo:

Odhodi ob sobotah: 30.3. - 26.10.2024. Odhod je ob doplačilu 120 € mogoč tudi na druge dneve v tednu.

Sezona I:   21.9. - 26.10.2024   845 €
Sezona II:  30.3. - 21.6. in 31.8. - 20.9.2024   985 €
Sezona III: 22.6. - 30.8.2024   1.005 €


Cena vključuje: sedem nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah TWC, trikrat v skrbno izbranih hotelih 3* in štirikrat v hotelih 4*, turistično takso, prevoz prtljage med hoteli. Potovalno dokumentacijo, pozdravno srečanje na začetku potovanja, obsežno knjižico (ena na sobo) z zemljevidi in opisom poti v tujem jeziku, pomoč po telefonu, organizacijo potovanja in DDV.

Doplačila po želji: polpenzion (sedem večerij s tremi hodi) 260 €, najem kolesa 100 € (z 21 prestavami), najem električnega kolesa 250 €, enoposteljna soba 350 € (velja za vse sezone).

Cena ne vključuje: večerij, pijač, vstopnin in ostalih izdatkov, ki niso vključeni v ceno aranžmaja.

Obvezna doplačila: strošek prijave 15 € (na prijavo).

Gostje, ki pridejo s svojim avtomobilom, lahko parkirajo brezplačno na parkirišču prvega hotela v Avignonu, parkirišče se nahaja izven centra mesta.

Zavarovanja

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Znesek odpovednega rizika znaša je odvisen od cene v izbrani sezoni.

Celostna informacija o zavarovanju odpovednega rizika - Evropsko zavarovanje:

Zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo.

Celostna informacija o zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini CORIS:

Dodatne informacije

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 10.11.2023. Potovanje organizira naš francoski partner. Veljajo drugačni pogoji odpovedi, v delu, ki se nanaša na lestvico odpovednih stroškov.

Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 30 dni pred odhodom preostanek poračunane končne skupne cene

Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov. Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja. Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Potovalni dokument: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

Tja & Nazaj

Kako do izhodiščne točke vašega potovanja (Avignon)?

Z avtom: z avtom mimo Benetk in Genove po Azurni obali do Avignona, približen strošek potovanja v eno smer 250 €, razdalja 1.050 km, okoli enajst ure vožnje. Planer potovanja. Avto lahko parkirate na varovanem parkirišču v bližini prvega hotela (približno 20 € na dan; plačilo na licu mesta).

Z vlakom: iz Ljubljane do Avignon TGV postaje ali do železniške postaje v centru mesta. Železniška postaja v centru Avignona je od hotela oddaljena približno pet minut hoje, TGV železniška postaja je od mestnega središča / hotela oddaljena približno 15 minut vožnje s taksijem, ki vozi vsakih 15 minut (stane približno 2 € na osebo).

Z letalom: Ljubljana - Paris - Avignon - Caumont (od letališča Caumont do mestnega središča / hotela približno 15 minut vožnje s taksijem). Letalska družba Air France.

Helia potovanja

Natisni  

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.