katedrala v Regensburgu zvečer

Kolesarsko turni pred-priključek na turo do Dunaja!

Presežki potovanja:

  • vso pot odlična kolesarska steza
  • idilična bavarska mesteca in vasi
  • vrč pravega bavarske piva po kolesarjenju
  • mogočni zgodovinski spomeniki

Bavarska Donava

Helia potovanja
od 349 €
Odhod
dnevno od 01.04. - 31.10.2023
Trajanje
4 noči / 5 dni
Država
Nemčija
Začetna točka
Regensburg
Dolžina
153 km
Težavnost
1

Kolesarsko potovanje po pravi Bavarski ob mladi Donavi

Kolesarska potovanja ob Donavi so zelo priljubljena in bavarski del Donave ni nič manj zanimiv kot južno nadaljevanje do Dunaja! Med kolesarskimi počitnicami na Bavarsko - Donavski kolesarski poti boste šli skozi rodovitno ravnico Gäuboden na desni in vznožje Bavarskega gozda na levi, kjer reka išče pot proti jugovzhodu. Mimo Straubinga, osrčja Gäubodena, se odpeljete do Deggendorfa, prehoda v Bavarski gozd in na koncu pridete do mesta Passau s tremi rekami.

Narava poti: skoraj v celoti tlakovane poti, kolesarske steze in ravnina. Lahka kolesarska tura, zato tudi zelo primerna za družine oziroma začetnike.

V naši spletni trgovini lahko kupite odličen kolesarski vodnik založbe Esterbauer v nemškem ali angleškem jeziku.

Program

1.dan: Individualni prihod v zgodovinski Regensburg.

Obiščite pomembne spomenike zgodovinskega starega mesta (UNESCO svetovna dediščina) s „Steinernen Brücke“ (kamnitim mostom), najstarejšim mostom v Nemčiji. Velika znamenitost je impozantna katedrala, katere gradnja se je začela v 8. stoletju in dogo gostila velike cerkvene dogodke. (N)

2. dan: Regensburg – Straubing (↔ 53 km).

Naj se kolesarjenje začne! Čez most Nibelung in drevored Walhalla prispete na urejeno kolesarsko pot "Tour de Baroque". do kraja Donaustauf. Kolesarili boste skozi od daleč opazen in slaven Walhalla (tempelj nemške gospode). Pot vas bo nadalje vodila skozi mesta Geisling in Straubing, znana po baročnih hišah in slikovitem mestnem trgu. Svetovnega slovesa in vreden ogleda je "Römische Schatzfund" v Gäuboden muzeju. (Z, N)

3. dan: Straubing – Deggendorf (↔ 40 km).

Današnja kolesarska etapa po dolini Donave je povsem ravninska. Čez Oberalteich dosežete Bogen am Fuße, obkrožen s strmim pogorjem Bogen. Pot nadaljuje do kraja Metten, kjer ob lepem vremenu lahko občudujete dvojna cerkvena vrata, ki se nežno svetijo, lepoto pa poudarja okoliška gričevnata dežela. Nočitev v mestu Deggendorf, ki pomeni vrata, ki vodijo v bavarski gozd. (Z, N)

4. dan: Deggendorf – Passau (↔ 60 km).

Tudi danes kolesarite po "baročni turi", videli boste najstarejši bavarski benedektinski samostan in prispeli v majhno vasico Winzer. V Osterhofnu se kolesarska pot malo spremeni, celo nekaj manjših vzponov bo. Sledi kolesarjenje po levi strani Donave vse do hidroelektrarne Kachlet. Po prečkanju reke prispete v čudovito, zgodovinsko mesto Passau. Baročno mesto s svojo veličastno lego med tremi rekami, Inn, Ilz in Donavo je nepozaben zaključek te kolesarske ture. (Z, N)

5. dan: Zaključek potovanja in odhod domov.

Potovanje lahko nadaljujete naprej do Dunaja ali celo do Budimpešte. (Z)

Cena

Cena na osebo:

 

1.4. - 9.4.2023

21.10. - 31.10.2023

10.4. - 14.5.2023 15.5. - 10.9.2023 11.9. - 20.10.2023
dvoposteljna soba 349 € 469 € 529 € 489 €
enoposteljna soba 499 € 619 € 679 € 639 €
         

Cena vključuje: štiri nočitve z zajtrkom v dvoposteljni sobi TWC v skrbno izbranih in udobnih hotelih in gostiščih 3* / 4* spremno potovalno knjižico (ena na sobo) v tujem jeziku s podrobnim zemljevidom. Prevoz prtljage med hoteli. GPS datoteke, pomoč po telefonu. Organizacijo potovanja in DDV.

Doplačila po želji: najem turnega kolesa 89 € (dve stranski kolesarski torbi/kolo in ena sprednja torba/sobo), najem električnega kolesa 189 € (ena stranska kolesarska torba/kolo in ena sprednja torba / sobo).

Cena ne vključuje: turistične takse (plača se direktno v hotelih), vseh ostalih izdatkov, vstopnin, hrane in pijače, ki niso vključene v ceno programa.

Obvezna doplačila: strošek prijave 15 € (na prijavo).

Popust: za otroke na vprašanje.

Zavarovanja

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Znesek odpovednega rizika je odvisna od končne cene glede na sezono.

Celostna informacija o zavarovanju odpovednega rizika - Evropsko zavarovanje:

Zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo.

Celostna informacija o zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini CORIS:

Dodatne informacije

Potovanje organizira naš avstrijski partner. Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 14.12.2022.

Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom preostanek poračunane končne skupne cene

Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne/naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, reki ali vremena.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Potovalni dokument: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

Ciclo taxi

Nudimo vam prevoz do Regensburga, do osem oseb, skupaj s kolesi. Datum odhoda po vaši želji, pošljite povpraševanje.

Tja & Nazaj

Kako do izhodiščne točke vašega potovanja (Regensburg)?

Pregled vseh povezav med Ljubljano in Regensburgom.

  • z vlakom: zelo dobra povezava Ljubljana - Regensburg (planer potovanja).
  • z avtom: v eno smer 485 km po poti Ljubljana - Salzburg - München - Regsnburg (planer potovanja). Vožnja traja okoli 6 ur, približen strošek potovanja za osebni avto v eno smer: 130 €.
  • z busom, čez Müchnen, osem ur, 40 €. Prevoz koles je možen pri Flixbusu.

Povratek iz Passau v Regensburg:

  • z našim partnerjem: avtobus / kombi s kolesarsko prikolico. Odhod vsak dan ob 9:00 uri. Cena je 79 € po osebi (prevoz kolesa vključen), vožnja traja približno 2 uri.
  • z vlakom iz postaje Passau Hauptbahnhof do postaje Regensburg Hauptbahnhof, ena ura, cena okrog 30 € (prestopiti boste morali vsaj enkrat).

Helia potovanja

Natisni  

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.