katedrala v Regensburgu zvečer

Kolesarsko turni pred-priključek na turo do Dunaja!

Presežki potovanja:

  • vso pot odlična kolesarska steza
  • idilična bavarska mesteca in vasi
  • vrč pravega bavarske piva po kolesarjenju
  • mogočni zgodovinski spomeniki

Bavarska Donava

Helia potovanja
od 349 €
Odhod
vsak dan od 1.4. - 31.10.2024
Trajanje
4 noči / 5 dni
Država
Nemčija
Začetna točka
Regensburg
Dolžina
153 km
Težavnost
1

Kolesarsko potovanje po pravi Bavarski ob mladi Donavi

Kolesarske avanture ob Donavi so izjemno priljubljene, pri čemer bavarski del te reke ne zaostaja nič manj za južnim nadaljevanjem proti Dunaju! Med kolesarskimi počitnicami na Bavarsko - Donavski kolesarski poti boste prečkali rodovitno ravnico Gäuboden na desni strani in vznožje Bavarskega gozda na levi, medtem ko reka svojo pot nadaljuje proti jugovzhodu. Na poti boste kolesarili mimo mesta Straubing, ki je srce Gäubodna in se nato podali do Deggendorfa, ki predstavlja prehod v Bavarski gozd ter končno prispeli do mesta Passau, kjer se tri reke – Donava, Inn in Ilz – srečajo.

Narava poti: skoraj v celoti tlakovane poti, kolesarske steze in ravnina. Lahka kolesarska tura, zato tudi zelo primerna za družine oziroma začetnike.

V naši spletni trgovini lahko kupite odličen kolesarski vodnik založbe Esterbauer v nemškem ali angleškem jeziku.

Program

1. dan: Individualni prihod v zgodovinski Regensburg.

Prvi dan je namenjen individualnemu prihodu v zgodovinsko mesto Regensburg. Obiščete lahko pomembne spomenike zgodovinskega starega mesta, ki je del UNESCO svetovne dediščine, vključno s "Steinernen Brücke" (kamnitim mostom), ki je najstarejši most v Nemčiji. Velika znamenitost mesta je tudi impozantna katedrala, katere gradnja se je začela že v 8. stoletju in je gostila številne pomembne cerkvene dogodke. (N)

2. dan: Regensburg – Straubing (↔ 53 km).

Drugi dan se začne kolesarjenje! Čez most Nibelung in drevored Walhalla se odpravite na urejeno kolesarsko pot "Tour de Baroque", ki vas bo pripeljala do kraja Donaustauf. Med potjo boste občudovali znamenitosti, kot je slavni Walhalla (tempelj nemške gospode). Pot se nadaljuje skozi mesta Geisling in Straubing, ki sta znana po svojih baročnih hišah in slikovitem mestnem trgu. Med postankom si lahko ogledate tudi "Römische Schatzfund" v Gäuboden muzeju, ki je svetovnega slovesa. (Z, N)

3. dan: Straubing – Deggendorf (↔ 40 km).

Tretji dan vas čaka kolesarska etapa po ravninski dolini Donave. Pot vas bo vodila čez Oberalteich do Bogen am Fuße, ki je obdan s strmimi gorami Bogen. Nadaljevali boste do kraja Metten, kjer lahko  občudujete dvojna cerkvena vrata, okoliška gričevnata dežela pa le poudari njihovo lepoto. Nočitev bo v mestu Deggendorf, ki predstavlja vhodna vrata v bavarski gozd. (Z, N)

4. dan: Deggendorf – Passau (↔ 60 km).

Četrti dan nadaljujete s kolesarjenjem po "baročni turi". Med potjo boste obiskali najstarejši bavarski benediktinski samostan in prispeli v majhno vasico Winzer. Pot vas bo vodila skozi Osterhofen, kjer se bo kolesarska pot nekoliko spremenila in se boste soočili z nekaj manjšimi vzponi. Sledi kolesarjenje po levi strani Donave vse do hidroelektrarne Kachlet. Po prečkanju reke prispete v čudovito zgodovinsko mesto Passau, ki se nahaja med tremi rekami, Inn, Ilz in Donavo. Baročno mesto s svojo veličastno lego je nepozaben zaključek te kolesarske ture. (Z, N)

5. dan: Zaključek potovanja in odhod domov.

Peti dan je namenjen zaključku potovanja. Če želite, lahko svoje potovanje nadaljujete do Dunaja ali celo do Budimpešte. (Z)

Upamo, da vam bo potovanje nepozabno in boste uživali v vseh znamenitostih in doživetjih na tej čudoviti kolesarski turi ob reki Donavi.

Cena

Cena na osebo:

 

1.4. - 9.4.2024

21.10. - 31.10.2024

10.4. - 14.5.2024 15.5. - 10.9.2024 11.9. - 20.10.2024
dvoposteljna soba 399 € 518 € 578 € 538 €
enoposteljna soba 549 € 668 € 728 € 688 €
         

Cena vključuje: štiri nočitve z zajtrkom v dvoposteljni sobi TWC v skrbno izbranih in udobnih hotelih in gostiščih 3* / 4*, spremno potovalno knjižico (ena na sobo) v tujem jeziku s podrobnim zemljevidom. Prevoz prtljage med hoteli. GPS datoteke, pomoč po telefonu. Organizacijo potovanja in DDV.

Doplačila po želji: najem turnega kolesa 99 € (dve stranski kolesarski torbi/kolo in ena sprednja torba/sobo), najem električnega kolesa 229 € (ena dvostranska kolesarska torba/kolo in ena sprednja torba/sobo), prevoz z avtobusom Passau-Regensburg 79 €/osebo (vsak dan ob 9.00 zjutraj, trajanje 2 uri)

Cena ne vključuje: turistične takse (plača se direktno v hotelih), vseh ostalih izdatkov, vstopnin, hrane in pijače, ki niso vključene v ceno programa.

Obvezna doplačila: strošek prijave 15 € (na prijavo).

Popust: za otroke na vprašanje.

Zavarovanja

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Znesek odpovednega rizika je odvisna od končne cene glede na sezono.

Celostna informacija o zavarovanju odpovednega rizika - Evropsko zavarovanje:

Dodatne informacije

Potovanje organizira naš avstrijski partner. Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 30.10.2023.

Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 30 dni pred odhodom preostanek poračunane končne skupne cene

Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne/naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, reki ali vremena.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Potovalni dokument: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

Ciclo taxi

Nudimo vam prevoz do Regensburga, do osem oseb, skupaj s kolesi. Datum odhoda po vaši želji, pošljite povpraševanje.

Tja & Nazaj

Kako do izhodiščne točke vašega potovanja (Regensburg)?

Pregled vseh povezav med Ljubljano in Regensburgom.

  • z vlakom: zelo dobra povezava Ljubljana - Regensburg (planer potovanja).
  • z avtom: v eno smer 485 km po poti Ljubljana - Salzburg - München - Regsnburg (planer potovanja). Vožnja traja okoli 6 ur, približen strošek potovanja za osebni avto v eno smer: 130 €.
  • z busom, čez Müchnen, osem ur, 40 €. Prevoz koles je možen pri Flixbusu.

Povratek iz Passau v Regensburg:

  • z našim partnerjem: avtobus / kombi s kolesarsko prikolico. Odhod vsak dan ob 9:00 uri. Cena je 79 € po osebi (prevoz kolesa vključen), vožnja traja približno 2 uri.
  • z vlakom iz postaje Passau Hauptbahnhof do postaje Regensburg Hauptbahnhof, ena ura, cena okrog 30 € (prestopiti boste morali vsaj enkrat).

Helia potovanja

Natisni  

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.