sončni zahod nad vinogradom kolesarjenje toskana

Kolesarjenje po prelepem toskanskem kmečkem okolju, znano po vinu Chianti in kjantarcah.

Presežki ture:

  • tipično toskansko podeželje
  • Firence; zibelka Renesanse, veličastnih umetniških del in izjemne arhitekture
  • ostala znana mesta kot so Siena, Rada in Greve in Chianti

Kolesarjenje po Toskani

Helia potovanja
od 850 €
Odhod
odhodi ob sobotah od 30.3. do 12.10.2024
Trajanje
8 dni / 7 noči
Država
Italija
Začetna točka
Pisa
Dolžina
220 / 275 km
Težavnost
2

Klasična Toskana z biciklom

Toskana je najbrž najbolj znana italijanska pokrajina. Tu sta Michelangelo in Leonardo da Vinci ustvarila svoja najboljša dela. Neštete palače in drugi spomeniki preteklosti vam bodo za kažipote med kolesarjenjem po južni Toskani. V zgodnji pomladi ali jeseni boste lahko v najboljši meri uživali v prijetni klimi, prav posebni svetlobi, okusnih jedeh in odličnih vinih italijanskega paradiža. To je kmečko okolje, znano pretežno po vinu, čeprav boste uživali tudi v drugih gastronomskih posebnostih podeželja.

Narava poti: kolesarjenje po Toskani je lepo a pokrajina je gričevnata z nekaj ležernimi dolinskimi etapami. Stranske, tudi netlakovane poti (95 % asfaltiranih in 5 % netlakovanih poti). Okrog mest več avtomobilskega prometa.

Program

1. dan: Individualni prihod v Piso.

Individualni prihod. Mesto slovi po vsem svetu po čarobnem trgu Piazza dei Miracoli z značilnim poševnim stolpom, zvonikom mestne katedrale. Od leta 1987 je del Unescovega seznama svetovne dediščine, poleg velikega števila spomenikov ponuja tudi prijazno in živahno vzdušje univerzitetnega mesta. (N)

2. dan: Pisa – Lucca (↔ 25/45 km).

Naj se kolesarjenje po Toskani začne! Vrtite pedala proti severu ob reki Serchio za lažjo etapo. Za tiste, ki si želijo nekoliko daljšo pot, se lahko pred prihodom v Lucco odpravite proti jezeru Massaciuccoli.

3. dan: Lucca – Montecatini (↔ 45 km).

Po panoramski cesti pridete do vasice Collodi in mesta Pescia. V Collodiju, kjer je avtor Pinocchija preživel svoje otroštvo, lahko obiščete slavni park Pinocchia (ustanovljen leta 1962) in aristokratsko vilo Garzoni. V Pescii lahko uživate v mirnem sprehodu med cerkvami, palačami, renesančnimi dvorci in lokalno cvetlično tržnico. (Z, N)

4. dan: Krožna tura Montecatini Terme (↔ 60 km).

Današnja pot vam spet ponuja dve možnosti. Lahko se sprostite v enem najbolj znanih termalnih mest v Evropi in se sprehodite po ozkih uličicah starega mestnega jedra, ki leži na hribu in do njega pridete po značilni žičnici. Sicer pa vas bo slikovita pot vodila med vilami družine Medici, oljčnimi nasadi, vinogradi in čudovitimi zgodovinskimi kmetijami, mimo Vincija, Leonardove rojstne hiše (možen obisk muzeja). (Z, N)

5. dan: Montecatini – Firence (↔ 50/60 km).

Danes se morate odločiti, ali želite začeti vrteti pedala neposredno iz Montecatinija ali skrajšati pot s kratkim vlakom do Pistoie, bogate z romanskimi in renesančnimi spomeniki (zlasti cerkva) in z enim izmed najbolj osupljivih trgov v Italiji: Piazza del Duomo (Trg katedrale). Od tu nazaj na sedlo, do Firenc. (Z, N)

6. dan: Firence.

Prost dan. Od vas se bo odvisno, kako boste preživeli svoj čas v enem najlepših mest na svetu! Firence so slovita prestolnica Toskane. Po krajši dnevni etapi boste imeli dovolj časa, da si ogledate številne znamenitosti in umetnine, ki so jih v renesansi ustvarili svetovno znani umetniki. Pogosto je omenjeno kot rojstno mesto Italijanske Renesanse in je bilo dolgo pod vladavino družine Medici. Najlepše je zvečer, ko se iz njega umaknejo množice dnevnih obiskovalcev. Privoščite si torej sončni zahod ob Arnu … (Z, N)

7. dan: Florence – Empoli – Pisa (↔ 40/65 km ali 65/40 km z vlakom).

Danes lahko izbirate, ali začnete vrteti pedala neposredno iz Firenc in dosežete Piso z vlakom iz Empolija ali pa se z vlakom odpeljete do Empolija in se odpeljete do Pise ob reki Arno. (Z, N)

8. dan: Pisa

Po zajtrku zaključek potovanja. (Z)

Cena

Cena na osebo:

Odhodi ob sobotah od 30.3. do 12.10.2024

 
Sezona 1:
30.3.-19.4. in
28.9. - 12.10.2024

Sezona 2:
20.4 - 10.5. in
7.9. - 27.9.2024
Sezona 3:
11.5. - 6.9.2024

Kat. B dvoposteljna soba 850 € 980 € 1.030 €
Kat. B enoposteljna soba 1.150 € 1.280 € 1.330 €
Kat. A dvoposteljna soba 950 € 1.080 € 1.130 €
Kat. A dvoposteljna soba 1.280 € 1.410 € 1.460 €


Kategorija A: hoteli 3*/4*
Kategorija B: hoteli 3* in družinski hotel 2* v Lucci 

Cena vključuje: sedem nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah TWC v omenjenih kategorijah, prevoz prtljage med hoteli, potovalno dokumentacijo v digitalni obliki z zemljevidi in opisom poti v tujem jeziku, pomoč po telefonu, organizacijo potovanja in DDV.

Doplačila po želji: najem klasičnega touring kolesa 110 € (s 27 prestavami), najem električnega kolesa 270 €, čelada 15 €, dodatne noči v Pisi med 70-100 € (na vprašanje).

Obvezna doplačila: strošek prijave 15 € (na prijavo).

Cena ne vključuje: lokalne turistične takse (okvirno 20 € - 25 € na osebo na teden, plačilo na licu mesta), prevozov z vlakom, kosil, večerij, vstopnin in ostalih osebnih izdatkov.

Potovanje organizira naš italijanski partner, velja drugačna lestvica stroškov odpovedi.

Najmanjše število prijavljenih: 2 osebi.

Zavarovanja

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek Zavarovanja rizika odpovedi in bo obračunan skladno z doplačili na končno ceno rezervacije za vse osebe na rezervaciji, če se stranka zanj odloči.

Celostna informacija o zavarovanju odpovednega rizika - Evropsko zavarovanje:

Dodatne informacije

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 10.11.2023. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 30 dni pred odhodom preostanek poračunane končne skupne cene

Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov. Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja. Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Potovalni dokument: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

Tja & Nazaj

Kako do izhodiščne točke vašega potovanja (Pisa)?

Z vlakom: izbirate lahko med dnevnim odhodom ali nočno vožnjo (www.trenitalia.com). Vožnja traja približno deset ur, cena se giblje med 45 € - 10 €.

Z avtobusom: odhod iz Ljubljane, izbirate lahko med dnevnim odhodom ali nočno vožnjo. Vožnja traja okoli osem ur, cena od 60 € do 85 €.

Z avtom: okoli 550 km v eno smer (Ljubljana - Benetke - Padova - Bologna - Firence - Siena), približni strošek goriva in cestnin iz Ljubljane v eno smer 100 €.

Helia potovanja

Natisni  

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.