zelene lesene holandske hiške ob kanalu

Kolesarsko potovanje skozi »zeleno srce« Nizozemske, province Utrecht ter Južna in Severna Holandija. Za ljubitelje starih mest, galerij, muzejev in obmorske narave.

Presežki ture:
- svetovljanski Amsterdam
- študentsko živahni Utrecht
- mesto srebrnih ur Schoonhoven
- panoramska plovba po pristanišču Rotterdam
- modri porcelan iz Delfta
- pokušnja prave goude v Goudi

Nizozemska - Južna Tura

Helia potovanja
Od 799 €
Odhod
ob sobotah od 6.4. do 12.10.2024
Trajanje
7 noči / 8 dni
Država
Nizozemska
Začetna točka
Amsterdam
Dolžina
220 km - 260km
Težavnost
1

Južna tura je kolesarsko potovanje skozi »zeleno srce« Nizozemske, province Utrecht ter Južna in Severna Holandija. Priporočamo jo ljubiteljem starih mest, galerij, muzejev in obmorske narave. Mnogo zgodovinskih in kulturnih znamenitosti ob poti, pa tudi kotičkov lepo ohranjene narave.

Narava poti: tura poteka po kolesarskih stezah in po ravnini.

Program

1. dan: Vkrcanje na ladjo v Amsterdamu med 14. in 16.30 uro.

Popoldne prosto za ogled središča mesta – lahko tudi s panoramsko vožnjo po kanalih, ki je edinstveno raziskovanje mesta (doplačilo). Ob 17.00 uri pozdravna pijača, srečanje s predstavnikom potovanja, večerja. Prva nočitev na ladji v Amsterdamu. (L, V)

2. dan: *Amsterdam – Breukelen (* navedki v poševnem tisku so relacije, ki jih preplujete z ladjo) / Breukelen – Utrecht / *Breukelen – Rotterdam* (↔ 20 km / 39 km; potovanje v celoti poteka v ravnini).

Vaši prvi dan kolesarjenja se prične v Breukelenu. Vzdolž reke Vecht vas bo pot vodila mimo čudovitih gradov in podeželskih hišic. Reki boste sledili do samega centra Utrechta, kjer si boste lahko ogledali njegov prelep stari del mesta z številnimi znamenitostmi, katedralo s stolpom, kanale, trgovinice itd. V popoldanskem času plovba do Rotterdama. (L, Z, M, V)

3. dan: Rotterdam – Schiedam - Delft – Rotterdam (↔ 48 km).

Današnja kolesarska tura vodi do znamenitega mesteca Delft, ki je poznano po modrem porcelanu, njegovo izdelavo pa si boste lahko ogledali tudi sami. Za številne goste predstavlja ogled tovarne porcelana enega izmed vrhuncev doživetij na turi. Kasneje povratek s kolesi do Rotterdama, kjer se lahko v večernem času sprehodite po mestu. (L, Z, M, V)

4. dan: *Rotterdam – Alblasserdam z 'vodnim busom'*/ Kinderdijk (Gouda) – Schoohoven (↔ 30 km / 58 km).

Danes bomo križarili najprej do Alblasserdama, od koder boste na kolesih nadaljevali proti Kinderdijku. Mestece je znano po velikih mlinih na veter (so na UNESCOvem seznamu), kar 19 jih stoji v vrsti in zbira vetrno energijo in enega si boste ogledali tudi sami, zato ne pozabite na fotoaparat! Od tu pa boste pot nadaljevali do mesta Gouda, znanega po odličnem siru. Ta dan se zaključi v srebrnem mestu Schoonhoven. (L, Z, M, V)

5. dan: Schoohoven – Oudewater – Utrecht / *Utrecht – Haarlem* (↔ 36 km / 44 km).

Južna tura zdaj ubere severno smer. Trasa kolesarjenja vas bo vodila skozi prečudovito pokrajino, imenovano kar 'Zeleno srce' dežele, skozi številne vasice in podeželske ceste na poti do Utrechta. Na poti obiščite tradicionalno kmetijo s proizvodnjo sira in v Oudewater-ju Hišo čarovnic. V poznih popoldanskih urah vas bo ladja pripeljala iz Utrechta v Haarlem. Haarlem je poznan kot rojstno mesto slavnega slikarja Fransa Halsa, ki je tu živel in deloval v 16. stoletju. (L, Z, M, V)

6. dan: Haarlem – Severna morska obala – Haarlem / *Haarlem – Zaandam* (↔  40 km / 50 km).

Na današnji dan boste izbirali med dvema različnima trasama. Najprej se boste zapeljali skozi narodni park Kennemer sipin, kjer boste občudovali različne ptice, škotske visokogorske krave in šetlandske ponije. Po ogledu morskih letovišč Bloemendal in Zandvoort se zapeljete skozi gozdove nazaj do centra Haarlema in vaše ladje. Daljša dnevna etapa se nadaljuje do največje parne črpalke na svetu – De Cruquius in nazaj do ladje. Med večerjo vas ladja zapelje do Zaandama. (Odhodi med 27.3. in 1.5.: Na ta dan si lahko ogledate svetovno poznani razstavni park tulipanov Keukenhof v Lisse-ju. Dostop s kolesom ali javnim prevozom, transferji, vstopnice niso vključene.) (L, Z, M, V)

7. dan: Zaandam – Amsterdam (↔ 32 km / 53 km).

Zadnji dan kolesarjenja si boste najprej ogledali muzej na prostem Zaanse Schanz - to je rekonstruirana avtentična vasica iz 18. in 19. stoletja, v celoti preurejena v muzej delujočih mlinov na veter, sirarne, coklarne in drugih starih obrti. Pot nazaj do Amsterdama vas pelje skozi rekreacijsko območje Twiske. Prosto popoldne za raziskovanje Amsterdama. Imeli boste čas, da obiščete dom Ane Frank, Rembrandtov muzej, pokukate v rdečo ulico in se sprehodite do trga Dama, srca Amsterdama. (L, Z, M, V)

8. dan: Zaključek potovanja.

Po zajtrku zaključek potovanja in izkrcanje do 9.30 ure. (Z)

Program se lahko spremeni gleda na plovne, tehnične in vremenske okoliščine.

Preverite še našo ponudbo Severna tura - Nizozemska, ta je bolj namenjena ljubiteljem severnomorske narave.

mlini na veter ob kanalu kolesarjenje Helia Nizozemska

Vaša ladja

Ladja DE AMSTERDAM

Že veliko let je rečna ladja De Amsterdam najbolj priljubljen "potujoči dom" na Nizozemski Južni Turi. Leta 2017 popolnoma obnovljena ladja, namenjena posebej rečnim križarjenjem. Ima 56 kabin in sprejme največ 112 potnikov. Vse kabine imajo okna (vsaj eno je mogoče odpreti), garderobno omaro in prostor za shranjevanje pod posteljo. Vsaka kabina pa ima svojo kopalnico s straniščem in tušem ter individualno klimatsko napravo. Udobna ladja ima 12 kabin na zgornji palubi (doplačilo) in 22 kabin na spodnji palubi, vključno z nekaj enoposteljnimi in triposteljnimi kabinami. Salon je prostoren, ima velika panoramska okna in je opremljen z restavracijo in dnevnim prostorom z udobnimi sedeži, barom in brezžičnim internetom (omejen podatkovni prenos podatkov). Na veliki in delno pokriti palubi za sončenje so mize in stoli kot tudi prostor za shranjevanje koles.

  • de-amsterdam-bar_39169970492_o
  • de-amsterdam-sundeck_25331706598_o
  • de-amsterdam_hut_standard_25331705848_o
  • twin-bathroom_24602004887_o
  • twin-portrait_39438356092_o

Datumi odhodov in cena

Cena potovanja na osebo:

Sezona A: sobote 6.4., 5.10. in 12.10.2024
Sezona B: sobote 13.4., 20.4. in 28.9.2024
Sezona C: sobote 27.4., 14.9. in 21.9.2024
Sezona D: vsi ostali odhodi, vse sobote od 4.5. do vključno 7.9.2024

Cene na osebo
v dvoposteljni kabini
po sezonah 

Št. oseb

Sezona A

Sezona B

Sezona C

Sezona D

Dvoposteljna, spodnja paluba


2


799 €


999 €


1.099 €


1.199 €

Solo uporaba, dvoposteljna,  spodnja paluba


1


1.198,50 €


1.498,50 €


1.648,50 €


1.798,50 €

Dvoposteljna, zgornja paluba


2


1.049 €


1.249 €


1.349 €


1.449 €

Solo uporaba, dvoposteljna, zgornja paluba


1


1.537,50 €


1.873,50 €


2.023,50 €


2.173,50 €

Suita, zgornja paluba


2


1.349 €


1.549 €


1.649 €


1.749 €


Cena vključuje: namestitev na ladji v dvoposteljnih kabinah TWC na izbrani palubi, polni penzion (sedem samopostrežnih zajtrkov in večerij na krovu, šestkrat malico za seboj), pozdravno pijačo, kava in čaj dnevno do 16. ure, uporabo posteljnine in brisač, vsakodnevno čiščenje kabin, spremljevalca kolesarskega programa na krovu, nekaj kratkih mestnih ogledov z vodnikom. Živa glasba na krovu, brezplačna uporaba WLAN/WIFI interneta v salonu ladje. Potovalno knjižico (ena na sobo) z opisom poti in zemljevidi (ki jih vrnete ob koncu potovanja) v angleščini, GPS sledi, DDV in organizacijo potovanja.

Doplačila po želji: najem kolesa 96 € (unisex mestno kolo s prestavami in stransko torbo, ki jo lahko nosite s seboj), elektro kolo 232 € (na vprašaj, omejeno število). Najem čelade 10 € (navesti pri rezervaciji, plačilo pred prihodom). Vozovnica za 1-urni ogled Amsterdama z ladjo 16 € (redna cena v sezoni 2024: cca 19 €; obvezna rezervacija ob prijavi in prevzem vozovnice na ladji prvi dan potovanja).

Obvezna doplačila: strošek prijave 15 € (na prijavo). Hranjenje vašega kolesa na krovu 10 € na kolo, polnjenje vašega električnega kolesa na krovu 25,20 € na kolo.

Cena ne vključuje: prihoda / odhoda iz Amsterdama, vstopnin, pristojbin za trajekte in pijače na krovu ladje ter ostalih osebnih izdatkov, ki niso omenjeni v ceni programa.

Zavarovanja

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Znesek odpovednega rizika za to potovanje je odvisen od cene v izbrani sezoni.

Celostna informacija o zavarovanju odpovednega rizika - Evropsko zavarovanje:

Zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo.

Celostna informacija o zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini CORIS:

Dodatne informacije

Potovanje organizira naš nizozemski partner. Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih je posredoval na dan 15.11.2023.

Velja posebna lestvica pogojev odpovedi:
- odpoved do 85 dni pred odhodom, 20 % cene aranžmaja
- odpoved od 84 do 42 dni pred odhodom, 30 % cene aranžmaja
- odpoved od 41 do 28 dni pred odhodom, 60 % cene aranžmaja
- odpoved od 27 do 1 dan pred odhodom, 90 % cene aranžmaja
- odpoved na dan odhoda: 100% cene aranžmaja

Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih kabinah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

  • ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
  • do 30 dni pred odhodom preostanek poračunane končne skupne cene

Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Potovalni dokument: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

Tja & Nazaj

Kako do izhodiščne točke vašega potovanja (Amsterdam)?

Vse povezave med Ljubljano in Amsterdamom.

Z letalom: neposredna letalska povezava z letalsko družbo Transavia, ki ponuja ugodne direktne lete. Z letališča Schiphol vsakih 15 minut odpelje vlak v središče mesta / do pristanišča. Od tu greste do vaše ladje približno 800 metrov. Cena od 90 € do 300 €.
Z vlakom: povezava Ljubljana - Amsterdam z nočnimi vlaki in prestopanjem v Münchnu (planer potovanja). Železniška postaja v Amsterdamu je blizu pristanišča. Od tu greste do vaše ladje približno 800 metrov.
Z avtobusom: 22 ur 80 €.
Z avtom: v eno smer 1.250 km / 11 ur po poti Ljubljana - München - Frankfurt - Oberhausen - Amsterdam. Približen strošek potovanja za osebni avto v eno smer: 300 € zajema gorivo, cestnine in davke. Parkirate lahko na letališču Schiphol (ceneje) ali v središču mesta (dražje).

Helia potovanja

Natisni  

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.